marți, august 16, 2022

[ACTUALIZARE] BOGDAN MARIȘCA este câștigătorul Raliului Aradului Kia [FOTO]

 

 

[ACTUALIZARE]

 

Iubitorii mașinilor puternice au avut sâmbătă seara o satisfacție deosebită, Raliul Aradului Kia, a ajuns la finalul celei de a IX-a ediții, competiția făcând parte din a treia etapă a campionatului național, fiind inclusă și în calendarul internațional. În fața primăriei au avut loc premierile în mai multe sesiuni, pe categorii, evenimentul luând sfârșit seara târziu.

Din cele 49 de echipaje, doar 27 au încheiat cursa, restul abandonând pe coclaurile din județ. Simone Tempestini, favoritul principal al cursei a abandonat din postura de lider, chiar în ultima probă, locul său a fost luat de cunoscutul Bogdan Marișca, copilotat de Carmen Poenaru. Pentru pilotul clujean această performanță este o premieră în circuitul de la Arad în vreme ce Carmen a mai fost în alte două ediții medaliată în componența altui echipaj. Să spunem că primele 5 echipaje au urcat în ordine inversă pe rampă în fața spectatorilor ce au așteptat în soare pentru ai vedea. Totuși, numărul privitorilor a fost mai mic decât în alți ani, și datorită caniculei.

Locul V: echipajul Rareș Tomiță – Levente Csegzy

Locul IV: echipajul Vali Porcișteanu, -Dan Dobre (locul trei in clasamentul general)

Locul III: echipajul turc ( vicecampionul Turciei în premieră la Arad) Avcioglu Orhan – Korkmaz Burcin

Locul II: echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza

Locul I:  echipajul Bogdan Marișca – Carmen Poenaru

Să mai spunem că, la coborârea de pe rampă, Vali Porcișteanu a cules multe aplauze făcând câteva driffturi și piruete cu motorul turat la maxim. Primele trei mașini clasate s-au bucurat de un tratament special, fiind spălate de iepurașele PlayBoy, spre deliciul spectatorilor, mișcările fiind savurate. Două mașini Ford și o Skoda au dominat podiumul. Înainte de deschiderea premierii, arădenii au fost invitați să învețe să se plimbe pe hoaveboard, (placă), promotoarele au fost două arădence simpatice.

Seara, iepurașele PlayBoy au încadrat echipajele pe podium, premierea find făcută de către Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și de către viceprimarul Aradului, Călin Bibarț. La festivitate a fost prezentă și cunoscuta tenismenă Ana Bogdan.

Campion la poze a fost, evident, promotorul Mihai Leu, acesta a avut admiratori veniți chiar din Hunedoara, orașul natal al acestuia.

Italianul Tempestini a câștigat în fiecare zi de concurs, dar a pierdut la final. Marișca a recuperat 15 secunde și a câștigat la Arad consolidând postura sa de lider in clasamentul general. Vali Porcișteanu a câștigat spectaculoasa probă urbană – Superspeciala Aradului în cei peste 2 kilometri.

Majoretele coregrafei Emeșe Erdei  de la Csiki l-au impresionat pe Mihai Leu și asistența prezentă.

 

……………………………………………………………….

[TITLUL INI’IAL] (02 iunie 2017): Raliul Aradului: SuperSpeciala Aradului [FOTO]

Aseară pe înserate în fața platoului de la kilometru zero, Raliul Aradului Kia a demarat oficial în cea de a IX-a ediție. Au fost în ordine o sesiune de autografe și foto, precum și startul festiv. Peste 100 de arădeni au dorit să fie martori oculari la eveniment. A fost un frumos cadou  de Ziua Copilului, pentru cei mici entuziasmați să se fotografieze cu bolizii ce altfel îi pot vedea doar la TV. Totul a fost însuflețit de către Cătălin Lăpușcă, care anunța energic evenimentele. Nu au lipsit majorete dar și cîteva reprezentante ale iepurașului PlayBoy, ce au atras privirile arădenilor. Au fost făcute flash declarații, de către câștigătorul ultimelor două ediții valorosul Simone Tempestini, dar și alți participanți. Nu a lipsit poza de grup, apoi deschiderea sesiunii de Start Festiv. Primii care au trecut pe rampă, au fost antemergătorii de la KIA, precum și Ambulanța, Poliția Locală și Jandarmeria, toți cei enumerați veghind la buna desfășurare a competiției. Lista concurenților a fost deschisă așa cum era de așteptat de către echipajul lui Simone Tempestini, au urmat restul echipajelor, unii pentru prima oară aflați la Arad. Așa cum am mai precizat sunt un total de  100 de participanți, în 47 de echipaje. Să mai spunem că Aradul are și el un reprezentant prin echipajul lui Tomiță Rareș. Din partea autoritășilor locale, viceprimarii Iustin Cionca și Călin Bibarț, au ținut drapelul țării noastre ca mașinile sa treacă pe sub acestea. Alte nume cu renume printree concurenți au putut fi văzute echipajele conduse de experimentații, Glăvan Dan Ovidiu, Dan Gârtofan sau Bogdan Marișca.

Evident nu putem uita nici de Mihai Leu promotorul competiției, cel care prin această întrecere promovează numele orașului nostru. Așa cum era de așteptat acesta a fost campionul autografelor.

Revenind la competiție, printre mai multe probe din județ, în această seară, de la ora 20.00  în Arad se va desfășura mult așteptata și spectaculoasa probă SuperSpeciala Arad.

Ultimele Știri

Related news