POLITICE

[ACTUALIZARE] „Armonie galbenă” la Compania de Apă Arad. Geanina Pistru: „Da… sunt director adjunct… Borha este director general”

 

 

„Da… sunt director adjunct… Borha este director general” – cităm exact din conversația pe care am purtat-o cu Genina Pistru în această dimineață.
Cei care lucrează în cadrul Companiei de Apă Arad știau de vreo două săptămâni „cum stă treaba”, iar câțiva ne-au informat neoficial ceea ce părea cea mai plauzibilă și așteptată mutare în partida de șah care se dispută între cele două aripi din PNL Arad.

Să vedem dacă e MUTAREA CÂȘTIGĂTOARE… pentru că partida continuă, iar între „gruparea Bibarț” și „gruparea Falcă” nu-i cine știe ce diferență – nici de IQ și nici numeric.

Sigur că se va reveni asupra acestei știri – odată cu performarea celor doi verișori în fruntea celebrei „celule de partid”…

Informația o să apară oficial și pe site-ul Site-ul CAA la secțiunea CONDUCERE (cel mai probabil, imediat după apariția acestui articol).

……………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (20 ianuarie, 2021) Liberalii i-au răsplătit „apostolatul”, uitându-i trecutul de TURNĂTOR COMUNIST: Gheorghe „Tache Păun” BORHA este directorul general al Companiei de Apă

După moartea fulgerătoare și „la limita absurdului” a lui Gheorghe Bănățean, care a condus vreme de un sfert de secol Compania de Apă Arad, s-au vehiculat multe nume care râvneau (demult!) la probabil cea mai bine remunerată și, implicit, cu o uriașă influență funcție publică din Arad (din cei peste 2000 de angajați ai CAA – TREI SFERTURI SUNT „SINECURIȘTI DE PARTID” – după cum e notoriu).

Site-ul CAA și-a și actualizat secțiunea CONDUCERE fără a considera că această „schimbare în bine” cu „oameni noi” ar putea interesa și contribuabilul arădean, care plătește cel mai mare preț la apă chioară din România, după cum urmează:

 

„Borha, elev în anul patru de liceu, a fost recrutat în anul 1978, la 17 ani, și a SEMNAT un angajament cu Securitatea, primind numele conspirativ „Tache Păun”, sarcina sa fiind supravegherea informativă a anului său de studii” –  scria specialarad.ro într-un articol datat 30 septembrie 2019.

În ultima perioadă, individul era cunoscut (și va rămâne cel mai renumit „apostol galben-albastru” în acest domeniu) recrutor de primari dornici sau nevoiți să se transfere de la oricare alt partid la PNL) – aproape sigur acesta fiind și motivul principal din care a fost „uns” pe notoria funcție.

Conform CV-ului său publicat pe site-ul CAA a pornit „de jos”, activând ca funcționar administrativ (1979 – 1985) la IACM Arad, tehnician și maistru la Primăria Beliu (1985-1999), apoi șef secție „Apă” și manager producție la C.A.A. (până în 2014) și director operațional (2016 – 2020). Studiile sale sunt efectuate la „prestigioasele” licee Industrial 6 și 7 din Arad plus „Ingineria de Mediu” la Universitatea din Oradea (2004 – 2008… deci „între timp”).

Incompatibil (sau nu?) – Borha a candidat pe listele Partidului Național Liberal la alegerile din 2020 pentru demnitatea de consilier județean și ocupă, concomitent (încă!) acest fotoliu – vezi  http://www.cjarad.ro/organizare/consilieri/(foto)

Lucian Valeriu, 20 ianuarie 2021 2:55

conducere_caaborga-gheorghe