Acasă SPORT Chiar nu l-au uitat! O GALERIE FOTO impresionantă de la antrenamentul...

[ACTUALIZARE] Chiar nu l-au uitat! O GALERIE FOTO impresionantă de la antrenamentul IN MEMORIAM MIHAI BOTEZ

2

 

[ACTUALIZARE] 

Zeci de persoane legate (cel puțin) afectiv de memoria maestrului Mihai Botez au fost vineri seara, în Sala de sport a Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde încă mai plutește în aer duhul mentorului a generații întregi de judoka arădeni. A fost un antrenament comemorativ „In memoriam”, la care au participat oameni din clase sociale și poate concepții despre viață diferite, dar uniți prin aceeași… centură neagră: recunoștința față de Mișa Bacsi.

Iată doar două dintre mărturisirile participanților la acest eveniment:

„Pe 9 decembrie 2011, Soke Mihai Botez, mentorul meu și al multor practicanți de arte martiale, s-a ridicat la cer lăsând în urmă o moștenire uriașă, multă lumină, generozitate și înțelepciune. La 5 ani de la moartea sa, am avut onoarea de a participa alături de prietenul meu Shihan Pavel Milovan, liderul clubului sportiv Seishi Budo, la un antrenament ce precede festivitățile de comemorare dedicate maestrului Botez. Spiritul său veghează veșnic asupra noastră, a celor pe care i-a format și instruit. Sunt recunoscător lui Shihan Pavel Milovan pentru eforturile sale constante de a păstra vie memoria mentorului nostru în arte marțiale și viață” – a scris deputatul Dorel Căprar, pe contul său de facebook.

„Sau împlinit 5 ani de cand soke Botez Mihai, pionierul artelor marțiale din România, a încetat din viață. A fostcomemorat astazi 9.12.2016 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Arad, în Sala de sport, unde maestrul a lăsat mai departe tradiția si munca de o viață mai departe lui shihan Pavel Milovan, ca și îndatorire morală marțială” Alexandru Tiberiu Dekany.

…………………………………………………………………………….

[TITLUL PRINCIPAL] (8 decembrie, 2016): Nu l-au uitat pe Mișa Bacsi. Eveniment „In memoriam Mihai Botez” la Casa de Cultură a Sindicatelor

În organizarea Clubului Sportiv Seishi-Budo Arad, președinte shihan Milovan Pavel (foto – galerie – unic succesor Al Liniei Martiale – 9 dan ju jitsu kobud și unic  reprezentant în Romania – AJJIF GLOBAL&KATABAMI JU-JITSU CLAN) se desfășoară deseară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un eveniment In memoriam Mihai Botez – Mișa Bacsi (1922 – 2011) – în video – prezentarea carierei marelui mentor al artelor marțiale însoțit de cadre de la înmormântarea sa.

[COMUNICATUL DE PRESĂ AL CLUBULUI]

Se vor împlini 5 ani de cand soke Botez Mihai, pionierul artelor marțiale din România, a încetat din viață.
Îl vom comemora la Casa de Cultura a Sindicatelor din Arad, în Sala de sport, unde maestrul  a lăsat mai departe tradiția si munca de o viață mai departe lui shihan Pavel Milovan, ca și îndatorire morală marțială.
În data de 9.12.2016, la ora 19.00, se va ține un moment de comemorare și un altfel de antrenament – In memoriam.

 

2 COMENTARII

  1. Acest om a făcut mare onoare Aradului ca a trăit aici, a inițiat și a transmis mai departe Judo-ul și artele marțiale. Este una din marile personalități locale contemporane. Sunt mândru ca l-am cunoscut și ca am putut lucra cu el.
    Dumnezeu sa poarte acest suflet minunat spre locurile cele mai calde și luminoase!

  2. Şi eu am făcut Jiu-Jitsu – le spunea procedee a apărare şi atac. Jiu-Jitsu era interzis. Mişi bacsi fiind mic de statură, eu mai înalt, credeam eronat, că dacă îl prind peste braţe şi îl ridic de la sol, nu are cum să se apere. Mă simpatiza. La un procedeu îl ridic cum imi propusem. Braţele lui erau cam la nivelul abdomenului meu. Şi râd! Acum cum scapi ? Zic. Râd! Şi dintr-o dată, îşi contorsionează mâinile lui micuţe, şi mi le infinge puternic în zona rinichiului. Un urlet am scos pe gură şi instantaneu i-am dat drumul din cleşte. ……….. Era într-adevăr deosebit. A scris şi o carte cu procedee de judo, o vindea aproape stardal, i-am cumpărat 2, avea o pensie de mizerie. El bărbatul care a introdus Judo-ul în România. Dumnezeu să-l hodinească.

Comentariile sunt închise.

Exit mobile version