duminică, martie 26, 2023

[ACTUALIZARE] CĂMĂTARUL din satul Vânători este PAZNIC angajat al Primăriei Mișca – drept urmare, procurorul de la Chișineu-Criș l-a pus pe „control judiciar”… să nu-i îngrădească dreptul la MUNCĂ!

 

Bojan Adrian este mai celebru decât nimeni altul în satul Vânători … mai precis toți cei vreo 1200 de „vânători” la un loc nu sunt atâta de celebri cât Adi Bojan singur, în Vânători și restul satelor aparținătoare de comuna Mișca. Într-un mediu a cărui mizerie e greu să ți-o și imaginezi, care trăiește (vorba vine) aproape exclusiv din „perfuzia” ajutoarelor sociale, el este „șeful deținătorilor de ajutor-fantomă… social” – vorba unei surse. Pe lângă că este „șeful tuturor” la el la Vânători, Bojan Adrian este și paznicul (angajat, contract de muncă și toate alea) al Primăriei Comunei Mișca – și ca și cum toate astea n-ar fi de ajuns, el este CĂMĂTARUL – și scriem cu majuscule pentru că alți cămătari, în afara lui, nici nu mai există în zonă!

Este șeful acestor asistați sociali – mașina de vot care prestează doar când trebuie, dar care nu prestează nimic în folosul comunității, decât că favorizează procesul de creștere a natalității sălbatice” – avem o scurtă descriere a fenomenului, chiar din tastatura unui localnic… greu încercat.

Ce face, deci, Bojan ăsta? – să recapitulăm, combinând informațiile oficiale din comunicatul de mai jos al IPJ Arad cu cele culese de noi de la neoficialii noștri: le împarte banii din indemnizația de asistați social celor vreo 400 de țigani care beneficiază de ea fără să presteze nimic, după care le ia banii pe care i-au împrumutat… când s-au născut. Adică dacă ți-a dat Bojan 1000 de lei odată, tu în fiecare lună trebuie să-i plătești 2000 de lei – din care 800 de lei ți-i ia el, când îți aduce ajutorul social. N-ai cum și unde să fugi, în primul rând pentru că Bojan fuge mai tare decât tine (are mașină, se vede-n poză)… numai de de la Vânători la Mișca sunt 7 kilometri… și degeaba fugi la Mișca – că și acolo e Bojan… și încă paznic la Primărie! În al doilea rând, nu fugi pentru că la el sunt toate actele tale, toate cardurile, cartea de identitate… tot: Bojan e „Evidența Populației” în Vânători!

Toată lumea de acolo știe și poate confirma ceea ce zicem noi aici. Polițiștii au adunat 70 de plângeri penale pe numele său (după documentările noastre, un record în materie)!

Așa că în noaptea de luni spre marți în care polițiștii au venit cu două mașini după el acasă și l-au săltat reținându-l, aproximativ 99% dintre „vânătorii-vânați” de Bojan s-au bucurat. Ca la Arad, în ianuarie 2009, când i-au luat pe „ai lui Uțu-împărat” s-au bucurat ăia… procentual, și mai mulți! Știrea, deși fără nume… doar desenată… a avut parte de inimioare pe facebook.

S-au bucurat degeaba… pot să-și ia inimioarele înapoi: n-a stat nici o zi întreagă la „bulău”.  Un procuror de la Judecătoria Chișineu Criș a decis plasarea sa pe „control judiciar”… întrucât 1. (Onorată Instanță): nu se justifică arestarea, pentru că nu e pericol public; cum poate să fie pericol public un om la care-și ține tot satul banii, cardurile și actele de identitate?… un om care te ajută când ai nevoie și care este și funcționar al statului, fără abateri disciplinare?! și 2. nu se poate nici să-l puneți pe domiciliu, pentru că atunci îi îngrădiți dreptul constituțional la muncă… el nemaiputând avea grijă de Primăria Mișca… iar atunci să vedeți haos!

Pariu că aproximativ așa s-a derulat „deliberarea” de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș?…

Later edit: 

La ora la care scriem, mai erau de audiat 20 de victime în acest dosar. În „cercuri” deja se știe că Bojan a fost pus pe liber pentru că „a vomitat tot ce știa la procuror” – iar Bojan știe multe… având în vedere unde, de când și, mai ales, cu cine lucrează.

Vom reveni asupra acestor aspecte – pentru că dacă ni se vor confirma cele reclamate de surse (și documentate cu acte!), Primăria Comunei Mișca ar trebui să sară-n aer, ca un butoi cu pulbere penală care este… începând de la primar.

 

[TITLUL INIȚIAL] (23 ianuarie, 2019) CĂMĂTAR de Vânători… Un bărbat de 36 de ani au reținut cu propunere de arestare polițiștii din Chișineu Criș

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN CHIȘINEU-CRIȘ PENTRU CAMĂTĂ

Polițiștii orașului Chișineu Criș au desfășurat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de cămătărie. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii au desfășurat, ieri, o percheziție la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operațiuni financiare fără drept – camătă.

Astfel, în urma documentării activității infracționale, polițiștii au stabilit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, percepând o dobândă lunară de 50% și 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutați cărți de identitate și carduri bancare de salarii.

În urma percheziției domiciliare, în imobilul deținut de cel bănuit au fost găsite 17 carduri bancare, 6 cărți de identitate și alte înscrisuri, precum și 15.600 de lei și 70 de euro, fiind identificate până în prezent 29 de persoane vătămate.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistrațior Judecătoriei Chișineu-Criș cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de camătă.

Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului.

Biroul de presă al IPJ Arad

Ultimele Știri

Related news

17 COMENTARII

 1. Primarul si vicele comunei Misca fac legea in comuna,ori faci ce vor ei ori te muta fortat din comuna,Organele de Politie din comuna face ce le ordona d-nul viceprimar,fie el bine sau rau!!!

 2. leo dat bani sa mance la sarantoci din vanatori nimeni nu te obliga sa meri la el sa ceri bani dar minciuna facuta an deklaratie ca o dat bani cu 100la100 asta nui adevarat o dat cu 3 la suta…si tot aia din care o scos foamea din ei o apus plangere an potriva lui dar ieste un singur dumnezeu de care sa tetemi ca antro zi te pedepseste pentrul raul facut …an paranteza (PE CINE NU LASI SA MOARA ALA NU TELASA SA TRAIESTI..FUTUI RASA LUI)

 3. Am rămas fără cuvinte ce sa zic din descriere este un băiat bun al cunosc dar sunt mulți alți care mai dau banii cu dobândă vând țigări unii alimente cumpăra din Chișineu-Criș și le vinde dublu prețului care este din magazin, vând droguri unii,sunt mai multe acolo . i-ar ce să vezi că poliția din mișca sunt pe o mână primarul iar nule zice nimic că când vine alegerile apelează la iei la cămătari și ei cămătari au oamenilor.ei nu sunt angajați nicăieri trăiesc bine mersi. Iar țiganii sunt săraci chiar dacă muncesc numai ajung la banii lor.pentru că totul este un joc se învârte în cerc dacă iei salariul sau alocația sau pensia etc.te duci de plătești datoria și dobânda și rămâi fără banii.si iești obligatoriu sa te împrumuți din nou și așa continui . schimbați poliția din mișca și primarul că primarul pe unii ai are la suflet și poliția la fel.sa fie dreptate

  • Alta cioara imbacsita care n-a dat pe la scoala.
   Fu-tu-va-n cu-r de mi-zeri jeguase
   Marş!
   :)))))))

   • Bai muistilor luavar dracu de nenorociți voi credeți că tot ce zboară se mănâncă? Înainte să sa dati cu parerea mai întâi documentativa apoi deschidetiva gurile nenorocite. Omul asta ia ajutat pe toti cand le-a fost mai greu. Nu a obligat pe nimeni. A fost un complot împotriva lui. Dar sa nu uitați că există un dumnezeu care le va plăti la toti. Am citit lucruri care nu sunt adevarate despre băiatul ăsta. Îl cunosc personal asa ca înainte să vă deschideți gurile alea păcătoase împotriva lui documentativa întâi

    • Bai fraiere sa te ia dracu de imputit. Pai ce complot impotriva lui si cu ce i-a ajutat pe altii cand sunt dovezile pe masa cu bani, carduri bancare si carti de identitate ale altora? Crezi ca politia l-a luat degeaba? Se pare ca ai capul in cur si habar nu ai de realitatea din jurul tau. Du-te in latrina de unde ai venit si nu mai comenta aiurea pe aici ca esti taranoi prost.

    • Cu Bojan Sorin vorbesc (scuze celorlalți pentru limbaj!) – Cioaro, fii antenă, că nu-ți explic de două ori: dacă mai prestezi limbajul ăsta de căcat și-mi ameninți cititorii, mă duc peste tine și infractorii tăi cu toată aparatura fizică și umană capabilă să vă bage la pușcărie și să vă desființeze târla aia flatată cu nume de sat! Înțeleg că-i tac-tu zdreanță ăsta… da nu așa-i iei apărarea – că ma rău vă înfundați toți, borâtule care borăști tâmpenii…

 4. Jusus Maria , ca omu asta este pensat la spruncene sigur trebe bani la el mearg[ la cosmetica si masaj .

 5. Adevarul ar fi ca o multime de oameni au castiguri din afaceri ilegale. Acuma ma refer la dat badi cu dobanda si vanzarea de produse alimentare fara sa aibe un act pentru acest lucru . Ei vand de exemplu 1 l de ulei cu 15 lei . Bani cu camata dau o multime de persoane. Problema cea mai mare este ca in comuna „nu exista politie ” ! Circula oameni sub influenta alcolului , persoamne fara permis , copii de 13 ani cu motorul si ateveul . Acest lucru se intampla periodic ..dar politia unde este? Cred ca stau sa pupe unele persoana in *** .Fratilor luati masuri in privinta politiei si a celor din comuna , nu va aparati frati ca sunt politisti ca si voi. Seful de post de ce credeti ca a fost mutat din comuna?:))

 6. Imi pare rau ca sunt oameni care apara netrebnicia . Numai la romani e asacrva . Bai Bojane ai gresit plateste si gata .

 7. Imi cer scuze la toti care v-am jignit. Vorbe spuse la nervi . Îmi cer scuze în special domnului lucian valeriu.

Comentariile sunt închise.