marți, iulie 5, 2022

[ACTUALIZARE] Arădeanul care și-a înjunghiat concubina cu trei lovituri de cuțit va fi judecat pentru TENTATIVĂ DE OMOR. Medicul legist: „O lovitură a secționat umărul victimei”!

 

Gheorghe K., arădeanul arestat pe 27 iulie a.c. pentru că și-a înjunghiat concubina cu trei lovituri de cuțit în aceeași zonă află astăzi, oficial, că încadrarea faptei sale va fi încadrată de la infracţiunea (mai ușoară) de violenţă în familie la tentativă de omor.

Medicul legist desemnat în cauză a comunicat procurorului de caz, criminalistul Pavel Palcu, că „viața victimei a fost pusă în pericol, loviturile au fost executate cu premeditare în același loc, iar una dintre ele i-a stăpuns axila brațului stâng”.

Sunt date suficiente pentru magistratul-judecător să respingă contestația inculpatului, care se soluționează astăzi, la Tribunalul Arad.

[ACTUALIZARE] – ora 17.00

Portalul Instanțelor de Judecată a publicat soluția pe care a luat-o după deliberare:

Solutia pe scurt: „În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul KROS GHEORGHE, aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al Inspectoratului de poliţie judeţean Arad în baza M.A.P. 22/U.P./27.07.2019 al Judecătoriei Arad, împotriva încheierii penale nr. 42/27 iulie 2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad pronunţată în dosarul nr. 11945/55/2019, pe care o menţine. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească statului suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat în contestaţie. În baza art. 272 Cod procedură penală dispune virarea sumei de 313 lei din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad, reprezentând plata onorariului avocaţial din oficiu. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 02 august 2019.”

………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL]  (28 iulie, 2018) Mandat de arestare pe numele unui arădean care și-a înjunghiat concubina cu trei lovituri de cuțit în axila brațului stâng

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În data de 27.07.2019 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat arestarea preventivă a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 2 din C. pen., Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieșit următoarele:

La data de 26.07.2019, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul a aplicat persoanei vătămate, concubina sa, un număr de trei lovituri de cuţit în zona axilei braţului stâng.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală și nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, 
Biroul de presă

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news