ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Agentul D.G.A. George Tabuia: „Am fost EXECUTAT de colegul meu Vasile Mereanu, iar șantajatul e chiar DENUNȚĂTORUL folosit de instituție!” Polițistul spune că urletul „Să n-o dai la nimeni!” se referă la o înregistrare pe care apar capii MAFIEI TRANSPORTATORILOR

 

 

„Inculparea mea în acest caz de șantaj este produsul minții colegului meu, ofițerul de poliție Vasile Mereanu, care, de șase ani încoace, de când m-am angajat la Direcție (e foarte important de precizat asta: cu atribuțiile de a penetra mediile sensibile – adică de a intra în lumea interlopă) îmi face zile negre, mă umilește și mă amenință că o să mă bage la pușcărie pentru că… am prieteni din lumea interlopă! Acesta s-a folosit de cearta mea cu fostul meu prieten foarte bun, Sergiu Brișan, care este nimeni altul decât «omul nostru, al D.G.A.», pe care l-am folosit la denunțuri, flagrante și documentări de probatorii, iar așa-zisul șantaj pornește de un gest al meu – pe care regret că nu l-am gândit mai bine înainte de a-l face – de a-l ajuta să iasă dintr-o situație financiară-limită. În fapt, i-am făcut rost de o lucrare de construcții constând în montarea unor geamuri termopan la socrul meu acasă. Pentru lucrarea respectivă, după ce ne-am certat, recunosc că i-am cerut 200 de euro, ca răsplată pentru că i-am găsit-o… și recunosc că am greșit când am făcut asta.” 

Asta ne-a spus fostul subofițer D.G.A., George-Roman Tabuia, după ce ne-a sunat (imediat după apariția articolului)… aflându-se în aceeași stare ca în cea în care l-au filmat colegii săi: hipertensiv, surescitat, acuzând un șoc emoțional extrem de puternic (am înțeles că e predispus la acest gen de crize, care i se repetă, fiind și consiliat psihologic).
L-am întrebat pe subofițer ce voia să însemne acel urlet: „Să n-o dai la nimeni!”… la ce anume se referea?

„La o înregistrare video, pe care mi-au găsit-o pe telefon, și în care apar numele cele mai grele din mafia transportatorilor din Arad și care, dacă ar fi dată cuiva, ar însemna că eu mai am foarte puține ore de viață după… și nu mă gândesc la mine, cât la copiii mei și la soția mea!” (soția sa, Roxana Tabuia, fiind consilier PNL în Consiliul Local Municipal) – este declarația cu care ne-a uluit subofițerul și la care a ținut, neapărat, să-i fie făcută publică.

 „Am făcut mai multe copii după această filmare și, așa stând lucrurile, aștept momentul potrivit din punct de vedere juridic, pentru a o face publică!” – a mai promis Tabuia, pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, după ce astăzi a fost inculpat oficial pentru infracțiunea de șantaj.

……………………………………………

[TITUL INIȚIAL] (Ora 13:32) Scenă EMOȚIONAL-SINISTRĂ făcută de fostul agent D.G.A. George Tabuia, reținut pentru ȘANTAJ, în garajul IPJ Arad! Hai, FĂ-TE POLIȚIST după asta…

Nimeni de pe planeta asta n-ar vrea să fie în locul amărâtului de Tabuia (George-Roman)… care zace acuma în a cine știe câta tură de plâns, după ce în urmă cu două săptămâni a fost „săltat ” ca urmare a deschiderii pe numele său a unui dosar pentru ȘANTAJ. (LATER EDIT – aflăm, prin intermediul purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, că polițistul nu este arestat – fiind plasat sub control judiciar de o Instanță a Curții de Apel Timișoara). Încă nu știm detaliile cazului-în-sine… dar din moment ce „stă pe silențios” de atâta timp (noi tot așteptăm un comunicat oficial de pe 24 octombrie, când am aflat știrea), înseamnă că e URÂT DE TOT ce s-a întâmplat acolo și nu-l pune într-o postură penibilă doar pe fostul polițist de la Direcția Generală Anticorupție – ci întreg sistemul.

„Să n-o dai la nimeni!” – își imploră colegii nenorocitul polițist raportat la o probă (probabil aflată în acel caiet)… iar drama sa n-o s-o plângă niciun contribuabil care n-are treabă cu ce se întâmplă în acest sistem, ba, dimpotrivă: 99% dintre spectatori se vor bucura și vor da like la faptul că am făcut public filmul!
Pentru ceilalți 1%, însă, care își mai doreau să se facă polițiști în țara asta sau trăiesc, încă, o transă mistic-pozitivă în clopotul lor de sticlă, această înregistrare este cel mai demotivant lucru pe care și-l puteau imagina!
Înregistrarea a fost filmată în această dimineață și ar putea avea un puternic impact emoțional în rândul „idealiștilor”, dar pe mulți (să sperăm), îi va face să gândească dincolo de ce se vede și aude din urletele polițistului arestat. În doar 17 secunde de… dizgrație, ni se înfășișează cel mai „Antimiliție” pamflet din acest teatru obscen care e ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ a întregii țări – nu doar la Poliție fiind așa, ci și în Consiliul Județean, Primărie și tot ce ține de Guvern. Această „antimiliție” detronează chiar și Piesa-pamflet a trupei „Paraziții” …

Că-i cu, despre și de la EI ÎNȘIȘI!

 

 

Ni s-a părut normal – dată fiind complexitatea problemei din punctul de vedere al interpretării Legii privind Protecția datelor cu caracter personal (G.D.P.R) ca, după ce am intrat în posesia înregistrării, să solicităm o reacție a DGA la această scenă, primind, în scurt timp, acest comunicat oficial:

DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE
(Call center anticorupție 0800.806.806)7 noiembrie 2019 

PRECIZARE

Referitor la imaginile intrate în posesia cotidianului CRITIC ARAD, Biroul Informare și Relații Publice al Direcției Generale Anticorupție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În imagini apare un agent de poliție, fost angajat al Serviciului Județean Anticorupție Arad, cercetat în prezent într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru o faptă care nu are legătură cu atribuțiile de serviciu. De altfel, la scurt timp după dobândirea calității de suspect în cauză, agentul a solicitat, prin raport, încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea noastră. 

Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legale, dosarul este în competența exclusivă a procurorului, sens în care nu suntem în măsură să vă oferim alte date.

Totodată, cu acest prilej, precizăm că instituția noastră se delimitează total de comportamente ilegale sau în dezacord cu normele morale, fiind o unitate bazată pe valori profunde, în deplin respect față de competențele profesionale ale personalului propriu.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

Radu Pandelea, 7 noiembrie 2019 5:45