sâmbătă, aprilie 1, 2023

[ACTUALIZARE 3] „Proaspetei” Florina Ionescu i s-a pus pata pe „vechiul” George Pribac ca și cum el ar fi „inamicul nevăzut-necunoscut” al Spitalului Județean Arad!

 

 

[ACTUALIZARE 3] ( 17 octombrie 2020): Ce criză sanitară? Ce Coronavirus? Conducerea Spitalului Județean poartă războaie POLITICE mai grele decât PANDEMIA: sancționarea disciplinară a medicului George Pribac pentru „infracțiunea de a vorbi public” despre MIZERIA și CORUPȚIA din SPITAL

O dovadă mai clară a faptului că „Regimentul I Infanterie Sanitară” a primit comanda de „luptă” și „execuție” a medicului George Pribac, decât acest simulacru de dosar disciplinar, nu există. Într-o logică firească a momentelor din criză prin care trecem cu toții, pozele cu „apa de ploaie” din secția de Fizioterapie din municipal, de la începutul lunii iulie, ar fi trebuit să rămână „apă de ploaie”. În aceeași logică firească a crizei, conducerea politică a Spitalului Județean ar trebui să fie implicată exclusiv în gestionarea crizei sanitare, să facă tumbe imaginare să aibă magazia spitalului plină de echipamente sanitare de protecție și medicamente pentru tratamentul SARS-COV2, să aibă circuite bine definite, să aibă organigrama peste capacitate de personal medical angajat care să poată face față numărului de cazuri pozitive care crește incontrolabil. Ar trebui să gestioneze inclusiv relațiile interumane și conflictele spontane declanșate pe fondul epuizării între angajații spitalului, să le aplaneze și să facă orice este managerial posibil să le trateze imparțial.  În schimb, realitatea și atmosfera din Spitalul Județean este lipsită de logică, lipsită de tact, lipsită de bunăcredință și de responsabilitate.

În perioada perchezițiilor efectuate în dosarul penal pentru care se efectuează „in rem” acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de  zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal,  abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1)  Cod penal cu aplic.  art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal  cu aplic. art. 35 alin. (1)  Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321  alin.(1)  cu aplic. art. 35 alin.(1)  Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1)  Cod penal, cercetarea disciplinară a medicului George Pribac ar fi trebuit să fie ultima grijă inclusiv pentru cel mai retras colț din morga spitalului. În schimb, este o „victorie” care nu contează pentru nimeni, cu atât mai mult pentru potențialii pacienți. O „victorie” pentru neuronul activat de la distanță al unei blonde de partid.

Astfel, prin Dispoziția nr. 2646 / 12.10. 2020 Comisia de Disciplină îl sancționează cu avertisment scris pe medicul Pribac George pentru următoarele „fapte”:

Ca o paranteză, după lecturarea pct.1 din art.2 din Decizia de mai sus: pentru folosirea aparatelor de filmat în cazul „descinderii lui Stoian” în toiul nopții în „epicentrul corupției”, a fost dat acordul conducerii spitalului pentru ca acea „hărțuire a asistentelor în prag de pensionare” să fie filmată de chiar un angajat al sistemului? În cadrul procesului pe rol pe care această redacție îl are cu privire la relatarea acelei „descinderi”, martorul Șeran Mihai (membru-plin în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Arad din partea CJA, martor al „plângăciosului” Stoian Gheorghe) a declarat în fața instanței că el este cel care a realizat filmarea! Să înțelegem că avea „aprobarea” conducerii spitalului să filmeze un abuz de putere și o hărțuire? Cine a fost sancționat disciplinar că acea filmare mizerabilă a ajuns în spațiul public înafară de faptul că redacția a fost dată în judecată pentru limbajul acelui material, nicidecum pentru faptul că a publicat filmarea sau pentru conținutul său? Cine a fost cercetat disciplinar pentru acea „descindere” abuzivă? Sau acel incident a fost unul banal, care nu intră în sfera de responsabilitate a conducerii spitalului? 

Cât despre repetarea agasantă în conținutul Deciziei a sintagmei „război politic” este imposibil să nu apelăm la retorica deja consacrată cu privire la angajările pe baza carnetului de partid a 90% din personalul actual al „mamutului medical”. Deci, despre ce „război politic” este vorba, doamna Florina Ionescu?

Revenind la cercetarea disciplinară, apărarea medicului George Pribac și explicațiile acestuia transmise în scris Comisiei de Disciplină pot fi lecturate în Adresa nr. 34682 de mai jos:

 

Reacția medicului George Pribac după ce i-a fost comunicată Decizia de sancționare disciplinară:

„ Dragi arădeni, dragi colegi

Iată cum înțelege conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să rezolve problemele spitalului. În opinia lor, problema secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie se rezolvă prin aplicarea de sancțiuni angajaților care își permit să prezinte public problemele acestui spital, iar pentru ei totul are o tentă politică și acționează pe principiul „cine nu este cu noi, este împotriva noastră”.

Iată, dragi arădeni cine mă cercetează disciplinar, o conducere care în prezent are mai multe dosare penale care au ca obiect „săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, abuz în serviciu în formă continuată, neglijență în serviciu în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată”.

Credeți ca problemele bazei de tratament din cadrul secției mai-sus menționate sunt acum rezolvate? Oare de ce, atunci când le-am solicitat să convoace presa, în baza legii 571/2004 nu au acceptat⁉️

Pentru cei interesați atașez punctul meu de vedere transmis Comisiei de cercetare disciplinară și Dispoziția conducerii de sancționare și motivele aberante care susțin această sancțiune.” – a postat public pe pagina sa de Facebook medicul George Pribac.

Cu siguranță vom reveni asupra acestui subiect dacă medicul George Pribac va contesta în instanță această Decizie.

***

[ACTUALIZARE 2] ( 04 septembrie 2020):  „Blonda de la Județean” este într-o continuă EXECUȚIE a medicului George Pribac, care a ales să facă publice NEREGULILE din Spitalul Județean Arad

„ Covidul în Județean” e tot o problemă secundară. „ Blonda” a rămas setată pe cercetarea disciplinară a medicului George Pribac care a fost acuzat de către conducerea SCJUA că prin postările sale referitoare la spitalul județean „ speculează politic, defăimează și aduce prejudicii de imagine acestui spital” – totul pornind de la imaginile cu dezastrul cauzat de o ploaie de câteva minute în secția de Fizioterapie din municipal, la începutul lunii iulie, pe care acesta le-a făcut publice printr-o postare pe facebook. Atât au putut înțelege „ei” din gestul medicului. Problema reală, gravă și care-l poate scârbi până și pe cel mai devotat angajat este cea a investițiilor de milioane de euro făcute în spital pe lucrări de mântuială și care, din toate punctele de vedere, par a valora, la propriu, 2 bani.

Revenind la cercetarea disciplinară, după episodul primei convocări din luna iulie și răspunsul de la acea vreme transmis conducerii de către medicul acuzat că „ prejudiciază imaginea spitalului”, răspuns prin care acesta invoca prevederile legii 571/ 2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și din alte unități care semnalează încălcări ale legii întrucât, în opinia sa dar și a multor cetățeni încă lucizi,  inundațiile din secția de Fizioterapie din municipal au drept principala cauză corupția și iresponsabilitatea conducerii și a tuturor celor care au gestionat orice fel de lucrare de investiții în decursul timpului și abia în secundar, ploaia. În opinia „ comisiei” , George Pribac nu îndeplinește condițiile de „ avertizor” și „ cercetarea disciplinară” ( de fapt „ execuția din răzbunare” în traducere liberă) își continuă traseul birocratic conform Codului Muncii. Următorul episod este programat pentru data de 7 septembrie în sala de lectură de la subsolul Pediatriei II. Să ne rugăm să nu vină vreo ploaie și să inunde, chiar în acele momente, și sala de lectură cu comisie și manevre cu tot…

 

Între timp, fără a se lăsa intimidat de aceste demersuri birocratice de „autoapărare” ale conducerii spitalului, George Pribac continuă să facă publice și alte nereguli și neconformități din activitatea unității la care activează, aspecte grave, cunoscute încă din 2016  de conducerea spitalului dar și de „ordonatorul” principal de credite ( putea fi și „ordinarul” conductei de bani publici) CJA dar care au fost ignorate în ciuda faptului că reprezintă un pericol real pentru sănătatea publică. Una dintre aceste probleme este lipsa stațiilor proprii de tratare a apelor uzate din incinta unităților spitalicești din Arad, iar „metoda” încă utilizată este cea de la începutul anilor 1900!

Corespondența pe această temă între medicul George Pribac – SCJUA – DSP și detaliile despre importanța stațiilor proprii de tratare a apelor uzate aduse la nivelul de performanță și tehnologie al prezentului este descrisă în postarea publică recentă a medicului George Pribac:

„ ‼️SPITALELE DIN ARAD NU DISPUN DE STATII PROPRII DE TRATARE A APELOR UZATE‼️
⁉️ În urmă cu o lună am solicitat Spitalului Județean Arad (SCJUA) dar și Direcției de Sănătate Publică (DSP) să prezinte public situația stațiilor proprii de tratare a apelor uzate din incinta unităților spitalicești din Arad.
‼️ După cum puteți observa din răspunsurile primite atât de la DSP cât și de la SCJUA, tratarea apelor uzate se face #MANUAL utilizând produse pe baza de clor, așa cum se face de la începutul anilor 1900‼️
🛑 Tratarea manuală prin clorinare încă se face în spitalele din Arad, deși Ordinul MSP nr. 914/2006, prin Anexa 4 (art. 24 si 25) publicată în octombrie 2016 prevedea obligativitatea existenței stațiilor de tratare (preepurare) a apelor uzate la nivelul fiecărui spital ‼️
‼️ Conform răspunsurilor primite, singura locație dotată cu o stație de tratare a apelor uzate este cea din Grădiște (Spitalul TBC). Însă, din informațiile mele, aceea este de fapt o stație de clorinare, ori tratarea corespunzătoare a apelor uzate presupune mai multe etape și nu doar clorinarea.
‼️ Aceste stații sunt necesare în special pentru secțiile de Boli infecțioase și Oncologie dar și la sediile unde există laboratoare care primesc probe cu agenți patogeni (adică în aproape toate locațiile). Să ținem cont că la sediul central din str. A. Karolyi se află secția de Boli infecțioase Copii‼️ În piața Mihai Viteazu se află secția de Oncologie‼️ Mai mult decât atât, la fostul Spital Municipal și fostul Spital Matern au fost și sunt internați și tratați pacienți bolnavi de COVID-19‼️🙊🙉🙈
🤬‼️Aceste probleme sunt cunoscute atât de conducerea SCJUA cât și a Consiliului Județean Arad (CJA) încă din 2016 când a existat un proiect în care era prevăzută o nouă clădire de Boli Infecțioase, după cum puteți vedea din solicitarea de emitere a acordului de mediu formulat de SC Building OLM SRL. Firma care a realizat și finalizat proiectul de arhitectură pentru noua clădire, a prevăzut o stație de tratare a apelor uzate cu toate etapele necesare (treapta mecanică și chimică de pre-epurare și treapta de eliminare a nămolului) făcând cunoscute astfel toate cerințele necesare unei secții de Boli Infecțioase‼️
‼️Mai mult, în iunie 2016 a existat o acțiune tematică de control a Ministerului Sănătății care a identificat mai multe probleme, printre care lipsa stațiilor de tratare a apelor uzate. Și dacă din 2016 se cunosc aceste probleme de ce nu s-a făcut nimic în acest sens ⁉️
‼️Având în vedere contextul epidemiologic actual, contaminarea apelor și a solului cu agenți patogeni, substanțe toxice sau acide poate ridica probleme majore de sănătate publică. ‼️ Și nu o spun doar eu ci și domnul dr. Virgil Musta (medic primar Boli Infecțioase Timișoara) care în 2016 se confrunta cu aceeași problemă și acorda un interviu pentru Digi24 și citez: „Riscul major este de infecţie. Dacă nu s-ar epura corespunzător apele există riscul ca, dacă populaţia intră în contact cu apele contaminate, să se contamineze pe diferite patologii” ‼️ (Sursa: https://www.digi24.ro/…/spital-ce-risca-sa-infesteze-in-loc…)” – a postat acesta pe pagina sa de Facebook, atașând următoarele documente:

https://criticarad.ro/wp-content/uploads/2020/09/RăspunsSJA_Pribac.jpg

***

[TITLUL INIȚIAL](20 iulie 2020): Blonda de la Județean, firul roșu de la CJA și metoda „pumnului în gură” aplicată cu succes pe angajații din sistemul medical arădean

Dacă nu ar fi tragic, ne-am permite să facem mișto de noua conducere a Spitalului Județean Arad cel puțin la fel de mult cât face ea însăși de ea însăși. Știind inclusiv faptul că ideile „noii conduceri” nu-i aparțin, fiind o prelungire de sinapse diabolice pe filiera CJA, ne poziționăm într-un foișor de observație militar, facem rezumatul unei situații văzute în ansamblu și tragem cel mult niște concluzii jurnalistice. Despre „atmosfera” din Spitalul Județean Arad, despre angajările pe bază de simpatie-PNL a cadrelor medicale, despre investițiile halucinante în nimic ( dacă ne raportăm la realitatea cotidiană a oricărui pacient nevoit să beneficieze de servicii medicale în această unitatea spitalicească) s-a scris în ultimii ani până la epuizarea subiectului și, din păcate, situația nu s-a schimbat în bine deloc. În detalierea acestor afirmații se poate citi și articolul asociat Spitalul Județean Arad – investiția de care ȘI-A BĂTUT JOC Consiliul Județean Arad cel mai mult, exploatând-o ca pe un bordel și „pompând” ZECI DE MILIOANE DE EURO în… propriul capital!.

Referindu-ne la „atmosfera” din Spitalul Județean Arad, nu e un secret pentru nimeni faptul că tot ce se întâmplă în „Spitalul Județean Arad, rămâne în Spitalul Județean”, nimeni neavând voie ( cel puțin fără sancțiuni) să facă publice neregulile și neajunsurile de orice natură ( materiale, slaba pregătire a personalului etc). Metoda stalinistă a pumnului în gura nemulțumitului ( oricine ar fi nemulțumitul) a fost implementată cu succes în ultimii 10 ani pe angajații spitalului astfel încât, frica inoculată a subjugat conștiința, îndatoririle profesionale și morale.

Articolele de presă cu privire la dezastrul cauzat de o ploaie de câteva minute în secția de Fizioterapie din municipal, la începutul lunii iulie, se pare că i-au activat „doamnei manag. ec. Florina Ionescu” cheful de scris referate de cercetare disciplinară împotriva medicilor „guralivi” care nu pot afirma public că „totul e roz, dacă nu e roz”. În baza referatului acesteia, comisia de disciplină și-a intrat în drepturi și i-a transmis convocarea „salariatului” ( în acest caz fiind vorba despre medicul George Pribac, dar poate fi vorba despre orice alt angajat al acestui spital). Ce am înțeles noi, pe scurt din referat, nu are legătură cu problema în sine, care există, e gravă, e dovadă de incompetență, de investiții prost făcute, de cum se poate acționa astfel încât să se remedieze și să nu se mai repete… problema majoră e de ce și-a permis un cadru medical să vorbească public despre asta… să strice „buna reputație și prestigiul spitalului”… Astfel, „învinuirea” care i se aduce medicului este cea de a fi făcut publice imagini și filmări cu inundațiile din secție și cumva, voalat, că acestea au fost ulterior preluate de presa locală și rostogolit subiectul în detrimentul imaginii spitalului. Oare doamna asta, a trăit în ceva capsulă atemporală până să ocupe această funcție sau i s-au scurtcircuitat vreo două sinapse când a venit ordinul pe firul roșu de la CJA?

Ca să evităm încă o repriză cu chef de scris referate de cercetare din partea acestei prea-implicate doamne, și să nu interpreteze acest material ca fiind un „interviu acordat” sau ca „ declarație în numele instituției” făcute de către medicul în cauză, facem precizarea că nu avem poziția oficială a acestuia, nu i-am solicitat-o încă și am decis să-l contactăm abia la finalul cercetării disciplinare.

 

Ne rezumăm la a prezenta poziția medicului George Pribac astfel cum a apărut sâmbătă, pe pagina de facebook a acestuia:
„ Am fost acuzat astăzi de către conducerea SCJUA că prin postările mele referitoare la spitalul județean speculez politic, defăimez și aduc prejudicii de imagine acestui spital. Doresc să fiu bine înțeles, prin postările mele nu speculez politic și consider că le prezint de fiecare dată complet și corect atâta timp cât și cei care sunt implicați în conducerea spitalului și în comunicare prezintă și ei corect și complet toate informațiile de interes public. De fiecare data când am postat ceva am adăugat și sursa sau sursele oficiale referitoare la postarea respectivă.
Referitor la informațiile prezentate complet și corect, cum a fost atunci când conducerea spitalului se plângea că brusc, în 23 martie (odată cu declararea primului deces a unui pacient arădean infectat cu SARS-CoV-2), și-au luat concediu medical peste 80 de cadre medicale, fără a preciza faptul că aceștia au fost contacți direcți și au fost nevoiți să se autoizoleze sau unii care au fost infectați erau internați în spitale? Atunci, întregul corp medical a fost blamat de opinia publică considerându-i lași și trădători! Unde a fost atunci conducerea spitalului care să iasă public să ia apărarea colegilor mei și de fapt să ne prezinte adevărata extindere a infecției în spital?
Mi s-a mai reproșat că, prin postările mele, defăimez spitalul. În primul rând spitalul are deja o proastă reputație și neîncredere în populație, nemulțumiri în ceea ce privește condițiile din spital și serviciile oferite. Cu sau fără postările mele situația din spital e aceeași. Prin postările mele nu îmi doresc să defăimez acest spital ci să prezint problemele spitalului și ale sistemului de sănătate arădean pentru a fi discutate și rezolvate, dar pe termen lung nu prin improvizații și soluții de moment, de avarie! A ține sub preș problemele și a nu le pune pe tapet pentru a se găsi soluții nu folosește nimănui, nici personalului angajat și nici pacienților.
Deși în postările mele anterioare nu am făcut nici o referire la personalul angajat în laboratorul de testare moleculară, cred că am fost greșit înțeles și doresc să fac o precizare. Colegii mei care lucrează în acel laborator sunt cadre medicale dedicate, buni profesioniști care au depus și depun eforturi supraomenești, lucrează ore suplimentare (deși conducerea nu i-a răsplătit pentru aceste ore, așa cum mi-au declarat chiar ei) și nu au nici o vină pentru includerea târzie a laboratorului în programul de finanțare a MS și pe lista centrelor de testare acreditate. Cei care mă cunosc știu că am o deosebită stimă față de toți colegii și în mod deosebit față de cei care fac aceste analize și de luni de zile lucrează în condiții grele și într-un stres continuu.
Pe de altă parte doresc să vă informez asupra modului în care conducerea efemeră a acestui spital știe să reacționeze la ceea ce postez eu, în loc să discute problemele, să găsim împreună soluții, aceștia amenință cu plângeri penale, cu comisia de etică sau comisia de disciplină sau o replică care va rămâne pentru mine de neuitat „Dacă nu îți convine cum e spitalul ăsta, dă-ți demisia !” Asta e atitudine de conducător sau de „șef” așa cum se consideră cel care mi-a spus asta? Asta se înțelege prin a fi „șef” sau director? Dragi colegi asta vă doriți în continuare? Pumnul în gură și amenințări? Așa se conduce o instituție publică?
Nu în ultimul rând, pentru că mi s-a solicitat, vă prezint în integralitate declarația domnului dr. Gheorghe Domșa, coordonatorul Grupului Suport pentru SCJUA, în cadrul conferinței de presă din 14 iulie 2020, în care sunt expuse și informațiile referitoare la laboratorul din cadrul SCJUA și includerea pe lista centrelor acreditate de MS.
În final, lansez și o întrebare publică pentru dr. Gheorghe Domșa și managerul SCJUA, ec. Florina Ionescu. Având în vedere că aparatura și, în mare parte, materialele necesare testării pentru coronavirus au fost obținute din donații, considerați că este cel putin moral ca spitalul să solicite sume de bani pentru aceste teste? Aștept răspuns.” 

 ***

[ACTUALIZARE 1, ORA 15.00]

 Mesajul postat pe pagina sa de facebook de medicul George Pribac adresat arădenilor și colegilor săi: 
„ Dragi arădeni, dragi colegi, în prezent retrăim vremuri de trista amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist, vremuri care speram ca nu vom ajunge sa le retrăim, deziderat pentru care s-a plătit cu sânge la Revoluția din ’89.
‼️ Da, astăzi aveți dovada faptului că în Spitalul Județean din Arad este instituit un regim de teroare, de amenințări împotriva tuturor celor care îndrăznesc să arate situația reală a spitalului și modul păgubos în care este cheltuit banul public.
‼️ Da, în Spitalul Județean există multe probleme care sunt ascunse opiniei publice, probleme pe care colegii mei le cunosc și prin efortul lor reușesc, cu profesionalism, să facă față și să vă ofere servicii medicale. Unora le este teamă, unii se complac iar alții sunt indiferenți. Ii înțeleg deopotrivă pe toți, îi rog însă pe cei care sunt loiali spitalului (și nu loiali unei conduceri efemere), cei care iubesc Aradul și Spitalul Județean Arad să facă un pas în față, să vorbească și să le arate tuturor problemele acestui spital. Dacă astăzi continuăm cu indiferență să ne complacem și să consideram „că merge și așa”, mâine vom ajunge cu toții să regretăm și va fi prea târziu !
‼️ Dragi colegi și cei care îmi urmăriți postările, vă asigur că nu ma voi lăsa intimidat și în săptămânile care vor urma voi continua să pun pe tapet problemele reale ale acestui spital, bâlbele continue ale celor care îl conduc și mai ales jaful continuu din banul public care au făcut din acest spital mai degrabă o afacere profitabilă pentru unii, decât un lăcaș de alinare a suferinței pentru oamenii bolnavi”.

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 2] DOSAR PENAL pentru săvârșirea celor mai grave fapte de CORUPȚIE din registrul ZĂDĂRNICIRII COMBATERII BOLILOR – deschis de P.J.A. „Au fost efectuate percheziţii domiciliare la  şapte adrese,  imobile aflate pe raza municipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală”

„Investițiile” în Spitalul Județean Arad – față cu FURTUNA [FOTO / VIDEO]

 

Spitalul Județean Arad – investiția de care ȘI-A BĂTUT JOC Consiliul Județean Arad cel mai mult, exploatând-o ca pe un bordel și „pompând” ZECI DE MILIOANE DE EURO în… propriul capital!

Ultimele Știri

Related news

6 COMENTARII

  1. Domnul pribac a semnat un regulament intern, de ce nu respecta ce a semnat? Trebuia atunci sa spună ca nu e de-acord cu politica pumnului in gura si sa își dea demisia din spital

    • De ce să-și dea demisia? Că așa ar prefera incompetenții care se ocupă de spital? Toți medicii nemulțumiți ar trebui să procedeze la fel…

    • Cupi esti asa de prost incat sa afli ca indiferent ce semnezi constitutia bate regulamente interne sau alte bazaconii pe scurt se considera ca e ilegal sa obligi pe cineva sa taca daca are un punct de vedere care e garantat de statul de drept!

  2. din pacate, cred ca va ramane singur impotriva sistemului, inca nu am vazut alti medici sau asistente sa iasa din anonimat sa spuna realitatile din spitale.
    ps : au rezolvat problema apei calde din spitale ? sau nu e necesara o buna igiena ?

  3. nu ca vreau sa fiu rau (dar oricum sunt), dar domna sau domnisoara arata mai mult a angajata a Studio20 decat a Spitalului Judetean….ce pretentii sa ai de la o marioneta blonda care vorbeste doar cand e careva cu mana la ea in fund (aluzie la ventrilocism)

Comentariile sunt închise.