duminică, februarie 5, 2023

[ACTUALIZARE 7] Cu 300 de agenți SRI în hoteluri și pensiuni, cu toți interlopii scoși la „cafea” de toți polițiștii din Arad, cu portbagajele pline de dovezi ale „frăției eterne” dintre aceștia, ANCHETATORII CAZULUI CRIȘAN au… MINUS O PISTĂ – cea reală!

 

Cică sute de anchetatori colaborează cu cei câțiva interlopi – cu grade sau fără – care mai răspund la telefoane după atentatul cu bombă din dimineața de 29 mai comis asupra omului de afaceri și fostului electronist al Aeroportului Arad Ioan Crișan  (a se reține acest amănunt esențial în economia cunoașterii OMULUI, SPECIALISTULUI și LOIALULUI COLABORATOR cu INSTITUȚIILE STATULUI care a fost!)…

Bomba pusă sub scaunul Mercedesului lui Ioan Crișan, care a explodat la ora-cheie 7 dimineața, în fața supermaketului cu nume-cheie PROFI, în cartierul în care s-a inventat ceea ce înțelegem prin LUME INTERLOPĂ CONTEMPORANĂ (pe scurt: frăția dintre polițiști și liderii găștilor de vagabonzi), nu l-a aruncat doar pe bietul om în aer: a aruncat în aer TOT CE ÎNȚELEGEAU alte orașe, de la București și Constanța până la Iași, Baia Mare sau Timișoara despre lumea interlopă în general și despre Arad în particular!

Din ciclul HABAR N-AU CE I-O LOVIT… dacă tot suntem în „Vlaicu”

O fătuță de la o televiziune națională se ruga de mine, la  o zi-două după atentat, „dacă poți să-mi găsești pe cineva din lumea interlopă din Arad să vorbească sub acoperire… că la noi în București sunt mulți care-și dau în gât concurența când au ocazia!”
Am râs cât a mai durat conversația (puțin). I-am explicat că în lumea interlopă arădeană nu vorbește nimeni despre nicio concurență, pentru că ÎN ARAD NU EXISTĂ CONCURENȚĂ ÎN LUMEA INTERLOPĂ: AICI LUCRĂM CA ÎNTR-UN TRUST… In God we Trust… cum scrie pe dolari… nu contează cine-i God… la noi „Serviciul de-a Dumnezeu” se face cu rândul… ca-n Elveția – și am sfătuit-o să nici nu caute vreun fraier, că maxim îl găsește pe Belmondo, care o să-i cânte manele vechi, de pe timpul lui Uțu.
M-a întrebat „cine-i Belmondo?”, mi-a mai pus o dată placa zgâriată cu „traficanții de țigări” și cu asta mi-a terminat și rezerva de 3,14% de încredere pe care o mai păstram în acuratețea documentărilor televiziunilor naționale, cu trepiedele lor cu tot… Lasă că vine el la voi, acolo-ntre liniile de tramvai unde văd că deja locuiți, și vă zice ce și cum e cu lumea interlopă din Arad – i-am promis… și chiar dacă n-a venit  Belmondo personal, au găsit ei una, i-au pus glugă, voce de bărbat și… no: cam atâtea PISTE CERTE au anchetatorii despre asasinat, câte are Belmondo!

„A fost activată lumea interlopă, au fost deja niște întâlniri între oameni din structurile de informații și capi ai lumii interlope din Arad, personaje care coordonează grupări implicate în cămătării, taxe de protecție și prostituție. Toată lumea se jură că asasinul nu este din oraș. Că, la ce deranj este, l-ar da imediat pe mâna poliției, doar să nu se mai facă atâtea investigații, să nu se ajungă la altele…” scrie și Evenimentul zilei de astăzi …un articol mai aproape de realitate decât alte „băgări în seamă” bâlbâite de extra-arădeni până acum.

Ce au adunat până acum investigatorii le ajunge pentru 30 de ani și tot atâtea anchete… dar nu pentru asta!

„În baza contractelor de monitorizare, anchetatorii s-au dus la fiecare proprietar de cameră de supraveghere din oraș. Fie că e vorba de privați, fie că vorbim de camerele primăriei. Altfel nu aveau de unde să știe unde sunt montate astfel de aparate pentru că vorbim de mii de camere video. Nu ridică aparatura, ci descarcă din harduri acele imagini pe care cine știe când vor avea timp să le studieze. E clar că acum nu îi intresează doar crima (n.r. asasinarea afaceristului arădean Ioan Crișan), ci și alte lucruri. Vor să facă tot felul de legături în timp pentru că sunt anumite dispozitive care păstrează imaginile chiar și un an. Acum, tot orașul, în imagini, e în mâinile investigatorilor. Se vor uita la început la cele filmate în zonele care îi interesează pentru caz și apoi le vor verifica pe celelalte”, declară o sursă  citată de Evenimentul zilei.
Adică au de lucru de acum încolo vreo 30 de ani și vreo 300 de arestări serioase de făcut… 3000 de audieri… 30.000 de martori… 300.000 de declarații… nu suntem atâția de toți!

Au telefonul celui asasinat… cu ZERO APELURI în dimineața fatidică (ultimul l-a trimis direct pe lumea cealaltă), bănuiesc că îl au pe cel al Aurorei Ardelean – „matroana”, apropo de aberațiile vehiculate de câțiva colegi, nu a fugit nicăieri… o găsiți, la orice oră, văzându-și de treabă ca și cum nu s-a întâmplat nimic, la ferma de somn african din Iratoșu, de care, până acum, s-a interesat doar AGRO TV:

O au pe contabila și amanta la vedere a omului de afaceri pe durata a zece ani, care știa absolut tot ce se întâmplă în viața lui, avea acces la documentele firmelor, îi știa cercul de prieteni și legăturile în afaceri, fiind o mină de informații (mai aplicat, un puț adânc de 1 kilometru) pentru investigatori. Aurora Ardelean nu va mai face „mulți purici” la fermă… dar, câți a făcut, merită numărați.

 

Mai au un capac de telefon Alcatel old school – cu care încă nu știu ce să facă. Au informații în exces – dar PISTE REALE – ZERO… și asta, după umila și aproape singulara noastră opinie, e PENTRU CĂ SRI A ȘTIUT, DIN PRIMELE ORE, CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI CINE E VINOVAT… ACESTA ESTE O ANCHETĂ CU PISTA BLOCATĂ ÎNAINTE DE A ÎNCEPE – doar că așa ceva e de nedeclarat, de nepovestit, de nepublicat nici măcar cu titlul de speculație.
Sau, cel puțin, nu încă!… nu până se epuizează toți prezumtivii „țapi ispățitori” care ar putea ține loc de vinovați… știți „filmul”, nu?…

Nu filmarea de sus, cu zoom, în care corpul părăsit de viață al lui Ioan Crișan se zvârcolește în flăcări după prima insiprație de fum toxic provenit de la bomba fabricată la Čačak,  ci această fotografie explică… tot ce nu se poate demonstra:

 

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 6] (9 iunie, 2021) Ioan CRIȘAN a fost înmormântat în cimitirul „Eternitatea”… sperăm că nu cu DIFICILUL SĂU CAZ cu tot! [FOTO]

Cu 3-4 ore înaintea începerii oficiilor funerare aferente unei înmormântări creștin-ortodoxe, pe strada Cocorilor, în fața firmei Rostyl, carele de televiziune naționale și trepiedele, cu operatori cu tot, au fost „plantate” în așa fel încât să nu scape niciun participant de întrebări (absurd-grotești în situația dată) gen „L-ați cunoscut pe cel decedat?”, „E adevărat că era implicat în traficul cu țigări?”, „Ce afaceri dubioase știți că făcea?”etc.
În acele ore ne-a fost, pur și simplu, rușine de breasla noastră – așa încât ne-am delimitat (cel puțin fizic și la modul declarativ) de „rechini” și „pupeze” cu sincroanele lor cu tot și am încercat, cum am putut, să păstrăm o atmosferă decentă.

Spre cinstea lor, toți colegii din presa locală au ales aceeași opțiune – iar dacă în imagini recunoașteți și jurnaliști din Arad, să știți că nu e vina lor!…
Aproximativ 200 de oameni au avut curajul (pentru că, da, în orice relație te-ai fi aflat cu fostul electronist al Aeroportului Arad și om de afaceri, îți trebuia, pe lângă multe altele, CURAJ să participi la așa ceva) să vină la catafalcul decedatului pentru a-i aduce un ultim omagiu și să-l conducă pe ultimul drum, la 12 zile după ce atentatul cu bombă asupra sa a înfricoșat o țară întreagă.
O mare parte din faptul că nu s-au produs incidente și mai jenante se datorează firmei de protecție și pază și celei de pompe funebre alese de familie.

La ora 14.00, sicriul cu ce a mai rămas din… rămășițele lui Ioan Crișan a fost depus în cimitirul „Eternitatea”, iar mormântul celui mai  mediatizat om dintre cei uciși în ultimele decenii în această țară (în care a devenit mult mai ușor să mori decât să trăiești) a fost acoperit cu sute de coroane de flori. Sperăm să nu fi fost înhumat DIMPREUNĂ CU ANCHETA și să se facă lumină în acest dosar!

Dumnezeu să-l odihnească în pace, condoleanțe familiei devastate de durere și… CURAJ, INTELIGENȚĂ, dar mai cu seamă MORALITATE anchetatorilor care se ocupă, oficial, de acest caz!

(Mai multe fotografii, în galeria atașată la sfârșitul articolului)

…………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 5] (8 iunie, 2021) Ceea ce a mai rămas din trupul lui Ioan Crișan este depus la Casa Funerara Rostyl, priveghiul este REZERVAT FAMILIEI ȘI APROPIAȚILOR, iar înmormântarea va alea loc miercuri, de la ora 13.00, în cimitirul „Eternitatea”. Familia IMPLORĂ DECENȚĂ!

Astăzi, de la ora 12, rămășițele omului de afaceri Ioan Crișan au fost predate familiei de la IML Arad, mai precis fiicei sale, Laura Crișan, care se va ocupa cu gestionarea înmormântării (probabil cel mai greu lucru pe care-l are cineva de făcut la aceste ore… parcă blestemate, odată în plus, de O ULTRAMEDIATIZARE PENIBILĂ… și fără nicio legătură cu profesionalismul.

La priveghiul de la Casa Funerara Rostyl de pe Strada Cocorilor nu vor avea acces, înlăuntru capelei, decât RUDELE ȘI CEI FOARTE APROPIAȚI celui decedat în asasinatul din dimineața de 29 mai, 2021, iar cu acest prilej FAMILIA IMPLORĂ DECENȚĂ tuturor celor interesați, din alte motive decât cele strict legate de o înmormântare, să participe la eveniment.

Înhumarea va avea loc miercuri, de la ora 13.00 în Cimitirul „Eternitatea”.

……………………………………………………

[ACTUALIZARE 4] (29 mai, 2021) Criminaliștii au terminat de cules toate probele posibile de la locul deflagrației care l-a spulberat pe Ioan Crișan. Nicio pistă nu e sigură și niciuna exclusă în cazul ASASINATULUI care a zguduit România… și inclusiv Bibarț are o părere despre ce s-a întâmplat! [FOTO / VIDEO]

Încă dinainte de descinderea (nu e nicio exagerare – a fost o desfășurare de forțe fără precedent în Aradul ultimelor decenii) criminaliștilor de la București la Arad, locul de parcare din fața blocului din Micălaca în care locuia Ioan Crișan a fost sigilat, deodată cu apartamentul, iar la fața locului s-a constatat că, deși EXISTĂ CAMERE de supraveghere „plantate” pe ziduri, NICIUNA NU FUNCȚIONEAZĂ!
De la blocul decedatului, criminaliștii s-au deplasat la sediul firmei acestuia, din comuna Iratoșu, și au sigilat biroul (încă se mai vede ușa spartă cu prilejul furtului seifului cu bani și acte de acum 2 ani!).
Sigur că anctetatorii au o pistă clară (dacă am aflat-o noi, e imposibil să le fi scăpat!) – și aceasta pornește, firesc, de la BORNA 1: cine și unde i-a plantat bomba în mașină?

Din ce am aflat noi, Mercedesul lui Ioan Crișan a stat în cursul săptămânii trecute la un atelier mecanic…

cu prilejul unei pene de cauciuc care „întîrzia să se rezolve” într-un mod destul de suspect –  iar asta ar fi o pistă dintre cele care se bifurcă.
A doua ipoteză, la fel de plauzibilă (din moment ce nu funcționează camerele) este că atentatorul (sau gașca de „băieți”) să-i fi montat bomba în parcarea din fața blocului – doar că pentru asta trebuia ori să aibă acces la cheile mașinii, ori să știe să deschidă un Mercedes nou (deloc imposibil în Arad).
De aici până la declanșarea bombei printr-o telecomandă sau prin telefon n-a fost decât un click… ca și acum 20 de ani, când eram la fel de celebri, dar nu atât de televizați, cu titluri gen „O bombă a pulverizat masina unor banditi din Arad”. 

***

Autoturismul făcut „scrum” în care a murit, la modul cel mai brutal din cele cunoscute până acum în istoria atentatelor de stradă din România, Ioan Crișan, a fost dus în curtea Inspectoratului de Poliție în Județean Arad…

Până pe la ora 18.00, într-un cort special s-au recoltat de către specialiști toate probele posibile în circumstanțele date…

…iar primarul Aradului, Călin Bibarț, a ieșit în în jurul orei 19.00 spațiul public… fără să-l întrebe nimeni, cu o declarație care (cel puțin aparent) nu prea are treabă cu subiectul-în-sine dar, vorba cuiva, „bine că o zis și el ceva”!

 

În cauză a fost deschis un dosar de omor, cazul fiind preluat de Parchetul General

„În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”,transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Crișan:

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 3] (ora 12.50) Au apărut primele FILMĂRI cu EXPLOZIA Mercedesului care l-a spulberat pe Ioan Crișan. Ancheta privind EVIDENTUL ATENTAT CU BOMBĂ se complică și are în vedere „relații contondente” în familie, în partid și în poliție! [FOTO / VIDEO]

Postul de televiziune România TV a preluat informații de pe site-ul nostru și ne-a oferit prilejul de a ne face cunoscute și la nivel național opiniile asupra… lumii și vieții din Arad în general și, în particular, asupra înfiorătorului caz petrecut în această dimineață în Cartierul „Aurel Vlaicu”, când omul de afaceri și, deloc în ultimul rând, fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea a fost spulberat de o bombă plasată, cel mai probabil, sub unul dintre scaunele din față ale mașinii sale – un Mercedes de generație nouă – prin acționare cu o telecomandă.

Nu se poate să nu faci legătura – anchetator, ucenic, ziarist, comentator pe facebook sau paznic… orice ești în ecuația asta – între extrem de desele și precisele evenimente interlope asemănătoare (chiar dacă nu atât de ticălos-criminale) petrecute în Aradul ultimilor 2-3-4-15-20 de ani… pentru că în materie de „distrus prin incendiere” suntem „maeștrii Vestului sălbatic” (chiar dacă nerecunoscuți ca atare… fix de aia suntem tari!): vezi de la Incendiatorii lui Pană – în pârnaie o jumătate, din fericire sau nu, după ce au dat foc – DOCUMENTAT – la 5 mașini de lux – la cazurile cu „autori necunoscuți” sau, și mai (la) mișto, „din cauze electrice” Gemi Center, Papa Joe, Flana Market etc…. apoi jaful cu explozibil de la Banca Transilvania din anul ăsta, cel de acum doi ani de la vechea Autogară… nu poți tu citi cât pot ăștia lucra…
În Arad găsești de cumpărat exemplare la kilă și de închiriat cu ora… iar faptul că s-a întâmplat la „Lebăda” pentru noi e un pleonasm. Să nu uităm Colegii de la București au fost șocați să afle asta despre „civilizatul oraș vestic”… noi am fost șocați de faptul că ei sunt șocați.

De asemenea, prost să fii (sau „să ții cu ursul”) să nu faci legături politico-periculoase cu ceea ce scriam noi, sub formă de pamflet, în textul ăsta literar… luați-l acum ca pe un articol asociat:

Domnul Bovary

Am rezumat aceste „coincidențe” în intervenția de la România TV și, da… știm în ce ne băgăm când facem faze de acest gen – avem „toate temele făcute” în fața oricărui profesor de documentare pe acest subiect.

Vezi și acest articol, OBLIGATORIU de ascociat cu evenimentul de astăzi:

Falcă, la telefon: „Nu credeam că Bibarț E O ȘOPÂRLĂ așa mare. AM GREȘIT atunci când l-am desemnat pe Bibarț. Lucrurile au mers până când cineva L-A ÎNCĂRCAT pe Bibarț” [AUDIO]

FAPT PÂNĂ ACUM NEREMARCAT:

Cu aproximativ doi ani în urmă, biroul de la sediul firmei lui Ioan Crișan din Iratoșu a fost spart – iar hoții au plecat cu seif cu tot, în care se aflau 100.000 de euro:
Poliția a rezolvat… nicicum acel caz, de atunci până azi… acum poate face cineva o legătură.

 

„Polițiștii au un cerc de suspecți în cazul exploziei mașinii din Arad”

a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan. El a precizat că în acest dosar sunt audiați mai mulți martori și au fost ridicate probe de la fața locului, care vor fi analizate în laborator.

„SRI participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și, împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, se precizează într-un scurt comunicat emis sâmbătă de SRI.

La ora 18.00, zona era încă încercuită de SRI, SMURD, Poliție și presă:

…………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (ORA 10.00) S-au găsit urme de EXPLOZIBIL SUB BANCHETA Mercedesului care l-a spulberat pe omul de afaceri Ioan Crișan. S-a constituit o ECHIPĂ MIXTĂ de ofițeri de la București care cercetează cauza atentatului comis împotriva fostului socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea [GALERIE FOTO]

Surse din cadrul anchetei care a început „în forță” în șocantul caz care a zguduit Aradul (la propriu) dau ca sigură informația potrivit căreia „s-a găsit explozibil sub banchetă”! „Anchetatorii au în vedere în special ipoteza omorului”, au declarat surse judiciare  de la București pentru G4Media.

La ora 9:25, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. a transmis că la fața locului s-au deplasat de urgență specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, ai Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ancheta fiind condusă de comisarul-șef Cristian Gheorghe.

„Având în vedere evenimentul din județul Arad, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta. Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe”, transmite Centrul de Informare și Relații Publice IGPR.

IPJ Arad – OFICIAL:

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] – ORA 07.55 – Omul de afaceri Crișan Ioan, 66 de ani, fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea (tatăl Laurei Bîlcea) este victima exploziei din parcarea de la PROFI!

Crișan Ioan, 66 de ani, fostul socru al deputalui Sergiu Bîlcea (tatăl Laurei Bîlcea), cunoscut ca om de afaceri de succes în ultimele 3 decenii, este victima exploziei din parcarea de la PROFI din fața blocurilor! Conform surselor noastre, cu 5-6 minute acesta băuse o cafea la barul de lângă supermarket, cunoscut arădenilor ca „Vechiul Snack”.

Martorii oculari au povestit că Ioan Crișan „a băut o cafea aici, după care s-a urcat în mașină. Mercedesul a explodat imediat, chiar la ieșirea din parcare.”

 

Tavanul a fost pur și simplu spulberat, iar din ceea ce vedem această fotografie (Foto: Ale Onsbdrig @ facebook) e aproape sigur că vorbim despre o MÂNĂ CRIMINALĂ care a pus o bombă / explozibil pe / sub bancheta din față a autoturismului:

Suflul exploziei l-a proiectat pe conducătorul auto în portbagajul mașinii.

[COMUNICAT DE PRESĂ] – ORA 09.15

„În momentul sosiri echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violență si generalizat.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul mașini o victimă.

Victima, decedata, nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului.

Cauza este în curs de stabilire.”

…………………………………….

[BREAKING NEWS] (ora 7.30) Un autoturism A EXPLODAT, CU ȘOFER CU TOT, în parcarea din fața magazinului PROFI de la „Lebăda”!

O explozie „de am crezut că s-a prăbușit un avion” (conform declarației unui martor) a dat peste cap liniștea de sâmbătă dimineață a Cartierului „Aurel Vlaicu”: la ora 7 dimineața (+/- 5 minute). „Cam în 6 minute după producerea exploziei au venit pompierii” – conform altui martor.

 

Explozia s-a auzit până în „Podgoria”, la 3 kilometri de locul deflagrației.

Un autoturism Mercedes, imediat după ce a vrut să părăsească parcarea, a explodat cu o forță care, pur și simplu, a spart geamurile la etajele 1 și 2 ale apartamentelor de deasupra supermaket-ului (Bl. Z 11). Tavanul autoturismului a ajuns pe liniile de tramvai!

Foto: George Simonca @ Facebook:

 

Conducătorul auto a fost, pur și simplu, pulverizat. „Nu mai găsim nimic din el!” – au declarat surse din cadrul celor care au intervenit întru cercetarea dezastrului.

Evenimentul s-a produs în parcarea magazinului PROFI (monitorizată de camere video), lângă Drumul european E671, în cartierul „Aurel Vlaicu” nr. 18-19, Arad, în zona cunoscută localnicilor ca „Lebăda” și la doi pași de Secția de Poliție I Urbană.

Conform ISU Arad, „În interior este o persoană decedată”.

La fața locului au sosit și polițiștii criminaliști.

 

 

 

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news