ȘTIRI

[ACTUALIZARE 7] Pentru accesul în cartierul Via Carmina a fost găsită o soluție tehnică de către dezvoltator. În „Europa” se intră împreună cu primăria Vladimirescu, deci încă nu există soluții

 

 

[ACTUALIZARE 7]

[COMUNICAT DE PRESĂ – PREFECTURA ARAD]

A fost prezentată o soluție pentru reglementarea accesului în cartierul Via Carmina

 

Urmare a termenului stabilit în cadrul ședinței din data de 12 septembrie, astăzi la Instituția Prefectului – Județul Arad a avut loc o nouă întâlnire pe subiectul identificării  soluțiilor optime de reglementare a accesului auto spre cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa din comuna Vladimirescu. Întâlnirea de astăzi a fost condusă de doamna Prefect al Județului Arad, Florentina Horgea, participanți fiind reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Primăriei Comunei Vladimirescu, respectiv ai celor doi dezvoltatori imobiliari.

Reprezentanții cartierelor Via Carmina și Europa aveau sarcina de a prezenta astăzi soluții tehnice legale, unanim acceptate, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului auto din/în DN7 spre/dinspre cele două zone. Reprezentanții cartierului Via Carmina au arătat că au identificat o soluție, „intersecție în T cu benzi de accelerare/decelerare”, pentru care au obținut deja certificat de urbanism de la Primăria Vladimirescu, documentația urmând să fie prezentată spre avizare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  Dacă se va obține acest aviz, dezvoltatorul va face proiectul tehnic și va obține toate avizele necesare eliberării autorizației de construcție până cel târziu la data de 31.03.2019, după care va demara lucrările în teren al căror termen de execuție a fost estimat la trei luni.

În ceea ce privește accesul spre/dinspre cartierul Europa, având în vedere că este utilizat un drum de exploatare, respectiv o stradă a Comunei Vladimirescu,  strada Roma, Primăria împreună cu dezvoltatorul vor avea în continuare discuții cu Secția de Drumuri Naționale Arad pentru găsirea unei soluții tehnice acceptabile.

Continuăm eforturile pentru rezolvarea problemei accesului în cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa. Este de bun augur că în urma sesizărilor venite de la cetățenii afectați și a ședințelor repetate pe care le-am ținut pe această temă, cei doi dezvoltatori și instituțiile implicate lucrează efectiv pentru realizarea soluțiilor prin care accesul spre cele două cartiere să se efectueze în deplină siguranță din punctul de vedere al legislației rutiere. Până la finalizarea lucrărilor, în zonă vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație stabilite de Inspectoratul Județean de Poliție Arad și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și îi rog pe conducătorii auto să le respecte, astfel încât să fie evitate orice accidente”, a declarat Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea.

 

Biroul de presă

 

***************************

[ACTUALIZARE 6](12.09.2018): Încă nu s-au găsit soluții tehnice privind accesul în cartierele VIA CARMINA și EUROPA, dar se organizează întâlniri pe această temă…

[COMUNICAT DEPRESĂ – PREFECTURA ARAD]

Întâlnire cu factorii decizionali, pe tema accesului în cartierele Via Carmina și Europa

La inițiativa Prefectului Județului Arad, doamna Florentina Horgea, în Sala Rotondă a Instituției Prefectului a avut loc o nouă întâlnire de lucru pentru reglementarea accesului auto în cartierele Europa și Via Carmina. Întâlnirea a avut loc astăzi, 12 septembrie 2018, după ce, în data de 07.08.2018, cei doi dezvoltatori s-au angajat să prezinte un studiu de fezabilitate conținând două soluții tehnice unanim acceptate, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului din/ în direcția DN 7 spre/ dinspre cele două cartiere și, în egală măsură, pentru adoptarea unor variante optime care să le confere siguranță atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din cele două zone rezidențiale.

Până la această dată cei doi dezvoltatori nu au prezentat nicio soluție, deși au avut mai multe întâlniri comune cu reprezentanții Primăriei Vladimirescu, fără însă să ajungă la o concluzie reciproc acceptată de ambii. Drept urmare, s-a stabilit termenul de 25 septembrie pentru o nouă întâlnire între părțile implicate, dată până la care dezvoltatorii vor prezenta fie o soluție comună, fie una separată, pentru deblocarea situației existente în teren.

Încă din data de 7 august 2018, reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Arad și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au stabilit restricțiile de circulație necesare pentru un trafic în condiții de siguranță pe porțiunea de drum aferentă celor două cartiere rezidențiale, respectiv limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră și obligativitatea virajului la dreapta la ieșirea pe DN 7. După finalizarea lucrărilor de reparații pe DN7, va fi realizat și marcajul corespunzător.

În urma ședinței s-a stabilit ca Inspectoratului de Poliție Județean Arad să i se solicite, printr-o adresă, prezența constantă în zonă a unor echipaje de poliție rutieră, pentru dirijarea traficului în special în orele de vârf.

La fel ca la întâlnirea din luna august, astăzi au fost prezenți, pe lângă reprezentanții dezvoltatorilor celor două cartiere, și primarul comunei Vladimirescu, dl Ioan Crișan, respectiv directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara,  dl Cristian Ispravnic.

Așa cum am promis, problema accesului în cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa ne preocupă în mod deosebit, drept care vom face tot ce depinde de noi pentru deblocarea situației cu care se confruntă locuitorii din zonă. Implicându-ne în mod constant, sunt sigură că lucrurile se vor rezolva, până la urmă, dezvoltatorii trebuind să înțeleagă că o astfel de situație nu poate să treneze la nesfârșit.” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad.

 

Biroul de presă

 

****************************

[ACTUALIZARE 5] (07.08.2018) IMOTRUST anunță că a bugetat suma de 150.000 euro pentru executarea soluției de trafic privind accesul în cartierul Via Carmina. Ceilalți beneficiari se fac că plouă…

După întâlnirea care a avut loc astăzi la Prefectura Arad, dezvoltatorul imobiliar al cartierului Via Carmina este primul care a transmis asigurări că a bugetat o sumă considerabilă pentru execuția accesului în cartier. De asemenea, reprezentanții SC Ariola Invest SRL, au asigurat că vor avea un aport, în sensul unei contribuții financiare până la concurenţa costului total şi vor oferi gratuit terenul necesar realizării accesului în Cartierul Via Carmina.

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Administraţia Via Carmina]

Accesul în Cartierul Via Carmina a fost deblocat.

În urma întâlnirii de azi de la Prefectura Arad, unde au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor şi ai dezvoltatorilor din zonă, implicaţi în găsirea soluţiei finale de trafic pentru Cartierul Via Carmina (Prefectul Judeţului Arad, Primaria Vladimirescu, Compania de Drumuri, Poliţia Rutieră, SC IMOTRUST SA, SC Ariola Invest SRL etc) s-a decis deblocarea accesului în Cartierul Via Carmina. Din dorinţa de a executa cât mai rapid soluţia de trafic, IMOTRUST a bugetat suma de 150.000 euro, chiar dacă beneficiarii finali sunt şi alţi dezvoltatori din zona care au PUZ-urile în derulare (Ariola, D&D, Birou notarial Fărcuţiu, cartierul de case Pro Casa, Cartierul nou al Comunei Vladimirescu şi alţii). Primarul localităţii Vladimirescu dl Ioan Crişan s-a angajat să-şi aloce toata disponibilitatea şi autoritatea pe care o are ca primar, în vederea rezolvării situaţiei, recurgând şi la exproprieri de teren dacă se va împune, implicare fără de care nu s-ar putea finaliza soluţia, o atitudine lăudabilă, fapt pentru care îi mulţumim. Şi dl Roman din partea SC Ariola Invest SRL, va avea un aport, a declarat că va avea o contribuţie financiară până la concurenţa costului total şi va oferi gratuit terenul necesar realizării accesului în Cartierul Via Carmina.

În şedinţa comună de azi s-a stabilit şi semnarea unui Protocol de colaborare public-privat între Primarie şi dezvoltatori, prin care să se stabilească soluţia de trafic finală, care va fi adusă la cunoştinţa celor prezenţi în decurs de 1 luna de zile şi care va fi implementata de îndată.

Dorim să mulţumim locatarilor din Cartierul Via Carmina, celor care au înteles că nu injuriile, acuzele sau violenţa sunt armele cu care trebuie să ieşi la lupta. De asemenea, dorim să apreciem implicarea dlui Raul Duca, prin deplasarea pe care a efectuat-o ieri la Timişoara participând la întalnirea cu autorităţile locale, intenţia noastră este să rămânem în continuare transparenţi în luarea deciziilor.

Pe tronsonul DN7 dintre calea ferată şi plăcuţa cu intrarea în localitatea Vladimirescu, Poliţia din Arad, împreună cu reprezentanţii CNAIR au promis că vor amplasa, provizoriu, plăcuţe pentru restricţie de viteză, pentru diminuarea riscului de noi accidente.

Administraţia Via Carmina

……………………………………..

 

[ACTUALIZARE 4] S-au DEBLOCAT căile de ACCES în / din cartierele Via Carmina și Europa… după o decizie luată la Prefectură CU UȘILE ÎNCHISE

Prefectura Arad a intervenit în conflictul iscat de blocarea accesului din DN 7 în cele două cartiere rezidențiale de pe raza comunei Vladimirescu, Europa și Via Carmina. Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de acces în cele două cartiere, întâlnire la care au participat reprezentanții dezvoltatorilor celor două cartiere, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan, directorul general regional al  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, adjuncții IPJ Arad, cms. șef Ioan Troiac și cms. șef Nicolae Bătrân, respectiv cms. Nicolae Crainic, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. La finalul întâlnirii a avut loc o conferință de presă pentru prezentarea concluziilor:

„S-a dat un termen de 30 de zile pentru ca primarul, împreună cu dezvoltatorii, să găsească soluţia legală pentru rezolvarea situaţiei. Drumurile vor fi redeschise, iar în zonă va fi instituită o limită de viteză pentru a evita accidentele”, a anunţat prefectul Florentina Horgea. Şi Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timişoara, precizat faptul că. „Deschidem drumurile pentru o perioadă provizorie. Ne vom întâlni din nou peste 30 de zile pentru a stabili ce soluţie tehnică va fi adoptată în privinţa intersecţiilor din DN 7 cu drumurile care duc spre cele două cartiere. Există două soluţii tehnice propuse, respectiv intersecţii în T sau sens giratoriu, iar dezvoltatorii trebuie să aleagă una dintre ele. Atâta timp cât dezvoltatorii îşi respectă termenele pe care şi le asumă, nu vom mai închide drumurile”.

Termenul de 30 de zile a fost acordat pentru ca dezvoltatorii imobiliari să întocmească studii de fezabilitate pentru a stabili care dintre cele două soluţii tehnice va fi aleasă. „Drumurile vor rămâne deschise atâta timp cât termenele asumate de dezvoltatori vor fi respectate. Dacă aceste termene vor fi depăşite, vom închide din nou circulaţia pe cele două drumuri”, a  precizat Cristian Ispravnic.

Următoarea întâlnire dintre factorii implicaţi în această problemă va avea loc în 12 septembrie, tot la Prefectură. Atunci dezvoltatorii imobiliari vor anunţa soluţia tehnică aleasă, dar şi termenele de implementare ale acelei soluţii.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ -PREFECTURA ARAD]

Întâlnire cu factorii decizionali, pe tema accesului în cartierele Via Carmina și Europa

La inițiativa Prefectului Județului Arad, doamna Florentina Horgea, în Sala Rotondă a Instituției Prefectului a avut loc o întâlnire de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de acces în cartierele Europa și Via Carmina. La întâlnire au participat, pe lângă reprezentanții dezvoltatorilor celor două cartiere, primarul comunei Vladimirescu, dl Ioan Crișan, directorul general regional al  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dl Cristian Ispravnic, adjuncții IPJ Arad, cms. șef Ioan Troiac și cms. șef Nicolae Bătrân, respectiv cms. Nicolae Crainic, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, la discuții mai luând parte și deputatul de Arad în Parlamentul României, dl Adrian Todor.

În urma dialogurilor purtate s-a identificat soluția imediată ca Primăria comunei Vladimirescu, împreună cu cei doi dezvoltatori, să prezinte, până în data de 12 septembrie 2018, un studiu de fezabilitate conținând două soluții tehnice unanim acceptate de cele două entități, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului din/în direcția DN 7 spre/dinspre cele două cartiere și, în egală măsură, pentru adoptarea unor variante optime care să le confere siguranță atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din cele două zone rezidențiale.

În contextul problemelor create de blocarea accesului spre cele două cartiere, directorul general regional al  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dl Cristian Ispravnic, a hotărât ca, până la data de 12 septembrie 2018 – când vor fi prezentate, în aceeași formulă, soluțiile tehnice preconizate, respectiv se va stabili un nou termen pentru realizarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare, respectiv a autorizației de construire – să dispună ridicarea restricțiilor de acces înspre cele două cartiere. Concomitent, Serviciul Poliției Rutiere, împreună cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, vor stabili pentru această perioadă restricții de circulație, pentru evitarea evenimentelor rutiere în zonă.

Dorința noastră este aceea de a debloca situația cu care se confruntă locuitorii zonelor rezidențiale Via Carmina și Europa. Astăzi s-a făcut un prim pas, urmând ca la viitoarele întâlniri să se finalizeze în mod fericit situația existentă. În zona aceea au avut loc accidente soldate inclusiv cu pierderi de vieți omenești, drept care implicarea noastră imediată se impunea cu prisosință. Sunt sigură că lucrurile se vor clarifica în cele din urmă, iar locuitorii din cele două cartiere își vor recâștiga confortul.” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad.

 

………………………………………..

[ACTUALIZARE 3] (06.08.2018) ASTĂZI se întâlnesc PĂRȚILE BELIGERANTE în „Războiul pentru ACCES” în / din Via Carmina. La sediul DRDP Timișoara se pecetluiește soarta giratoriului (sau pasajului) de pe DN 7.

În urma adresei comune transmise de către Primăria comunei Vladimirescu și dezvoltatorul imobiliar către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, secția de Drumuri Naționale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat, aceștia au fost convocați astăzi, 6 august, începând cu ora 11 la sediul DRDP Timișoara pentru clarificarea problemei. Totodată, DRDP Timișoara a convocat și reprezentanții Consiliului Județean Arad dar și pe cei ai IPJ Arad-Serviciul Poliției Rutiere.

 

 

 

 

Vom urmări cu atenție desfășurarea „ostilităților” pe acest subiect și vom reveni cu concluziile întâlnirii de astăzi.

…………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (3 august, 2018) A doua seară de proteste la intrarea în Via Carmina. Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan – luat la întrebări de cetățeni cu prilejul mitingului… pe care l-a provocat [FOTO / VIDEO / DOCUMENTE]

Este a doua seară de proteste la intrarea în Via Carmina.

Rezidenții din cartierul Via Carmina au decis să continue protestele nemulțumiți fiind de decizia DRDP de a bloca accesul auto în cartier, direct din DN7. Dezvoltatorul imobiliar a reacționat astăzi printr-un comunicat de presă prin care se informează că, împreună cu Primăria Comunei Vladimirescu, au depus astăzi o adresă comună către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, secția de Drumuri Naționale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat. La protest a fost prezent și primarul comunei Vladimirescu,Ioan Crișan, care a fost luat la întrebări de cetățeni cu prilejul mitingului pe care l-a provocat.

În cursul zilei de astăzi, CNAIR a montat parapeți blocând accesul și în cartierul Europa, amplasat vis-a-vis de Via Carmina.

CLICK AICI – POZIȚIA PRIMARULUI RAPORTATĂ LA PROBLEMA „VIA CARMINA”

*****

[ACTUALIZARE 1] „Problemele de acces în / dinspre Cartierul Via Carmina vor fi rezolvate în cel mai scurt timp”

[COMUNICAT DE PRESĂ – IMOTRUST SA]

Problemele de acces în / dinspre Cartierul Via Carmina vor fi rezolvate în cel mai scurt timp

 

Urmare a blocării accesului din/inspre Cartierul Via Carmina la DN 7, Societatea IMOTRUST SA, prin reprezentanții săi, împreună cu Primăria Comunei Vladimirescu, au depus astăzi o adresă comună către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, secția de Drumuri Naționale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat, motivat de faptul că:

1) Acest parapet blochează un drum public care funcționează legal și care se află în evidențele cadastrale ale Comunei Vladimirescu de mai bine de 100 de ani, recunoscut sub D 379
2) Acest drum public blocat deservește cartierul Rezidențial Via Carmina în incinta căruia există un spital, o Biserică, mai multe societăți comerciale, birouri și peste 400 de case construite, fiind afectate astfel, condițiile de siguranță și fluidizarea circulației pentru toți locuitorii/bolnavii/angajații/vizitatorii entităților menționate mai sus.

Prin prezenta, dorim să comunicăm locatarilor Cartierului Via Carmina că suntem în asentimentul lor, mai ales că această decizie din partea CNAIR a fost luată fără a transmite o înștiințare prealabilă. De-a lungul timpului, societatea noastră a întreprins nenumărate demersuri pentru obținerea unei Autorizații de Construire, prin care să se realizeze accesul in DN 7, răspuns care nu a venit din partea autorității sus menționate. În ultima ședință comună la care au participat și reprezentanții CNAIR, s-a solicitat sprijin din partea dânșilor în vederea realizării accesului, prin semnarea unui protocol prin care societatea noastră să poată implementa soluția de trafic agreată deja. Societatea IMOTRUST a avut încă de la început intenția de a construi soluția tehnica din PUZ, și-a bugetat banii pentru lucrare, dar realizarea efectivă a depins de anumiți factori externi care au blocat lucrările – terenurile necesare pentru construirea accesului nefiind în totalitate în proprietatea societății noastre.

Speram ca măcar acum, autoritățile și proprietarii terenurilor să fie cooperanți în vederea finalizării lucrării.

Până la soluționarea accesului, pentru preîntâmpinarea îngreunării traficului din cartier generat de blocarea accesului,vom asigura soluții pentru fluidizarea traficului pe alte drumuri interioare.

Prezentului Comunicat de presă atașăm și Adresa comuna comunicată CNAIR. (facsimile – în galeria foto) 

Arad, 3.08.2018

Administrația Via Carmina

……………………………………….

[TITLUL INIȚIAL (02.08.2018): Protest spontan în Via Carmina. Rezidenții sunt scandalizați de decizia DRDP de a bloca accesul în cartier direct de pe DN7]

 

Scandalul cu privire la căile de acces în cartierul rezidențial Via Carmina nu este de noutate. Discuții aprinse au avut loc în decursul ultimilor ani între primăria comunei Vladimirescu și dezvoltatorul imobiliar pe acest subiect. Astăzi, după decizia DRDP de a bloca accesul direct din DN 7, primarul comunei Vladimirescu nu a făcut decât să agite și mai mult spiritele, cu același tupeu și neasumare cu care i-a obișnuit pe locuitorii cartierului. Evident, în opinia „autorităților”, vina aparține exclusiv dezvoltatorului. Cu toate acestea, aceleași „autorități” omit anumite detalii din această poveste. Nu putem să nu ne întrebăm cum, dacă o autoritate publică nu poate efectua o asemenea lucrare din bani publici pe un drum național ( afirmație care îi aparține primarului comunei și repetată în nenumărate rânduri), cum poate să o facă un privat? Dacă drumul este național ( nu este pe proprietatea dezvoltatorului) acesta cum poate interveni să efectueze asemenea lucrări? Sau poate să le efectueze și să ne ceară taxă de trecere prin sensul giratoriu ca să fie și mai absurdă situația. Mai mult, au fost întâmpinate dificultăți și în ceea ce privește drumurile din interiorul cartierului care, după ce au fost finalizate, nu au putut fi predate către primărie, deși, în esență, au devenit publice. Deși nu au fost predate către administrație și deci neavând regim de drum public, există cazuri în care au fost aplicate amenzi de circulație de către poliția rutieră. Din păcate, asistăm din nou la o inflamare de spirite din incompentența unor autorități, din cauza necunoașterii legilor și chiar din cauza unor legi neclare. E trist că avem autorități, și la nivel național, acesta nefiind un caz izolat,  care nu-și asumă nicio responsabilitate și nu devin partenerii dezvoltatorilor,uitând tocmai esența: datorită dezvoltatorilor se amenajează anumite zone, se crează facilități, se populează zona cu cei care devin contribuabili  și susțin astfel bugetul local.

Ioan Crişan, a spus că responsabilitatea pentru situaţie aparţine dezvoltatorului, însă consideră că şi decizia drumarului de a închide complet accesul este una exagerată. „Compania naţională de drumuri a dat aviz pentru acest cartier sub rezerva că dezvoltatorii vor finanţa un sens giratoriu. Au mers pe încredere, iar dumnealor acum se supără şi spun că previn nişte accidente. Înainte trebuia impus să se facă infrastructura. Ne-am întâlnit la primărie, dezvoltatorii mereu promit, dar nu fac nimic. Accesul prin comună este liber, însă e incomod să iei pe uliţă la stânga-dreapta ca să ieşi la drumul naţional, când aveai o ieşire directă. Este adevărat, la marginea localităţii este o stradă pentru care am accesat fonduri europene să fie asfaltată, licităm de doi ani, dar abia acum suntem în fază finală, că aşa este legea în România. Oamenii vor ocoli, ăsta este adevărul. CNAIR ar fi trebuit să păstreze acel acces rutier doar pentru intrarea în cartier, iar ieşirea să se facă din Vladimirescu, pe strada îngustă care s-ar preta la un singur sens de circulaţie”. a spus edilul.

***

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secția Drumuri Naționale Arad, a anunţat în această dimineață că montează  elastic marginal pe o porțiune de 30 de metri pe DN 7, pentru a restricționa intrarea şi ieșirea în drumul național. Accesul rutier la cartierul de locuințe Via Carmina este neamenajat și neautorizat și, de-a lungul timpului, în acest loc au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime.

„D.R.D.P. Timișoara a solicitat în mai multe rânduri dezvoltatorului imobiliar intrarea în legalitate a accesului rutier în/din DN 7. În data de 27.04.2018, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Vladimirescu, la care au participat reprezentanți din partea D.R.D.P. Timișoara, SDN Arad, IPJ Arad, Comuna Vladimirescu, Consiliul Județean Arad, IMOTRUST S.A., proiectanții IMOTRUST S.A., întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN7, în caz contrar luându-se măsura închiderii accesului neautorizat”, a declarat ing. Cristian Ilie Ispravnic, director general regional la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Deoarece toate solicitările Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara către dezvoltatorul imobiliar nu au dus la soluționare, s-a luat măsura închiderii prin montarea de parapet elastic. „Menționăm că accesul autorizat din cartierul Via Carmina în/din DN7 se poate face pe strada existentă în intravilanul comunei Vladimirescu”, a declarat ing. Cristian Ilie Ispravnic, director general regional la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Publicată de Oana Pruneanu pe Joi, 2 August 2018

 

 

Critic Arad, 25 septembrie 2018 2:30

acces_ViaCarmina-3-1acces_ViaCarmina-2acces_ViaCarmina-1acces_ViaCarmina-3via-4via-3via-2via-1via-carminavia-carmina1-1via-arminavia-carmina1via_carmina1via-carmina-9via-carmina-8via-carmina-7via-carmina-6via-carmina-5-1via-carmina-4-1via-carmina-3-1via-carmina-2-1via-carmina-1-1via_carminaD4AD281F-777E-4B82-BBA4-FB57024FC2380E42F598-3236-4DC4-9681-B76CA6FCD21E5EDC54D6-9957-4143-9D82-98A613D929E873CEEB4E-CD09-42FC-9E88-7221FE5DB5BDA4CAF09F-B44B-4358-A1BD-DB5BE403E43866038330-F81F-4E0A-B438-8A3123B9E1504BBC46AB-E3B7-4044-808E-04E3F36854CE38284484_1973712422692213_3626601935848603648_nvia-carmina-5via-carmina-4via-carmina-3via-carmina-2via-carmina-1