Front 7 INVESTIGATII

[ACTUALIZARE] Alt „COSMIN”!… Cine a câștigat și cine a pierdut din „PRĂDUIALA de la PECICA” soldată cu descinderi „ca-n filmele cu polițiști serioși”?

 

„A fost VÂNZOLEALĂ MARE la Pecica” sâmbătă, cu prilejul celor UNA + 18 percheziții efectuate (la pont / turnătorie din răzbunare și invidie a concurenței) de către „polițiștii din aialaltă tabără” – personajul-cheie fiind un anume Cosmin V. (o să-i dăm numele complet, cu foto și tot ce trebuie îndată ce va apărea pe Portalul Instanțelor de Judecată), iar restul… plevușcă (notă: ce-i cu font bold-italic în acest text reprezintă citate din surse sigure, ce e doar boldat e îngroșarea cuvintelor obligatoriu de îngroșat, iar ce e în italic e preluat din surse externe; ce-i cu font normal, ne apaține).
„Din 33 de baxuri de țigări l-au sărit pe Cosmin” – ne informează sursele noastre din zonă care „s-au binoclat” la fenomen… nu de alta, dar îl cunosc și urmăresc foarte bine, din simplul motiv că se pretrece sub ochii lor de multă vreme…

Din cele 19 mandate de percheziție domiciliară, 16 oameni au fost audiați, 11 au fost reținuți pentru 24 de ore și probabil că vor „pica pe control judiciar” maxim doi: Cosmin ăsta și încă unul…

Să facem un calcul aritmetic… ca bandiții cu caschetă și ochelari-libelulă:

Un bax conţine 50 de cartuşe, adică 500 de pachete de ţigări, adică 10.000 de fire. 33 de baxuri înseamnă 1650 de cartușe, adică 16.500 de pachete, respectiv 330.000 de țigări. „În urma activităților de sâmbătă au fost descoperite și indisponibilizate 480.537 de fire de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, prejudiciul în cauză fiind estimat la 288.000 de lei” conform comunicatului de presă de ieri, care poate fi citit integral mai jos.

„Adică ce a putut Cosmin să toarne pe loc… așa rapid. Da` stai liniștit, că o să mai urmeze grei!” – ne liniștesc băieții… deși n-aveam nicio neliniște în legătură cu asta: după părerea noastră n-o să mai urmeze nimic „barosan” vreo 2-3 luni… numai dacă se „sparge” Munteanu (care-l proteja pe Cosmin), dar Munteanu nu se va sparge, că doar nu-i fraier să-și spargă singur capul!

În lungul drum pe care-l fac țigările de contrabandă de la chioșcurile din Ucraina și Moldova până-n Pecica și Boul Roșu, toată lumea iese în câștig!

Activitatea de contrabandă este în continuare foarte rentabilă când se lucrează cu cantităţi mari de ţigări. La o singură acţiune peste fâşia verde, contrabandiştii introduc în ţară sute de baxuri.

Din magazinele de peste Prut, dealerii cumpără 500 de pachete la preţul de 170 de euro, adică puţin peste 1,5 lei pachetul. Mai plătesc 100 de euro ca să treacă ilegal graniţa în Ungaria. În România, cele 500 de pachete le vinde deja cu 500 de euro, făcând un profit rapid de 230 de euro / bax. Ţigaretele sunt însă preluate de un întreg lanţ de distribuitori care-şi adaugă profitul, şi pachetele ajung la preţul final de 8 și 12 lei (depinde de calitatea produsului „la negru”). Practic, din fabrica ucraineană sau magazinul moldovenesc până-n mâna clientului român, contrabandiştii câştigă între 7 şi 8 lei pentru fiecare pachet de ţigări.

(compilație din presa centrală)

Mita pe care o dau „dealerii ascunși” (pe care niciodată nu i-a prins și nu-i va prinde nimeni, pentru că nu e interesul nimănui să-i aresteze) la polițiștii de frontieră și celor din localitățile de graniță oscilează între 75 și 100 de Euro / bax (depinde de cât de veche e „colaborarea”). La 16.500 de pachete, Cosmin al nostru a pierdut vreo 3000 de Euro – partea lui certă – și vreo câteva luni de activitate. „288.000 de lei” este prejudiciu pe și l-a calculat statul… adică „banii de borduri și panseluțe”, pe care, nu-i stres, și-l vor recupera din altă parte.
Restul… au câștigat toți.
Inclusiv fumătorii.

„Că doar nu-ți imaginezi că pe alea o să le ducă la groapa de gunoi de la ASA și o să le fumeze crematoriul?!” – vorba unui băiat informat.

…………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (7 Feb 2021 @ 10:18) CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ! Percheziții la 19 adrese de pe raza județului Arad. 11 persoane sunt reținute cu propunere de ARESTARE

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Polițiștii orașului Pecica și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Arad, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au descins la 19 adrese de pe raza județului, la persoane bănuite de contrabandă/11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 6 februarie 2021, polițiștii arădeni au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Pecica, Arad și Felnac, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În urma activităților au fost descoperite și indisponibilizate 480.537 de fire de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, prejudiciul în cauză fiind estimat la 288.000 de lei.

La sediul Poliției orașului Pecica au fost conduse 16 persoane în vederea audierii, 11 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de suportul specializat al Direcției de Operațiuni Speciale.

De asemenea, au sprijinit acțiunile polițiștii Biroului de Investigații Criminale, Secția 1 de Poliție Urbană Vlaicu, Secțiile 1 și 2 de Poliție Rurală Arad, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

………………………………………………………..

Articol ascociat:

[1] Traficul de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ: TOATĂ REȚEAUA începând de la CAPI… dată în vileag de MEMBRII SĂI DE BAZĂ sub formă de „Proces verbal redare înregistrare audio”

 

 

Lucian Valeriu, 8 februarie 2021 8:00

tigari_contrabanda-4tigari_contrabanda-3tigari_contrabanda-2tigari_contrabanda-1

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107