miercuri, octombrie 5, 2022

[ACTUALIZARE 4] DISTANȚAT SOCIAL față de zecile de mii de români care s-au APROPIAT SOCIAL în cea mai înjurată frontieră a patriei, ministrul VELA a excelat în APROPIERE FIZICĂ… dar a făcut PACE la NĂDLAC! [GALERIE FOTO / DECLARAȚII]

 

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a descins marți după-masă în Vama Nădlac și a găsit-o PUSTIE… în afară de propriul aparat, presă și niște „decor autovehicol” nebântuind nimic în cel mai tranzitat punct Vestic din România și cel mai haotic totodată… până la descinderea ministrului Vela însă!

Ministrul VELA este, deci, eroul zilei – dacă nu chiar al întregii perioade pandemice – pentru că, dintr-o simplă „vizită de lucru” la punctul vamal cel mai înjurat de occcidentali din toate timpurile A FĂCUT PACE… și destul – ne limităm la a cita din adânca sa înțelepciune declarațiile care au făcut înconjurul Nădlacului, ajungând până departe:

DESPRE TRANZIT 

„De mâine, în urma discuțiilor de azi, Poliția de Frontieră din Ungaria și din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 și la intervenția noastră și înțelegerea dânșilor și pe încă trei puncte. După discuția de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. Acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. În acest mod, evident că fluxul de mașini chiar dacă vine pe fluxul din Ungaria într-un mod organizat, pe interval de timp, în acest sens se poate bifurca pe 10 direcții, ceea ce este foarte bine, că scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2.” 

DESPRE TIPMII DE AȘTEPRARE

„O a doua inițiativă pe care să o avem este de a informa în timp util pe toți cei care vor să tranziteze Ungaria spre România despre timpii de așteptare, inclusiv prin Ambasadă și prin toate mijloacele de informare. Să le aducem la cunoștință celor care vin spre România despre timpii pe care îi pot avea la intrarea în țară pe unul sau pe altul din cele 10 puncte de trecere a frontierei.”

DESPRE AUTOCARE

„Ieri s-a decis că este posibil și transportul de persoane în zona internațională. Coroborat cu faptul că pe analizele noastre dacă se deschide acest transport de persoane scade presiunea cu autoturismele, partea maghiară este deschisă la dialog, să stabilim un culoar doar pentru microbuze și autocare. Acest traseu să fie deschis, spre deosebire de cel pentru autoturisme 24 din 24 de ore. Un autocar ar cuprinde ca volum de pasageri cel puțin 10 autoturisme. Presiunea care vine pe punctul de trecere a frontierei va fi foarte redus și vom încuraja acest transport cu autocare sau microbuze care va fi organziat indiferent de oră.”

…………………………………………………

[ACTUALIZARE 3] (19 nai, 2020) Așa cum anticipa inclusiv Ludovic Orban, „fluxul uman” din Vama NĂDLAC s-a relaxat și TIMPII DE AȘTEPTARE sunt „în graficul cunoscut” – dar „e bătaie de joc, oricum!”

Începând cu azi-noapte, în Vama Nădlac se circulă aproape normal în condițiile COLATERALE PANDEMIEI SEMIRELAXATE – în noaptea de luni spre marți „timpul mediu obținut pe autoturism” fiind calculat la 2 ore și 10 minute de către oamenii din coloană care, iată pe grupul de facebook Colegi de vamă a ajuns la aproape 16.000 de membri (și au reperzentat totodată, pentru noi cel puțin, CEA MAI PERTINENT-COMPETENTĂ SURSĂ de informare privind realitatea a ceea ce s-a petrecut – și sperăm să se fi terminat! – în Vama Nădlac de la începutul CRIZEI PANDEMICE PÂNĂ… în această dimineață).

De asemenea, „nu mai este așa de multă lume care trece pe jos” – ne-a conformat o sursă care tocmai a ieșit din tură, iar fluxul, având în vedere situația, a revenit la „normalul aglomerat” pe care-l cunoaștem cu toții care am traversat PTF-urile nădlăcane… de-a lungul ultimilor 30 de ani.
În schimb, e mizerie… a rămas în urmă un pesisaj mai insalubru decât niciodată… pe care, desigur, în dimineața asta îl vor observa autoritățile și vor face „tot ce le stă în putință” să nu fie, iarăși, în centrul atenției… CENTRULUI – cu atât mai mult cu cât ultimele informații primite dau ca sigură prezența ministrului de Interne Marcel Vela în Vama Nădlac, „în cursul zilei de astăzi”.

 

În aceeași ordine de idei… dar mai tardivă, cea mai recentă dintre informațiile publice cu care Poliția de Frontieră Română și-a updatat pagina de facebook este următoarea:

https://www.facebook.com/politiadefrontiera/photos/a.505794439466742/3026056127440548/?type=3&theater

 

…………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (18 mai, 2020) Vama NĂDLAC – în „Stare de RĂZBOI SOCIAL” ca urmare a EMIGRAȚIEI POST-PANDEMICE. „Se stă și două zile-trei, PE NEBUNEALĂ!” [GALERIE FOTO / VIDEO]

Situația de la Vama Nădlac nu s-a schimbat decloc în bine… indiferent de mediatizarea care, iată, ne-a umplut încă o dată județul de rușine și a cărei parcurs a luat deja o turnură de-a dreptul penibil-repetitivă (probabil acesta fiind și motivul deturnării ei… când se va banaliza cu totul).

În timp ce „prefectul Gheorghe Stoian” (pe care cei care l-au pus să gestioneze acest adevărat RĂZBOI SOCIAL în primul rând pentru ca să facă mișto de el și în al doilea – colateral – ca să facă mișto de el) își face poze cu maimuța în văzul întregii asistențe (și special în acest scop!), la Punctul de Trecere a Frontierei cel mai traficat din Vestul României (cu precădere de cetățenii de condiție medie, sub medie sau săracă) se petrec scene și se rostesc discursuri de-a dreptul războinice împotriva autoriăților publice.
Sigura lor reacție e o neputință autovictimizantă… „Sunt mulți!… n-avem ce să facem… asta-i situația!”

Premierul Ludovic Orban, despre situația de la Nădlac: „Așteptarea va exista în continuare dacă se menține fluxul uman!”… încă o insultă gravă adusă sensibilității și inteligenție, dar mai ales SITUAȚIEI prin care trece aproape orice român.

Aceasta este o conversație de azi-dimineață, purtată între membrii grupului de facebook Colegi de vamă:

„Se stă și două zile-trei, PE NEBUNEALĂ!” – este citatul nostru preferat rostit de românul tranzitându-și propria Vamă și riscându-și viața pentru asta, în timp ce autoritățile române își bat, efectiv, joc de el (vezi VIDEO ATAȘAT… un adevărat DOCUMENT AL „EPOCII COVID”).

 „Peste 30.000 de oameni au trecut prin Vama Nădlac fără control epidemiologic” – conform MEDIAFAX.

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (16 mai, 2020 – ora 13.30) COLOANA de MAȘINI care s-a format în Vama Nădlac tinde la INFINIT, iar SOLIDARITATEA dintre cei care tranzitează acest HAOS a născut un FENOMEN SOCIALȘINI care s-a format în Vama Nădlac tinde la INFINIT, iar SOLIDARITATEA dintre cei care tranzitează acest HAOS a născut un FENOMEN SOCIAL

Grupul de Facebook Colegi de vama ❤️ este o „nișă social-media” dedicată exclusiv celor care tranzitează Vama Nădlac și a fost înființat pe data de 5 aprilie, 2020. La această oră are nici mai mult nici mai puțin decât 14.850 de membri… ceea ce deja reprezintă un FENOMEN SOCIOLOGIC care se petrece, chiar în acest timp, în premieră absolută!

Înființat de românii… colegi de suferință care, de voie, de nevoie sau obligatoriu au tranzitat PTF Nădlac în ultimele nici 6 săptămâni, cu scopul de a oferi informațiile pe care AUTORITĂȚILE INCOMPETENTE ÎN A GESTIONA O ASEMENEA SITUAȚIE – lucru pe care l-au arătat încă din prima zi a declarării pandemiei și până… la ora exactă la care citiți acestea (vezi ca exemple irefutabile cele două articole asociate) – NU SUNT ÎN STARE NICI MĂCAR SĂ ÎNȚELEAGĂ PROPRIILE LOR LEGI… darămite să rezolve problemele a zeci de mii de oameni care au format, pe ambele sensuri, O COLOANĂ CARE SE VEDE DE PE LUNĂ… cred că.

În galeria foto a acestui articol am selectat doar câteva dintre fotografiile pe care și le-au trimis lor și familiilor din țară… Din conversațiile lor am observat că s-a constituit o adevătată COMUNITATE AD-HOC formată din oameni care, cu siguranță, mulți dintre ei vor rămâne prieteni pentru tot restul vieții – acesta, însă fiind SINGURUL LUCRU BUN CARE LI S-A ÎNTÂMPLAT în acest haos total căreia i-am fost fie martori, fie victime în ultimele două luni.

Iată o mică selecție a experienței acestora – doar în ultimele 24 de ore:

„În vama de la Nădlac oamenii sunt disperați. Pe ambele sensuri cozile sunt interminabile! Faceți ceva vă rog în numele lor!”

„Noi am trecut după 5 h de asteptare; când am întrebat ce se întâmplă de nu se mișcă nimic, stăm cu copiii chinuiți în mașină, răspunsul a fost că se face schimbul de tură și mai durează puțin că trebuie să vină cei de la DSP… am mai văzut o postare de la cineva care zicea că e de 12 h și tot nu a trecut… noi am avut noroc să stăm doar 5 h.”

„Stau oamenii mai bine de 12 ore pe ambele sensuri, iar toaletele sunt la distanță de capete. Sunt care au copii mici și plecați din Anglia, au condus 2 zile să ajungă mai repede în țară și… surpriză)”.

„După 15 ore am reușit să trecem în Ungaria doar cu contract de muncă și buletinul atât ne-a cerut la vamă! Mergem în GERMANIA” – este mesajul postat acum mai puțin de-o oră de un român care, cu siguranță, nu se va mai grăbi să se întoarcă în România „lui”.

Menționăm că părerea autorităților – în speță a lui Gheorghe Stoian – nu ne interesează. Am aflat că a fost în Vama Nădlac special pentru această problemă și am mai aflat că n-a rezolvat absolut nimic… dând vina (tradițional – nu-i așa?) pe unguri!

SOLUȚIA: DESCHIDEREA P.T.F. Nădlac II pe sensul de IEȘIRE (pentru că AGLOMERAȚIA E LA IEȘIRE)

Consilierul local al C.L. Nădlac, Mircea ONEA,  știe soluția prin care această situație se poate cel puțin ameliora – dacă nu chiar rezolva în totalitate: „Deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, PE SENSUL DE IEȘIRE, ar decongestiona traficul de autoturisme în cîteva ore, evitând traversarea orașului și posibilele contaminări. Desigur, acest lucru se poate face doar cu acordul părților română și maghiară deopotrivă… dar acesta nu ar fi un inconvenient, pentru că și Ungaria trece prin aceeași situație. Fac apel la autoritățile statului să ia în considerare această soluție – pentru că s-ar putea să fie singura în acest context.”

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1 – ORA 20.00]  Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă a fost deschis. HAOSUL PERSISTĂ! [GALERIE FOTO]

Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Autostradă a fost deschis pentru efectuarea fomalitaților de frontieră dintre România și Ungaria si pentru turisme

https://www.facebook.com/politiadefrontiera/photos/a.505794439466742/3027068607339300/?type=3&theater

 

„Ia-ți o mască dacă ți-e frică că crăpi!” a zis – și a aruncat cu ea după o altă colegă. „Atitudine de mahala pe care chiar și-n aceste momente trebuie să o suportăm”. Tranșeele invizibile din Spitalul Județean Arad înghit prima linie: CADRELE MEDICALE!

Vama Nădlac: SUTE DE OAMENI așteptând la cozi infernale, făcând SCHIMB DE VIRUȘI… Fără servietă, Gheorghe Stoian crede „că «condițiile de transport s-a înbunătățit» MULT” [GALERIE FOTO/ VIDEO]

 

Ultimele Știri

Related news