ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Cei doi frați COCAN din Lipova, prinși cu un kilogram de „IARBĂ” acasă și cu o plantație de cannabis la Târnova, au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile

 

Frații C.A. și C.B., cunoscuți în Lipova ca fiind crescători de oi și albine, au încercat să treacă la „următorul nivel” cultivând cannabis pe o plantație din Târnova… dar pesemne că au supărat concurența (care ori nu mai are „marfă”, ori are, dar mai proastă) și au fost turnați la „Crimă Organizată”. Lucrători ai SCCO Arad sub coordonarea procurorului DIICOT au descins ieri după-masă la domiciliul acestora, unde au găsit aproximativ un kilogram de „iarbă de fumat” pe care au indisponibilizat-o… cu frați cu tot.

Cei doi au fost reținut și vor fi prezentați astăzi cu propunere de arestare în fața judecătorului – acesta fiind al „n”-lea caz de acest gen… aproape „copy-paste”după restul de ordinul sutelor în ultimii ani, semn că ceva trebuie făcut în domeniul legislației privind regimul stupefiantelor – în speță Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri -, respectiv dezincriminarea „marijuanei” ca drog de risc.

De remarcat că acest tip de acțiuni pe „ruta denunț-descindere-reținere-prezentat în fața instanței” pentru deținere, consum și trafic de cannabis nu duc, aproape niciodată, la condamnări cu executare, judecătorii fiind mai degrabă plictisiți de „spețele cu iarbă” și aliniindu-și soluțiile la legislația din țările europene cu adevărat civilizate (vom prezenta în zilele următoare o statistică în acest sens).

***

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict doi bărbați, în timp ce plantau plante de cannabis. Acesția au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 28 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad au depistat, în flagrant delict,  doi bărbați, de 46 și 56 de ani, din Lipova, în timp ce plantau 34 de fire de cannabis, în extravilanul localității Tîrnova.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bărbaților în cauză, au fost găsite alte 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis, precum și 323 de recipiente utilizate pentru cultură și soluții pentru întreținerea acestora.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Agent de relații publiceAgent șef adjunct de poliție Claudia Iuga

***

La data de 28.05.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad  au surprins în flagrant pe inculpaţii Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian în timp ce cultivau 34 plante de cannabis în extravilanul localităţii Târnova, jud. Arad.

Din investigaţiile efectuate în cauză s-a reţinut că inculpaţii Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian au folosit şi o altă locaţie situată pe raza judeţului Arad, respectiv în extravilanul localității Zăbalț, com.Ususău, jud.Arad unde au mai cultivat 126 plante cannabis.

Cu ocazia  percheziţiilor domiciliare efectuate la imobilele folosite de către inculpaţi au fost identificate şi ridicate 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis (rămasă din 10 plante de cannabis cultivate împreună de cei doi inculpaţi în cursul anului 2017), precum și 323 de recipiente utilizate pentru cultură și soluții pentru întreținerea acestora.

La data  de 28.05.2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian, pentru săvârșirea infracțiunii  de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de informare şi relaţii publice al DIICOT

………………………………………………………..

[ACTUALIZARE]

Pe numele fraților Aurelian și Beniamin Cocan, prezentați de procurorul DIICOT Bogdan Diaconescu în fața judecătorului pentru drepturi și libertăți, au fost eliberate mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Radu Pandelea, 29 mai 2018 7:55

droguri1