Acasă ȘTIRI Avem un DREPT LA REPLICĂ de la conducătorii Secției din Grădiște...

[ACTUALIZARE] Avem un DREPT LA REPLICĂ de la conducătorii Secției din Grădiște a Spitalului Județean… pe care îl tratăm cu atât de mult RESPECT încât ne propunem să îi verificăm optimismul!

4

 

Am primit un DREPT LA REPLICĂ la articolul nostru publicat ieri, vizând faptul că „Autoritățile Consiliului Județean Arad au făcut din Spitalul TBC un FOCAR DE INFECȚII, comasând CINCI SECȚII într-o clădire destinată altei activități și trasformând-o într-o antecameră a CIMITIRULUI. Un MEMORIU redactat și semnat de ZECI DE CADRE MEDICALE acum o lună și jumătate a ajuns, în sfârșit, și la presă!”  de la niște persoane pe care le respectăm prea mult pentru a comenta într-o cheie malițioasă (cum, da, recunoaștem deschis că ne e felul) substraturile sale.

Vom zice doar că… ne bucurăm că l-am primit! Dacă, așa cum doamnele dr. Dana Olar și Erika Repolski, respectiv dr. Gheorghe Nini, garantează, adică dacă la (de-acum fostul „doar”) Spitalul TBC din Grădiște, din punctul dumnealor de vedere, „lucrurile au intrat pe un făgaș normal”, „soluțiile s-au găsit, din 15 iunie ne desfășurăm acivitatea respectând circuitele epidemiologice; în sfârșit, după trei luni de tratat exclusiv COVID-19, încercăm să reintrăm în normalitate!” suntem chiar ÎNCÂNTAȚI de corespondență… și dorim conducerii acelei secții ca încercarea să le iasă!
Însă în caz că nu le iese, le garantăm că pot conta în continuare pe spiritul nostru critic și, indiferent dacă vor intenționa sau nu să se adreseze presei, îi rugăm să nu se supere dacă le vom face publice și problemele apărute (să dea Domnul… oricare ar fi Domnul, să nu apară!) ulterior acestui act de mare… MARE ANGAJAMENT:

…mai menționând doar că pe noi ne interesează foarte puțin spre aproape deloc problemele interne dintre cadrele medicale și Consiliul Județean care le patronează (după umila noastră părere, ca pe niște robi) – ci SĂNĂTATEA PACIENȚILOR ARĂDENI: de dragul informării ACESTORA la modul corect și pornind de la informațiile furnizate de ei efectuăm acest tip de documentări… din niciun alt motiv!

Prilej cu care îi rugăm – atât aici, cât și pe celelalte căi de comunicare – să ne ajute în documetarea filmată pe care dorim să o facem la fața locului; să ne plimbăm prin întreaga secție, respectând circuitele epidemiologice, pentru a vedea și înțelege cum sunt respectate aceste circuite epidemiologice, astfel încât să le înțeleagă orice virtual sau real pacient al acelui spațiu de o mare importanță pentru arădeni.
Mulțumim anticipat! 🙂

……………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (2 iulie, 2020) Autoritățile Consiliului Județean Arad au făcut din Spitalul TBC un FOCAR DE INFECȚII, comasând CINCI SECȚII într-o clădire destinată altei activități și trasformând-o într-o antecameră a CIMITIRULUI. Un MEMORIU redactat și semnat de ZECI DE CADRE MEDICALE acum o lună și jumătate a ajuns, în sfârșit, și la presă!

Un memoriu semnat de TOATE CADRELE MEDICALE  ale Secției de Pneumologie (și agreat de toate celelalte care compun secțiile Spitalului Județean Arad), datat 13.05.2020 și adresat președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, directorului Direcției de Sănătate Publică, Horia Timiș, prefectului Gheorghe Stoian, managerului  SCJUA, Florina Ionescu și șefului Grupului de Comunicare Strategică Arad, Gheorghe Domșa este… atât de grav și de ținut secret încât, iată: apare în spațiul public abia astăzi, la o lună și jumătate după redactare!

Discutăm despre probabil cea mai cretină dintre deciziile luate de administratorii Spitalului Județean, în speță, C.J.Arad, de când s-a inventat: comasarea, în interiorul (deja putem spune „fostul”) Spital TBC din Grădiște a nu mai puțin de CINCI SECȚII distincte… la rigoare fără mare legătură una cu alta, iar la o rigoare și mai exigentă, de-a dreptul contondente – fapt care pune în pericol (dacă nu chiar condamnă la moarte sigură… fără sentință asumată) sănătatea mai tuturor arădenilor (poate cu excepția celor care au PROPRIILE LOR CLINICI PRIVATE, sau atâția bani încât nici nu au intrat vreodată în vreo secție din spitalul Județean Arad)

Aceasta este prima pagină a MEMORIULUI căruia, până acum, administratorii județului i-au dat, pur și simplu, IGNOR TOTAL:

Până și noi am reușit să punem mâna destul de greu pe acest act, deși el ar fi trebuit să fie PUBLICAT IMEDIAT DUPĂ REDACTARE și supus dezbaterii publice și a fost trimis pe toate grupurile interne de WhatsApp ale partidelor, funcționarilor publici etc… ce să-ți povestesc cât de fidele „cauzei politice” la care au fost cooptați, angajați sau plătiți cu bani negri (e destul dacă vă spunem că noi l-am primit de la un „ultras PNL”, ca să realizați exasperarea prin care trec acești oameni).

Explicația nepopularizării acestei GRAVE SITUAȚII este pe cât de simplă, pe atât de ordinară: „în penumbra COVID-ului”, lipsiți de viziune strategică, de empatie pentru cetățenii dependenți de aceste servicii medicale și (poate în primul rând) corupți până la ultimul neuron, administratorii județului NU AU NICIO IDEE despre cum poate fi salvat sistemul de sănătate arădean, așa încât, pe modelul cazon al armatelor jegoase, proaste și dezbinate, aflate în disoluție totală… amestecă tot ce au într-un singur cazan, desființează ideea de lider, compromit tot ce a mai rămas valoros, iar de aici nu are cum să iasă altceva decât un MARE DEZASTRU – ale cărui consecințe deja se văd:

Apropo: știați că TOT PERSONALUL MEDICAL s-a îmbolnăvit încă de la începutul pandemiei, intrând în carantină?… de fapt, într-o „autoizolare pe șest” – pentru că, în fapt, nimeni nu a stat internat, propriu-zis, în pseudo-secțiile COVID pe care, cu atâta „pompă dramatică” și făcând pe „oamenii serioși”, oficialitățile ni le anunțau sub formă de comunicate de presă care nu comunicau nimic?!

De ce nu ne-au comunicat oficialitățile acest fapt – confirmat de toată lumea din interior și, actualmente, anchetat de… nimeni?!

Orice porcărie etalată de Cionca, Stoian, Domșa & co. sub formă de „sinteză a activității” era musai s-o știm… dar faptul că bolnavii de COVID-19 sunt „tratați” de cadre medicale la fel de infectate și ele, nu!
Câte înjurături merită acești oameni?! Ce credibilitate mai pot să aibă niște administratori publici care transmit, militărește (pe model Stalin… dar măcar ăia erau în război!) „Deces 458” după „Deces 457” și tot așa, ținând oameni sănătoși în case și trimițând cadre medicale bolnave la lucru?
Mai că nu s-au lăudat că au desființat Secția „Boli Infecțioase Adulți” de pe Cicio-Pop și mai că n-au fost felicitați pentru asta – când, de fapt, doar pentru acest fapt meritau dacă nu ani grei de pușcărie, măcar înlăturarea lor din orice funcție de conducere, execuție, superioară sau inferioară, pentru tot restul vieții!

Dacă în alte dăți, când am luat poziție, puteam fi suspicionați de faptul că „ținem cu victimele date afară din sistem” sau că facem jocurile politice ale… nu știu cui, acum, după lecturarea acestui memoriu însoțit de semnăturile olografe ale întregului corp medical din sistem, de ce mai putem fi susceptibili?!

Iată lista:

Întreg memoriul, cu nimic cenzurat, se află în galeria foto atașată.

Articol asociat:

OFICIAL NE MERGE BINE: Clădirea principală „face PRETRIAJUL după ce a trecut prin procedura de dezinfecție de nivel înalt, iar secțiile sunt funcționale”; Municipalul este „bec” și își așteaptă pacienții; Spitalul TBC este dedicat total CORONAVIRUSULUI, iar „Infecțioasele” de pe Cicio-Pop s-au închis

4 COMENTARII

  1. Gărzile , care trebuiau ținute de medici de boli infectioase au fost ținute de rezidenții de Pneumologie și rezidenții de infectioase care au scăpat necontaminati. Nici pana in ziua de azi, acei oameni nu au fost plătiți pentru acele gărzi. Având in vedere ca linia de garda era oficială , banii existau, însă fiindcă rezidenții nu au putut fi (legal) încadrați in garda, au rămas fără niciun ban. In plus , exista un memoriu și către ministerul sănătății cu privire la situația gărzilor neplătite !

    • Da, asa este. Au muncit si s-au stresat degeaba. Nici macar un multumesc,fara nici un ban pe garzi.Un sistem de nimic. Totul se vrea pe gratis.

  2. Sa nu mai vorbim de cei angajati “de pana la sase luni”pe care ne-au dat afara ca pe niste caini cu un simplu telefon!In data de 27 iunie ne-au anuntat ca in data de 29 sa mergem sa ne semnam fisa de lichidare!!!Nici nu stim cui sa multumim ca ne-au dat sansa de a munci aprox doua luni in sistemul sanitar,Ministerul Sanatatii,Consiliului Judetean si ca am fost folositi ca adevarata carne de tun la Covid si bineanteles lla angajare ne promiteau la toti ca vom ramane angajati in sistem!Multumim si asteptam cu drag sa ne rechemati!!!

  3. kam nasol cu „orndungul obsesiv-tipic-masina de razbel de tip german”, dar se pare ca totusi numai asa ar merge, pe bune, chiar si la Romanika (sau Romanikaka..?? )

Comentariile sunt închise.

Exit mobile version