marți, ianuarie 31, 2023

[ACTUALIZARE] C.F.R. – TESTE EXTREME cu călătorii: 16 ore și jumătate a stat TRANSCARPATICUL Arad – București Nord în câmp, la 13 kilometri de Caransebeș! [FOTO]

 

990 de minute (16 ore și jumătate!) a întârziat trenul „Transcarpatica” Arad – București care a plecat aseară, la ora 19.30 din gara CFR Arad. Din cauza furtunii care făcut ca peste liniile ferate să cadă copaci, trenul s-a oprit după ora 1.00 a nopții, dar până la ora 10.30 a acestei zile, călătorii nu au primit niciun răspuns de la autorități… nici măcar la întrebarea simplă „de ce am oprit?!”

Trenul s-a pus în mișcare abia în urmă cu câteva minute – mai precis, la ora 18.25, Compania de Căi Ferate din România înregistrând o întârziere „de top” chiar și în ceea ce privește concurența cu… ea însăși!

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (Ora 11.30) [NEWS ALERT] „Trenul dumneavoastră a DISPĂRUT DE PE HARTĂ!” – le-a spus „dispecerița de la CFR” călătorilor care STAU BLOCAȚI în Halta Vălișoara de la 1 noaptea, după ce au avut ghinionul să ia TRANSCARPATICUL Arad – București într-o NOAPTE FURTUNOASĂ!

Călătorii care au avut ghinionul să aleagă cursa Transcarpatica, cu plecare din Arad la ora 19.30 stau, de la ora 1 noaptea, blocați în halta Vălișoara (13 kilometri de Caransebeș), și nicio autoritate nu îi bagă în seamă – darămite să le rezolve problema! Din cauza unor prăbușiri de copaci, stâlpi cu fire cu tot… în fine „explicații pe surse nesigure”, mecanicul a primit ordin să nu pornească locomotiva… și nu o pornește, dar nici nu răspunde nimănui la nicio întrebare.

„În cele mai bine de 10 ore de când stăm aici, a venit un singur  tip în uniformă CFR… dar nu s-a putut discuta nimic cu el!” – descrie situația un călător… care stă și-acum în Halta Vălișoara, neînțelegând nimic din agenda telefonului și din peisajul din jur (halta n-are sat).

„Este inadmisibil că stăm aici de peste 10 ore și nimeni nu ne comunică nimic! Suntem, efectiv, pierduți în câmp, într-o haltă fără sat și nicio autoritate nu ne spune, măcar, de ce stăm aici! Mulți dintre noi chiar avem probleme la București – de aceea am ales tren cu ore de plecare și sosire fixe!…” – ne-a scris un călător.

Incredibil este, însă răspunsul pe care, din aceleași surse, l-am aflat ca primit de la autorități: „Am reușit să dăm de cineva de la Compania Națională… doamna de la dispecerat sau ceva de genul ăsta. Ne-a spus așa: Trenul dumneavoastră a dispărut de pe hartă” – și a închis.

În spatele trenului s-a creat, cum era de calculat ușor, o coloană de trenuri care… sigur vor întârzia și ele de la 12 ore în sus.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Ba eu nu pricep o treaba:trenurile merg mai rau ca acum 150 de ani,lumea se plange ca toate sunt pe dos,se traieste tot mai rau…e clar,administratia romaneasca e de rahat!
    Bun,ce facem mai departe? Pentru ca e clar ca la 1918 bunicii nostri au facut o mare greseala cand s-au unit cu “fratii” de peste Carpati.

Comentariile sunt închise.