[ACTUALIZARE] Au curățat o jumătate din Faleza Mureșului de GUNOAIE, predând o lecție aproape șocantă de CIVISM tuturor generațiilor [GALERIE FOTO]

 

[ACTUALIZARE]

Pornită de la noul grup de inițiativă civică Vox Populi Arad  și beneficiind de aderarea imediată a ONG-urilor Aradul Civic și Cetatea Voluntarilor,  plus sprijinul logistic al unei firme private, prima ediție a acțiunii de ecologizare „Curățăm România de gunoaie” s-a derulat, la Arad, în proximitatea falezei Mureșului – din capătul Zonei 300 până la Sala Polivalentă – și a fost un succes vizibil cu ochiul liber.

Peste 100 de suflete – dintre care mulți copii (imagini care aproape că șocheză pe cineva care și-a pierdut încrederea în viitorul acestei patrii găsiți în galeria atașată) au făcut „bec” malul Mureșului, încercând să tragă un semnal de alarmă asupra evidenței că suntem, ca nație și ca populației unui oraș, în plină criză de valori… din moment ce nici măcar gunoiul de sub noi nu suntem în stare să-l adunăm.

Iată doar căteva dintre feedbackuri, culese de pe pagina Vox Populi Arad

„O societate se poate numi sănătoasă cultivând civismul… Așa numiții «cei șapte ani de acasă»au în componență bucuria de a face ceva pentru societate, totodată dau exemplu unde alții mai au lipsuri…
Acțiunea Curățim România de gunoaie a fost un real succes !”

„O picătură de curățenie… într-o mare de indiferență. Pentru generația viitoare nu este prea devreme să învețe civism… iar pentru unii dintre noi, este deja prea târziu…”

„Majoritatea piticilor de aici nu au cei 7 ani de acasă 🙂 dar sunt mult mai civilizați decât unii dintre concitadinii noștri!”

„Ăsta a fost rezultatul palpabil al acțiunii 🙂 Rezultatul vizibil sperăm să dureze cât mai mult…”

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (22 martie, 2017) Hai să curățăm Aradul de gunoaie! O acțiune de ecologizare a orașului la care ai face bine să participi, ca să arăți că ai spirit civic

Sâmbătă, 25 martie,  începând cu ora 11,00, grupul de voluntari „Vox Populi Arad” și „Aradul Civic”, împreună cu „Cetatea Voluntarilor” precum și alți voluntari, începe prima ediție a acțiunii de ecologizare „Curățăm România de gunoaie”.

„Vom începe cu malul Mureșului, zona dintre biserica Maranata și podul roșu (feroviar). Invităm pe această cale pe toți cetățenii cu spirit civic, iubitori ai unui oraș curat, frumos și civilizat. Ne vom întâlni sâmbătă la ora 11, pe dig, în dreptul bisericii Maranata.
În afară de voie bună, nu trebuie să duceți nimic cu dumneavoastră, de mânuși, saci și alte chestiuni ce tin de logistică, ne ocupăm noi” – este mesajul organizatorilor pentru toți cei interesați să facă un gest civic exemplar.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

2 Comentarii

  1. Vă felicit pentru această buna inițiativă. Cu tot respectul a-ti dat o lecție tuturor celor care se fac ca nu văd ceea ce este în jurul lor. Vă pup și vă doresc tuturor o primăvară frumoasă fără gunoaie aruncate peste tot din lipsă de civilizație. Din Vienna pentru orașul meu drag cu respect Lucia.

  2. Pentru ca primavara infloresc faptele bune si pentru ca noi voluntarii, prin faptele noastre lasam in urma natura zambitoare vizitatorilor.
    O parte din echipa S.C. POLY BAG S.R.L. a avut prilejul sa se implice in aceasta actiune pentru ca isi dorea sa faca ceva util pentru natura din oras si pentru ca s-au saturat de mizeria din jur.Nu am mai fost niciodata, eram curioasi si ni se pare un lucru foarte bine intentionat tinand cont de faptul ca la noi lumea nu prea mai este motivata sa protejeze mediu.
    Nu ne vom opri la atat !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy