N-CAZURI

[ACTUALIZARE] Arestarea lui Uțu ROHOZNEANU în Suedia a produs ANARHIE: a transformat „pelicanii” în dealeri și Aradul în orașul în care cocaina se vinde la preț de dumping

 

[ACTUALIZARE]

„Transpiră” greu știri din Suedia, „Țara premiului Nobel” fiind de o discreție extremă în ceea ce privește răspândirea informațiilor privitoare la criminalitatea organizată, mai ales în ce privește traficul de droguri – dar noi suntem români, iar sursele noastre de asemenea, așa încât am aflat câteva detalii menite să mai desfacă o „folie de ambalaj” de pe „împachetarea” lui Uțu Rohozneanu de către INTERPOL.

Interlopul arădean a fost prins, reținut și arestat la sfârșitul lunii aprilie în urma unei operațiuni demult pusă la cale de polițiști, care aveau agenți sub acoperire infiltrați în gruparea condusă de „împărat” pe cunoscuta „Filieră Costa Rica”. Cei doi „tovarăși” care se aflau în mașină cu Uțu la momentul descinderii erau, de asemenea, colaboratori ai poliției. În mașină, oamenii legii au descoperit… ceea ce știau că vor descoperi: 13 kilograme de „marfă” de cea mai bună calitate – puritate peste 90% – pe care Uțu o luase „împrumut pe datorie” de la cineva care acum e foarte… FOARTE supărat că nu-și va mai recupera banii pe ea.

Malmö este un oraș mai puțin „cuminte” decât pare, o grupare mafiotă de români făcând „valuri” de peste 10 ani în orașul din Sudul Suediei, pe domenii de activitate dintre cele mai diverse: de la trafic de copii și cerșetorie organizată până la rețele de spărgători de locuințe, tâlhari și traficanți de droguri. Orașul este un fel de „cartier general de rezervă” al interlopilor arădeni de multă vreme. Cocaina se vinde în Malmo la preț dublu față de România, nivelul de trai fiind infinit mai ridicat decât la noi, dar traficul și consumul „drogului bogaților” este combătut printr-o politică foarte aspră, fiind considerat „atentat la sănătatea națională”.

De neomis „amănuntul” că arestarea lui Uțu Rohozneanu a produs o… anarhie aproape totală pe piața arădeană „specifică”. Astfel „pelicanii” săi (cum sunt numiți în argou înghițitorii de prezervative umplute cu cocaină) au ajuns cu „marfa de Venezuela” acasă și (cumva logic) s-au apucat s-o vândă pe străzi. Cartierele Aurel Vlaicu și Gai sunt pline de „oferte la colțul străzii”, cocaina aproape pură se vinde cu 80 de euro gramul (preț de dumping – dacă îl comparăm cu cel din Malmo, de exemplu, unde se vinde cu 250), iar ARED-urile s-au transformat în coffee-shop-uri deschise non-stop.

………………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (27 aprilie, 2018) OPT LUNI a rezistat „afară”: Uțu „Împăratul” ROHOZNEANU a fost prins traficând COCAINĂ de ordinul kilogramelor și arestat în orașul suedez Malmö!

La nivel de reprezentare internațională, Aradul n-a stat niciodată rău – atât prin aspectele pozitive făurite de cei mai capabili dintre emigranții săi cinstiți, cât și prin fapte negative comise de „panarame” genul celei prezentate cu acest prilej. Avem exemple cu sutele. Balanța e, din acest punct de vedere, destul de echilibrată.

A dezechilibrat-o mai alaltăieri nimeni altul decât Uțu „Împăratul” Rohozneanu. Interlopul a fost prins de autoritățile anti-drog din Suedia încercând, să traficheze  o cantitate de cocaină de nivelul kilogramelor, în orașul Malmö. Din ceea ce am reușit noi să aflăm, Rohozneanu și clanul său sunt sub supraveghere de mai multe luni, rutele acestora de transport, trafic și vânzare de cocaină fiind binecunoscută INTERPOL-ului… în primul rând. Așa se explică și arestarea „locotenentului împăratului”, Arba „Topa” Adrian, acum o lună și jumătate, la Londra.

Informația nu este încă oficială și nu a fost confirmată de autoritățile anti-drog arădene – dar nici nu a fost infirmată.

Claudiu „Uțu” Rohozneanu a ieșit din închisoare pe data de 7 august, 2017 (fotografia de copertă este făcută exact la momentul părăsirii Penitenciarului Ploiești), fiind eliberat condiționat după 8 ani și jumătate de închisoare în baza unor condamnări cumulate la 16 ani de către mai multe instanțe de judecată din România pentru… aproape toate faptele ce intră în competența DIICOT.

 

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 2] Dacă ești curios… MOMENTUL ZERO al ieșirii lui Uțu Rohozneanu din Penitenciarul Ploiești, filmat de un apropiat

…………………………………………………………..

Cunoscutul interlop arădean Adrian „Topa” Arba a fost arestat de autoritățile britanice pentru trafic de droguri

Radu Pandelea, 15 mai 2018 9:50