ȘTIRI

[ACTUALIZARE 3] Klaus Iohannis „ Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez ca prim-ministru persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”

 

În urma consultărilor avute azi, 17 ianuarie 2018, la Palatul Cotroceni cu partidele politice reprezentate în Parlament, Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea făcută de PSD pentru postul de prim-ministru, în persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă.

Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis, și în campania electorală, și după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, școli, manual, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ceea ce a promis, face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face.” a declarat Președintele Klaus Iohannis.

……………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (16 ianuarie 2018) Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de premier

În ședința de astăzi, 16 ianuarie 2018, a Comitetului Executiv Național a PSD s-a hotărât ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie Viorica Dăncilă, europarlamentar și președinte a Organizației de Femei a PSD.

…………………………………………….

[ACTUALIZARE] Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar de Președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, astăzi, pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, să exercite interimar funcţia de prim-ministru al României, în urma demisiei lui Mihai Tudose.

Conform art. 107, alin. 3 din Constituţie, „…preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile.

Tot astăzi, liderii PSD s-au reunit în şedinţa CExN pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose.

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (15 ianuarie 2018) [BREAKING NEWS] Mihai Tudose a demisionat din funcția de premier. Mihai Fifor este numele cel mai vehiculat ca posibil succesor

Comitetul Executiv al PSD a votat luni, 15 ianuarie, retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose, premierul anunţând, în consecinţă, că îşi depune mandatul.

Mihai Tudose și-a anunțat luni seara, în ședinta CEx al PSD, demisia din funcția de premier, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri. Tudose și-a anuntat demisia după ce Comitetul Executiv National al PSD a votat in favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit acelorasi surse.

Din toti membrii CEx, au fost doar 4 voturi în favoarea demisiei și 4 abțineri, restul votând pentru retragerea sprijinului politic.

Mihai Tudose a rezistat doar 6 luni si jumatate în funcția de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de investitură al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017.

Senatorul de Arad și Ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor este numele cel mai vehiculat în presa centrală ca posibil succesor al lui Mihai Tudose în funcția de prim-ministru.

Joi, 18 ianuarie, este convocată ședința de constituire a noului Guvern, în speță desemnarea noului premier, dar mâine, în ședința la care vor participa toți liderii PSD din țară începând cu ora 11, se va stabili exact cine va fi „dus la semnătură” în fața președintelui Klaus Iohannis.

Critic Arad, 17 ianuarie 2018 6:36

mihai-fifor