[ACTUALIZARE 6] Momente ireversibile cu Teo Milea, la Boeme [FOTO]

[ACTUALIZARE 6]
Oricine a trecut aseară pe strada Episcopiei, cu treabă, în drum spre undeva sau plimbându-se aleatoriu a fost, cu siguranță, surprins să asculte un alt fel de „sunet al orașului” – o muzică acoperind, dacă nu chiar anihilând cu totul, motoarele turate și claxoanele mașinilor, murmurul indecent al certurilor cotidiene… strada însăși.  Mica-mare revelație s-a datorat celor care au scos pianina în stradă – organizatorii și gazdele evenimentului rarisim, oamenii de la Boeme Cafe -, dar, înainte de toate, pianistului-compozitor Teo Milea care, la ultima sa prestație în fața publicului arădean din acest turneu de două săptămâni, a depășit nivelul maxim al comunicării live muzică-om, și-a transformat creația în empatie și… n-a lăsat niciun ascultător neîncântat.
Teo și-a desfășurat compozițiile de pe cele două albume și câteva schițe de pe următorul în fața unui auditoriu de care ar fi mândră orice vedetă de pe lumea asta – o duzină de piese de 7 – 15 minute – cu interstiții-amintiri din viața sa de artist, elogiindu-și deopotrivă amintirile despre acest oraș, publicul și reușitele în carieră, trimițându-ne acasă mai pozitivi… mai atenți la „murmurul surd al dezordinii” ce ne bântuie liniștea și mai severi cu gălăgia.
Pe parcursul a două ore, artistul arădean, rezident de succes într-o țară în care orice succes are în spate criterii clare, care exclud impostura, și-a pus pe tavă practic întreaga viață sentimentală, artistică și, de ce nu?, pragmatică, oferindu-ne un model despre cum trebuie ignorate răutățile, deznădejdile, invidiile și nereușitele de către un om – de către orice fel de om! – care are ceva pozitiv de trasmis semenilor săi.

Din galeria foto atașată articolului, puteți extrage câteva idei despre atmosfera serii de 29 iunie… iar ascultându-i piesele (un simplu click pe pagina de YouTube e suficient, dacă nu sunteți printre fericiții posesori ai albumelor originale), puteți înțelege și mai mult…

……………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 5] (22 iunie, 2016) Artistul arădean Teo Milea concertează la Boeme Cafe. Toate biletele au fost vândute în avansCâștigător al Votului Popular și finalist în Top 4 al binecunoscutului concurs „Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, câștigator la categoria „2015 Classical Album of the Year” la radio SoloPiano.com US și al „Best Ambient/Instrumental Album” – The Akademia Music Awards cu ultimul său album „Open Minds”, aplaudat pe scene internaționale pentru muzica sa, pianistul arădean Teo Milea are bucuria să concerteze în Arad la Boeme Cafe în 23 iunie.

Compozitorul și pianistul se află într-un turneu de promovare a albumului în România și, după câteva reprezentații la Timișoara și onorări de invitații la câteva posturi de radio și TV, apare, în sfârșit, în fața… primului său public.

Artistul aduce în fata publicului o creație care îmbină cu succes specificul a doua lumi: cea clasica si cea noua, a secolului 21. Muzica este inspirata din relatia interumana, stari si nevoi ale societății moderne, pasiune și dorința de a cuceri noi teritorii sufletești, neexplorate încă.

Concertul programat pentru Joi, 23 iunie, 2016 – ora 20:00 este SOLD OUT! „La cererea publicului, ne întâlnim la Boeme Cafe in ‪Arad și miercuri, 29 iunie, 2016 – ora 20:00!” – a informat Teo Milea pe pagina sa de socializare. Și acest eveniment se va desfășura cu casa închisă – de asemenea, toate biletele fiind vândute.

„A ajuns pianina la Boeme Cafe! 🙂 Abia aștept să cânt din nou pe instrumentul pe care am compus materialul Open Minds. 
Ne vedem Joi – 23 iunie și apoi Miercuri – 29 iunie” – a scris artistul pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

……………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 4] (23 mai, 2016) Pianistul arădean Teo Milea s-a clasat pe locul al II-lea în concursul CBC Music și a intrat în lumea bună a muzicii din Canada!

Pianistul-compozitor arădean Teo Milea a reușit să se claseze pe locul al II-lea, la un singur punct de primul loc, în finala scurtă, din 4 competitori, a ‪#‎Searchlight contest on CBC Music încheiat astăzi, 23 mai, 2016, la ora 15.00 – ora României.

Teo Milea a concurat alături de cei mai populari muzicieni ai Canadei, iar piesa sa, Ireversibil, a fost preferata publicului cu gradul cel mai ridicat de cultură muzicală. Numeroase voturi i-au venit artistului din Aradul său natal – fapt pentru care le mulțumim cititorilor criticarad.ro pentru că au aderat la această cauză patriotic-estetică.

Și Teo Milea mulțumește:

„În semn de mulțumire, de drag și de respect pentru toată susținerea voastră în această competiție, am facut o selecție de 6 piese de pe cele două albume pe care vă invit din tot sufletul să le descărcați gratuit, pana în 30 mai, de pe canalul meu de Soundcloud.
PS: Sunt tare, tare bucuros sa va spun ca Ireversibil s-a clasat pe 2”
– a scris muzicianul pe pagina sa de Facebook, îmediat după aflarea rezultatului final:

Aici poți descărca gratuit selecția oferită de autor

https://soundcloud.com/teomilea
* 1st Sun
* Silence
* Journey
* Ireversibil
* Nostalgia
* Sarabanda

……………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 3] (16 mai, 2016): Arădeanul Teo Milea este în TOP 4 al concursului Searchlight 2016 la CBC Music Canada. Votați-l să câștige concursul!

Teo Milea este în TOP 4 al concursului Searchlight 2016 la CBC Music Canada. Astăzi s-au aflat rezultatele primei etape ale competiției. În momentul aflării rezultatelor, Teo Milea și-a anunțat susținătorii inclusiv pe facebook.

Dragilor, „Ireversibil” este in Top 4 la Searchlight 2016! 
Tare fericit si emotionat sunt, dar in primul rand recunoscator pentru tot suportul vostru in aceasta competitie emoticon heart.
Votam pana in 20 Mai, ora 9:59 p.m. (Romania)!

CLICK AICI PENTRU VOT!

……………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (3 mai, 2016): Teo Milea este în finala națională a concursului Searchlight 2016 la CBC Music Canada. Cu un vot pe zi îl poți ajuta să câștige competiția!

Comunicat de presă:

Pianistul român Teo Milea s-a calificat în finala națională a concursului Searchlight 2016 organizat de postul național de radio CBC Music Canada, una din cele mai importante competiții ale radioului nr. 1 din Canada.

După doar 6 luni de când s-a mutat în Toronto (Canada), pentru a-și continua cariera muzicală, pianistul și compozitorul român Teo Milea, se bucură de un nou success: piesa sa „I reversibil ” l-a propulsat în Top 25 finaliști ai concursului Searchlight 2016.

Peste 1700 de artiști din Canada s-au înscris inițial în această competiție, iar Teo Milea a reușit performanța de a ajunge între cei 25 de finaliști.

În această etapă a competiției, care începe astăzi, 3 Mai 2016, și se va încheia în 9 Mai 2016 ora 9:59 p.m., se vor stabili cei 4 finaliști care vor performa în direct la CBC TV, în fața juriului, concurând pentru marele premiu.

Putem să-l susținem și să-l votăm zilnic pe Teo Milea până în data de 9 Mai, ora 9:59 p.m. (ora României) fie pe siteul oficial al competiției cbcmusicsearchlight.ca, fie direct pe siteul Artistului teomilea.com , unde este creat un popup special pentru a ajuta direcționarea către vot.

Searchlight” este un concurs aflat la a patra editie, destinat muzicienilor din Canada, susținut de CBC, postul public de radio. Premiul cel mare este în valoare de 50.000 de dolari canadieni și constă în echipament muzical de 20.000 de dolari, un concert la 2016 CBCMusic.ca Festival, în Toronto, dar și un pachet care conține o sesiune într-un studio de înregistrări, mentorat, producție/distribuție a unui album.

                                                                            CLICK AICI PENTRU VOT!

……………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (30 aprilie, 2016): „Nebunia” frumoasă a voturilor pentru Teo Milea s-a încheiat, iar marți aflăm dacă pianistul arădean s-a calificat în finală

„Nebunia” frumoasă a voturilor pentru pianistul arădean Teo Milea s-a încheiat azi-noapte – ora 22, ora României (-7 ore diferență de fus orar față de Toronto, unde rezidează artistul), iar numărarea lor și validarea rezultatelor se va omologa marți, 3 mai.
Am intrat în contact pe Facebook cu generosul artist, care le-a transmis iubitorilor muzicii sale că  „e bine, pentru că a trecut nebunia a-2-a. Sunt încrezător ca urmează si a-3-a, finala… așteptăm până marți”.

Iată mesajul preluat în copie de pe pagina de Facebook a lui Teo Milea, așa cum l-a postat el vineri noaptea, după încheierea rundei de votare în finala prestigiosului concurs:

Teo Milea feeling thankful in Toronto, Ontario

Dupa nebunia din ultimele saptamani, vreau sa va multumesc inca o data tuturor. Voi sunteti cel mai pretios premiu! kiss emoticon heart emoticon
www.teomilea.com
––
After the last few weeks, my greatest achievement is to know that I have so many wonderful friends all around the world! ❤️
Thank you for your support!
Thank you CBC Music for the opportunity to be part of 2016 ‪#‎Searchlight‬music contest!
www.teomilea.com

……………………………………….

[TITLUL INIȚIAL]  (27 aprilie, 2016) Succes remarcabil pentru artistul arădean Teo Milea. Pianistul este în semifinala CBC Music, Toronto, și vă așteaptă voturile!

„Artistul originar din Arad Teo Milea s-a calificat în semifinala uneia dintre cele mai importante competiții ale radioului nr. 1 din Canada, CBC Music. Grație votului popular, piesa „Ireversibil” este în penultima fază a concursului și poate ajunge mai departe. În iunie, Teo cântă din nou acasă, în România” – scriu mai multe agenții de știri în această dimineață, informația fiind preluată de posturi TV naționale și site-uri online.

„Searchlight” este un concurs destinat muzicienilor din Canada, susținut de CBC, postul public de radio. Premiul cel mare este în valoare de 50.000 de dolari canadieni și constă în echipament muzical de 20.000 de dolari, un concert la 2016 CBCMusic.ca Festival, în Toronto, dar și un pachet care conține o sesiune într-un studio de înregistrări, mentorat, producție/distribuție a unui album. Teo Milea a ajuns în semifinală, fiind câștigătorului votului popular pe regiunea Toronto.

Pe pagina de Facebook personală, artistul a lăsat, la prima oră a acestei dimineți, următorul mesaj prin care își invită fanii și simpatizanții să-și continue campania de voturi: „Buna dimineata dragii mei!  Va multumesc din suflet pentru voturile voastre de astazi! https://cbcmusicsearchlight.ca/entries/68879 (…) Sunteti cei mai faini oameni din lume si prin votul vostru si al tuturor prietenilor vostri, pot ajunge intre cei 25 de finalisti ai competitiei.” 

CLICK AICI și votează-l pe Teo Milea! 

Foto: toronto.com – preluată de pe Facebook. 

Facebook Comments Box

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy