miercuri, februarie 8, 2023

[ACTUALIZARE] Au visat frumos la pauză, dar au pierdut fără drept de apel: CS Afumați – UTA 5 – 2

 

[ACTUALIZARE]

CS Afumați – UTA 5 – 2 (1 – 2)

Campionatul pare compromis pentru arădeni care au ca obiectiv promovarea, aceștia vor să salveze onoarea în competiția surprizelor Cupa României. UTA are două astfel de trofee în palmares.
Lovitura de cap a lui Buduroiu a trecut puțin pe lângă poartă în chiar debutul jocului. Din păcate UTA nu a reușit să echilibreze jocul la mijlocul terenului, gazdele au presat și au reușit repede să înscrie. La jumătatea primei reprize schimbare forțată la UTA, Barna nu a mai putut continua după un contact cu Dedu și a primit îngrijiri în ambulanță, suspect de ruptură de piramidă nazală. UTA A echilibrat posesia după minutul 30 al primei reprize Ciucă nu a ajuns să reia centrarea lui Florea, apoi Asani a ratat din marginea careului mic. În două minute UTA a întors scorul. În ultimul minut din prima parte Prună a trecut pe lângă golul trei al arădenilor, dar și gazdele puteau restabilii egalitatea până la pauză, dar Mureșan a intrat bine în joc.
Partea secundă a început  tot cu un plus pentru gazde după scenariul din debutul meciului. Dedu îl încearcă pe Mureșan cu un șut din lovitură liberă, respinsă din vinclu în minutul 48. Această ocazie prevestea golul egalizator. Gazdele au mai avut situații de a marca până a venit și golul 3. După acest moment arădenii nu au mai contat  în ofensivă și totul s-a năruit previzibil. UTA mereu face un joc mai slab după pauză!

Așa s-a marcat:

Minutul 15, Tămase a făcut o greșală, Barna a fost nevoit să facă un penalty transformat de Vasile, 1 – 0.
Minutul 40, acțiune personală Hilistei, acesta îl deschide pe Stahl care înscrie pe sub portar 1 – 1.
Minutul 42, dublă Stahl (foto) care a reia sub transversală după o acțiune lucrată de Tănase și Hilistei 1 – 2.
Minutul 49, lovitură de colț, Buduroi reia cu capul în plasă din careul mic 2 – 2.
Minutul 65, lovitură de colț executată înalt, Dedu a reluat cu capul pe colțul lung 3 – 2.
Minutul 75, henț în careu făcut de Ciucă, Olariu execută în dreapta 4 – 2.
Minutul 88, Olariu scapă singur și reia din 10 metri 5 – 2.
Afumați: Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche (căp.), Perju – Olariu, Buduroi – Vl. Tudorache, Avram, Vasile – Dedu.  Au mai evoluat: Vlada, Manole. Antrenor:
UTA: Barna – Polgar, Ciucă, Scutaru, Asani – Prună, Tănase, Păcurar, Hlistei – Stahl, Florea (căp.). Au mai evoluat: Mureșan, Adili, Strătilă. Antrenor: Cristi Todea.
Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Gabriel Stroe, Romică Bîrdeș (ambii din Pitești). Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).
Observatori FRF: Cornel Sorescu (Pitești), Adrian Mihalcea (București)

…………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] [AVANCRONICĂ] În așteparea unei echipe mari, UTA caută revanșa  cu CS Afumati în 16-zecimile Cupei României

Victoria de sâmbătă de la Șiria, scor 3 – 0 cu Miroslava, avea să fie startul unui nou început în opinia antrenorului arădean Cristi Todea. Dacă va fi așa aflăm astăzi, când UTA joacă o partidă importantă contând pentru 16-zecimile Cupei României. Adversară îi este o competitoare din serie, CS Afumați, echipă care a administrat arădenilor un sec 2 – 0 în runda a VIII-a de campionat. UTA nu a marcat în primele două confruntări de la Afumați, în vreme ce gazdele au pierdut doar două jocuri în acest sezon pe teren propriu cu Dunărea Călărași și Hermannstadt, ambele la limită 0 -1. Gazdele marchează meci de meci pe teren propriu, având o cotă de 1.40 în acest sens, iar UTA nu a înscris în 5 din ultimele 6 deplasări.În 2016, UTA a trecut cu greu pe teren propriu de CS Afumați (2 -1).

Delegația arădeană a plecat luni spre București cu o oprire la Sibiu unde a înnoptat și, a doua zi de dimineață, au făcut un antrenament. Absențe certe sunt două nume grele, Grahovac și Curtuiuș. Dacă înving astăzi, chiar și după lovituri de departajare, arădenii pot aduce la Șiria o echipă de top din primul eșalon al fotbalului intern.

Îi cunosc pe adversari, formează o echipă bună, mai ales pe teren propriu. Va trebui să fim pregătiți și să reușim să facem un meci bun. În fiecare meci avem ca obiectiv să câștigăm. Dacă reușim un parcurs bun în Cupa României și vom aducem o echipă de Liga I pe terenul nostru, cu toții. vom avea de câștigat. Este un prilej pentru toți să facem o figură frumoasă, a decretat Cristian Todea.

Elevii săi sunt motivați și financiar, acest joc fiind inclus în pachetul de trei meciuri din care UTA a bifat deja unul  cu Miroslava, iar sâmbătă joacă la Suceava. Jocul de astăzi e programat de la ora 14.30. UTA e favorita în opinia specialiștilor de la casele de pariuri având cota 2.

Ultimele Știri

Related news