duminică, august 14, 2022

[ACTUALIZARE 3] Încă o noapte fără CURENT ELECTRIC pentru 6117 arădeni din 32 de localități ale județului

 

În a treia zi de iarnă, după zeci de intervenții ale echipajelor mixte de intervenție, descarcerare și salvare, mai sunt încă 32 de localități afectate de întreruperea energiei electrice. Astfel, 6.117 de clienți ENEL își vor petrece și această noapte în frig, conform Situației prezentate de Enel Distribuție Banat, la ora 18.

Localitățile parțial afectate de pe cele 16 linii electrice care au suferit daune sunt Lipova, Ususău, Sebiș, Pecica,  Almaș, Petriș, Archiș, Plescuța, Bata, Săvârșin, Beliu, Sintea Mare, Birchiș, Șepreuș, Bârzava, Șicula, Brazii, Șilindia, Buteni, Șiștarovăț, Cermei, Tauț, Conop, Târnova,  Craiva, Vărădia de Mureș,  Dieci, Vârfurile, Gurahonț, Zăbrani, Hălmagiu și Hălmăgel.

 

***

 

La ora 20.00, situația pare încă și mai gravă: 

 

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] ( 16 decembrie, 2018) Școlile din 40 de localități din județul Arad își suspendă cursurile pentru 48 de ore din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică

Ora 8.00 

Urmări ale căderilor de zăpadă din județul Arad: zeci de linii electrice întrerupte și călători blocați în trenuri din cauza copacilor căzuți pe calea ferată

Zeci de localități din judeţul Arad sunt fără curent electric parțial sau total, din cauza distrugerii unor echipamente ale ENEL. Acestea au fost afectate de căderile de zăpadă, de prăbuşirea unor copaci pe echipamente. Reprezentanţii ENEL lucrează în sistem de alertă şi spun că zeci de echipe sunt pe teren pentru a remedia defecţiunile.

La ora 8 a dimineții de azi în judeţul Arad erau nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 12 localităţi.

 „Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu şi galben de ninsori,  viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situație se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparți, conductoare contorsionate. La nivelul E-Distribuție Banat, începând cu ora 8,00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al E-Distribuţia Banat.

„Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție”, se mai arată în comunicatul de presă.

***

Ora 10.00 – Potrivit unei informări date publicității de CFR, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad. Defecțiunea a fost cauzată de copacii care au căzut peste linia de tensiune a rețelei de contact.

Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam.

Circulatia feroviara a fost blocată pe Magistrala 200 Arad – Simeria, din cauza mai multor copaci care au cazut pe calea ferata si au oprit circulatia a cinci trenuri între stațiile CFR Bârzava și Bătuța, din județul Arad.

Mai multe trenuri din întreaga țară întâmpină dificultăți pe trasee din cauza vremii nefavorabile.

***

Ora 13.30: COMUNICAT ISU Arad:

Începând de la ora 23.00 pana la ora 13.00 subunitățile de intervenție ale ISU ARAD au executat 15 misiuni pentru îndepărtarea arborilor sau stâlpilor căzuți pe diferite cai de acces. Intervențiile s-au desfășurat în municipiul Arad și pe mai multe drumuri din județ în sprijinul echipelor CNAIR.
Peste 40 de pompieri și mai multe mijloace tehnice au fost dislocate pentru intervenții.
De asemenea din ordinul IGSU, un echipaj cu un container de iluminat pleacă în sprijin la ISU Timiș.

***

Ora 16.00

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență al Județului Arad

Astăzi, la ora 13.30, prefectul județului Arad, Florentina Horgea, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea masurilor ce vor fi luate în continuare de structurile din cadru CJSU cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase. A fost prezentată situația operativă la nivelul județului Arad. S-a intervenit pe toate drumurile naționale din județ și nu sunt probleme de trafic. Se circulă cu dificultate pe o parte a drumurilor județene, dar se intervine în continuare cu 14 utilaje. Se acționează pentru deschiderea tronsonului de drum Julița – Slatina de Mureș și va rămâne închis tronsonul Slatina de Mureș – Mădrigești.

Din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, pentru protecția copiilor s-a luat decizia suspendării cursurilor timp de 48 de ore, începând de mâine, în localitățile: Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmagel, Hășmaș, Moneasa, Mișca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuta, Săvârșin, Seleuș, Șagu, Șepreus, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Varadia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani, Zărand. Spitalul din Sebiș este alimentat cu un grup electrogen pus la dispoziție de către Enel, iar căminul de bătrâni de la Varadia de Mureș, de un grup electrogen al ISUARAD.

În continuare, se va acționa pe toate drumurile naționale și județene, iar ISUARAD va monitoriza situația operativă din județ, 150 de pompieri, 30 de mijloace tehnice, alături de forțe ale IJJ Arad și IPJ Arad fiind pregătite sa intervină în cazul care situația o va impune.

Biroul de Presă

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (15 decembrie, 2018) Aradul – ÎNZĂPEZIT. Va ninge până marți – dar autoritățile ne liniștesc: „Sute de utilaje de deszăpezire curăță drumurile și împrăștie mii de tone de material antiderapant”

[INFORMARE DE PRESĂ]

Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate în această seară, utilajele operatorului de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.Salubritatea SA Deva, a acţionat începând cu ora 19.00 cu 7 utilaje specializate pentru împrăştiat material antiderapant. S-a acționat cu prioritate pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii. Nu mai puţin de 150 de tone de material antiderapant a fost împrăştiat până în jurul orei 23.00. Intervenţiile vor continua pe tot parcursul nopţii, când, în măsura posibilităţilor, se va interveni şi pe străzile asfaltate cu acces spre locuinţe.

În cazul în care precipitaţiile vor continua, iar stratul de zăpadă acumulat pe carosabil va ajunge şi chiar depăşi 5 cm, operatorul de salubritate va intra într-o nouă fază a planului de intervenţie.

În cazul în care este absolut necesar să conduceţi în următoarele ore, manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum. Asiguraţi-vă că aveţi autoturismele echipate corespunzător.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

***

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara anunță că circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din vestul țării. 288 de utilajele de deszăpezire au acționat pe durata întregii nopți fiind răspândite aproape 3000 de tone de material antiderapant si 6 tone de clorură de calciu, din care 1200 de tone pe autostrăzile A1 si A6.

Utilajele DRDP au pornit să curețe carosabilul în noaptea dintre vineri și sâmbătă și pe DN 69, Timișoara – Arad, pe DN 7 – zona Nădlac, și pe DN 6, la Remetea Mare.

Rugăm participanții la trafic să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă mașinile echipate pentru traficul în condiții de iarnă și să circule prudent”, anunță reprentanții DRDP Timișoara.

***

Conform actualizarii datelor INMH, în județul Arad situația arată astfel: 

ARAD

15-12-2018 ora 09:00
Fenomen : ninsoare
Temperatură: -0.2 ºC
Vânt: 0.1 m/s, directia : NNE
Nebulozitate: cer acoperit
Presiune: 1004.1 mb, in crestere
Umezeală relativă: 100%
Strat zăpadă : 10 cm la ora 08
Conform prognozelor meteo, ninsoarea va continua să cadă până în noaptea de luni spre marți, 18 decembrie.
Pănă duminică, la ora 18.00, este valabil CODUL PORTOCALIU de ninsori în toată România.
……………………………………………………….
Ora 16.45

[INFORMARE DE PRESĂ]

Având în vedere faptul că precipitaţiile au continuat neîntrerupt, operatorul de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a
oraşului, S.C.Salubritatea SA Deva, a decis suplimentarea utilajelor de deszăpezire.

De mai bine de 12 ore în municipiul Arad se intervine cu un număr de 14 utilaje specializate cu plug şi sărăriţă pentru împrăştiat material antiderapant.
S-au curăţat atât străzile principale, podurile, pasajele, viaductele şi accesele în Municipiul Arad, cât şi străzile din cartiere.
La această oră în municipiul Arad se circulă normal, în condiţii de iarnă, prin urmare şoferii trebuie să fie prudenţi, să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi să se asigure că autoturismele sunt echipate corespunzător.
În acelaşi timp reprezentanţii Direcţiei Generale Poliția Locală Arad le recomandă cetăţenilor oraşului, persoane fizice sau juridice, să îndepărteze zăpada și
gheața, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri.

Conform HCLM 162/2006,
Strângerea zapezii se face în locuri în care nu stânjeneşte circulaţia pietonală, auto sau parcarea”.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

***

Foto: Facebook, WhatsApp, email

GALERIA FOTO și știrea SE ACTUALIZEAZĂ în funcție de evoluția vremii
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news