ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Cadavrul unei femei de 84 de ani, dispărută din luna aprilie din Cartierul ALFA a fost descoperit pe un teren de lângă Strada Pădurii

 

[ACTUALIZARE]

Cadavrul Elisavetei Biro, femeia de 84 de ani,dată dispărută pe data de 27 aprilie a.c. a fost descoperit scheletizat azi-dimineață, pe un teren aflat in apropierea străzii Padurii – între strada Pădurii și Autostradă – în drept cu blocul 50, mai precis.

Un arădean care venea de la pescuit a făcut descoperirea, venind de la pescuit în jurul orei 8 dimineața. El spune că, pe când se întorcea spre casă, a observat o bătaie între mai mulți câini și a vrut să-i despartă, aruncând înspre ei cu o piatră. „După ce am dat cu piatra, un câine s-a întors la ceilalți doi și m-am întors și eu să mai arunc o dată cu piatră ca să nu îl omoare. După ce i-am împrăștiat, am observat o geacă de fâș. M-am apropiat și m-am șocat, căci am văzut o pereche de pantofi și șosete albastre. Atunci am realizat că e un cadavru. Am început să tremur, nu am mai fost bun de nimic, m-am pus jos și am sunat la poliție. Pe schelet era și un pulover de culoarea cafelei, iar craniul era chiar lângă umărul stâng, fără păr, carne sau piele, direct osul”, a povestit  cel care a descoperit ceea ce de 6 luni de zile caută familia și polițiștii.

Osemintele au fost transportate la Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuarii expertizei medicale. „Avem indicii că ar fi vorba despre o femeie de 84 de ani, dispărută în urmă cu mai bine de 6 luni, de pe raza municipiului, însaăfacem cercetari pana la identificarea certa a persoanei ale carei oseminte sunt”  transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu.

Despre cum de a zăcut un cadavru vreme de o jumătate de an (pe tot parcursul verii!), în preajma blocurilor cartierului din care a dispărut… poate nu-i încă momentul să întrebăm – deși o mulțime de semne de întrebare presupune acest macabru eveniment!

Vom reveni.

……………………………………………………………………..

 

[TITLUL INIȚIAL] (25 iulie, 2017). Bătrână de 83 de ani, dispărută fără urmă din luna aprilie din Cartierul ALFA!

[COMUNICAT DE PRESĂ – I.P.J. Arad]

A DISPĂRUT DE LA DOMICILIU

La data de 27 aprilie a.c., a dispărut de pe raza municipiului BIRO ELISAVETA, de 83 de ani.

Femeia are următoarele semnalmente: 1,60 m., 60 de kg., constituție atletică, păr cărunt lung și ochi albaștri-verzui.

La momentul dispariției femeia purta: sarafan albastru închis, bluză de culoare mov, ciorapi negri, batic negru.

Persoanele care dețin informații care pot conduce la depistarea femeii, sunt rugate să apeleze SNUAU 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

………………………………………………………

Bătrânica despre care nu se știe nimic de 3 luni de zile a dispărut din Cartierul ALFA, ultima oară fiind văzută părăsind blocul în care locuia (nu avem voie să spunem mai multe… nu știm de ce), din apartamentul său, iar conform purtărorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Părvulescu, „i s-a mediatizat cazul, de la vremea dispariției încoace. Au fost lipite afișe cu această fotografie însoțite de un text scris de familie și distribuite de aceasta… dar nu sunt date oficiale noi în acest caz.”

Habar n-avem să explicăm cum poate dispărea un om, fie el și bătrăn 🙁 din propria sa casă… dar cert e că o „glumă de cartier” s-a și născut… după cum ne-a informat o sursă privată: „Cică a fost răpită de extratereștri!… ăsta-i zvonul… ceea ce mulți aproape că și-o doresc!”

 

Critic Arad, 29 octombrie 2017 3:00

bunica-disparuta