ȘTIRI

[ACTUALIZARE] BMW-ul socrului comisarului-șef Șerbănică și Porsche-ul lui Mladin au fost INCENDIATE INTENȚIONAT, probabil de aceeași „mână criminală”. Modul de operare este identic și TIPIC UNEI MAFII care astfel se răzbună pe… chestii!

 

Autoturismul marca BMW X3 având anul de fabricație 2009, care a luat foc în noaptea de 13 pe 14 octombrie (FOTO PRINCIPAL), este înmatriculat pe numele socrului comisarului-șef Cezar Iulius Șerbănică – dar fostul adjunct al șefului poliției arădene, care locuiește în aceeași curte cu acesta, este aproape sigur că „incendiul a fost pus intenționat de o mână criminală” fiindu-i „adresat”. Această  variantă este opusă celei  oficiale emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență  (nu și de către biroul de presă al IPJ Arad… care nu are nicio variantă!) care a decis, după primele cercetări (ori neprofesioniste, ori corupte, ori… știe ceva ce nu știm noi), că focul a fost fost cauzat de un scurtcircuit.”

 „Autoturismul nu a luat foc accidental”, este opinia ofițerului, care susține, inclusiv în COTIDIANUL.RO,  că a fost amenințat în diferite rânduri cu privire la faptul că a demascat ilegalitățile din județul Arad. „Există un conflict mocnit între actualul comandant al Poliției Arad și cei doi adjuncți ai Inspectoratului Județean de Poliție Arad” – a mai declarat Șerbănică pentru sursa citată.

Comisarul-șef acuză „modul neprofesionist în care ancheta de la fața locului a fost efectuată de către cei de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență”

și care, conform prevederilor legale aveau dreptul de a stabili cauza probabilă de incendiu sau la întocmirea raportului de intervenție să precizeze cauza ca fiind în curs de stabilire”, iar ISU Arad să stabilească o comisie de cercetare a cauzei de incendiu.
În speța de față, SVSU Sântana a stabilit cauza probabilă de incendiu: „În urma acestui comunicat nu am înțeles, având în vedere gravitatea evenimentului, de ce nimeni nu s-a prezentat, a doua zi, la fața locului pentru o cercetare amănunțită. Mai mult, se pare că cei de la pompieri au denaturat adevărul deoarece au transmis informații false, și anume: cheia autoturismului ar fi fost în contact, ceea ce este fals; că bateria este sursa scurtcircuitului, dar bateria acestui tip de autoturism este situată pe partea dreaptă, iar autoturismul a ars pe partea stângă. Din cauza acestor informații eronate, transmise de pompierii ajunși la fața locului, alte instituții de anchetă, în speță poliția, nu a întreprins, de urgență, nicio acțiune care s-ar fi impus dacă exista suspiciunea unei mâini criminale, spre exemplu, căutarea unor suspecți, căutarea unor camere de vederi din zonă, persoane fizice sau juridice, persoane suspecte care în ultima vreme au apărut prin localitate.
Încă o dată, din cauza incompetenței unor funcționari, s-a pornit cu stângul într-o anchetă în care suspiciunea rezonabilă putea fi și varianta unei mâini criminale. După cum arată autoturismul, mai precis, cauciucurile din partea stângă sunt distruse în totalitate față de cauciucurile din partea dreaptă, așa cum, de altfel, se observă și în poze, acest lucru ne duce cu gândul că există variata unui foc pus intenționat având drept mod de operare incendierea cu benzină a roții autoturismului” – spune Cezar Șerbănică.

Modul de operare este TIPIC UNEI MAFII care astfel se răzbună pe… ceva!

„Acest mod de operare – incedierea cu benzină a roții autoturismului – a mai fost practicat, acum câțiva ani, și la autoturismele actualului șef BCCO Timiș, comisarul șef Cosmin Popovici, caz în care, două autoturisme au luat foc, unul a ars în proporție de 100%, iar la cel de-al doilea, a ars doar bara din spate. În aceeași perioadă a mai ars și autoturismul judecătorului Caius Lăzărescu.” – ne reamintesc colegii de la cotidianul național care, citând victimele acestui gen de răzbunare, opinează că „în mai toate cazurile, pentru cei care fac cercetări la fața locului cu privire la originea incendiului soluția este, aproape întotdeauna, aprindere accidentală prin scurtcircuit, deoarece este cel mai convenabil pentru toate părțile.”

Ceea ce am putut observa cu toții urmărind știrea… coincident-consecutivă de ieri (vezi articolul asociat), în următoarea noapte, în jurul orei 1 a.m., un alt autoturism a fost incendiat, pe strada Moise Rișcuția colț cu strada Cocorilor. „Acest autoturism, marca Porsche Cayenne, aparține lui Mladin Cosmin, care, recent, a fost în atenția organelor de anchetă, Parchet și Poliție, cu privire la suspiciunea de trafic de țigări. Și în acest caz, se desfășoară cercetări în privința cauzelor izbucnirii acestui incendiu.” – ne-au confirmat surse din IPJ Arad.

 

……………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (14 octombrie, 2019) Autoturismul socrului fostului adjunct al Poliției Arad, Cezar Șerbănică, a ars în fața casei sale din Sântana

Autoturismul marca BMW, proprietatea socrului comisarului-șef Cezar Șerbănică, fost adjunct al IPJ Arad, a luat foc… subit aseară, fiind distrusă în totalitate – așa cum se poate vedea din înregistrarea video efectuată azi-dimineață.

Biroul de presă al ISU Arad a emis în această după-amiază un comunicat „referitor la incendiul produs aseară la un autoturism în localitatea Sântana” în care  face următoarele precizări: „Incendiul a fost anunțat pe SNAU 112 si preluat in Dispeceratul colocat ISU/SAJ la ora 20.46. La ora 20.47, a fost alarmat Detașamentul de Pompieri Arad si S. V. S. U Sântana care are in dotare autospeciala de stingere. La ora 20.54 SVSU Sântana a ajuns la locul incendiului si l-a localizat in aproximativ 2 minute fiind stins în aproximativ 10 minute. În acel moment, autospeciala de intervenție a Detașamentului de Pompieri Arad a fost întoarsă la bază fără a ajunge la locul intervenției, situația de urgență fiind eliminată.
În conformitate cu prevederile legale, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au dreptul de a stabili cauza probabila de incendiu sau la întocmirea Îraportului de intervenție să precizeze „cauza in curs de stabilire” iar ISU Arad să stabilească o comisie de cercetare a cauzei de incendiu. În speța de față, SVSU Sântana a stabilit cauza probabilă de incendiu. Sursa de aprindere: scurtcircuit electric.

Mijloace care puteau produce aprinderea: acumulator, baterie.
Primul material care a ars: mase plastice (articole de mase plastice, izolație cabluri).
Imprejurare determinantă: mașini, utilaje sau alte aparate ori consumatori electrici cu defecțiuni.”

Articol asociat:

ATENȚIE – IAU FOC „mașini importante”! Azi-noapte a ars un autoturism de teren, pe strada Pelinului

Critic Arad, 16 octombrie 2019 10:00

JPU-4JPU-2JPU-3JPU-1masina-serbanica