miercuri, ianuarie 26, 2022

[ACTUALIZARE] Constructorul DSE Consulting explică „asfaltul turnat aiurea” la Cuied printr-o „defecțiune tehnică la șenila dreaptă a finisorului”. Situația a fost remediată în chiar seara cu pricina…

De citit

 

Constructrorul tronsonului de drum județean care cuprinde lucrarea din satul Cuied, parte din cei 31,3 kilometri ai drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni a luat act de acuzațiile care i s-au adus de către politicieni și presă și a soclicitat un drept la replică privitor la articolele apărute.
Ni se explică ce s-a întâmplat, de fapt:

„S-a întâmplat în timpul așternerii asfaltului o defecțiune tehnică la șenila dreaptă a finisorului . În acest sens am decis sa lățim banda, ca în urma tăierii marginilor să fie în aliniament. S-a și realizat, în aceeași seară, turnarea.
Asfaltul este conform cerințelor tehnice BAD 22,4 , are grosimile cerute prin caietele de sarcini (chiar și foarte multe Depășiri), inclusiv lățimea. Nu se încadrează la probleme de execuție ale drumului, doar ca a aratat urât estetic pentru câteva ore. Asfaltul pierdut în procedeul de tăiere este în sarcina noastră.

Va mulțumesc pentru înțelegere și pentru alte nelămuriri va răspund cu drag. Menționăm ca discutăm despre  banda 1, stratul 1. Stratul 2 încadrează stratul 1, se lățește peste acesta. S-a ajuns sa nu mai existe scrupule și sa uitam ca suntem oameni în campaniile  electorale și nu dorim să fim implicați în așa ceva .” – a declarat Sorin Dobrescu, reprezantantul DSE  Consulting, pentru criticarad.ro.

 

…………………………………………………

[TITLUL INI’IAL] (4 septembrie, 2020) „DSE Consulting” este CONSTRUCTORUL TURMENTAT care a turnat asfaltul în bătaie de joc la Cuied și a reactivat „polițistul lucrărilor” din Cionca

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, trâmbița miercuri faptul că drumul din interiorul localităţii Cuied, parte a şoselei Pâncota-Buteni, va fi asfaltat în cadrul proiectului de modernizare a întregii şosele. L-am ignorat la acea dată din simplul motiv că e un subiect extrem de vechi ( de vreo 5 ani tot ne informează că se face) dar și din rațiunea că trebuie să fii rupt de realitate definitiv să crezi și să promovezi ce transmite Iustin Cionca prin comunicate în an electoral cu privire la „ marile lucrări de investiții la drumuri” despre care realitatea atâtor ani arată și cum se lucrează și  cât costă dezastrul.

Cu semnarea contractului și cu deschiderea șantierului, fix în urmă cu un an ( 2 septembrie 2019!) ni se lăudau, lamentându-se totodată, oficialii în 2 septembrie 2019: „ Astăzi, la Consiliul Județean, a fost semnat contractul de execuție pentru drumul județean Pâncota-Măderat-Șilindia-Târnova-Cuied-Luguzău-Buteni, care intră în lucru în luna octombrie! Lucrările (31,3 km de drum modernizat) în valoare de 40 de milioane de lei plus TVA, au fost câștigate de o firmă cu 15 ani de experiență. Organizarea șantierului începe în luna octombrie.”

Chiar dacă Iustin Cionca vorbea de o singură firmă, cu 2 zile înainte, printr-un alt comunicat de presă, Sergiu Bîlcea amintea de o asociere care a câștigat licitația la care a participat ca singur ofertant   (…) în ceea ce privește tronsonul Pâncota-Buteni lucrurile sunt simple, având în vedere că la licitație s-a prezentat un singur ofertant, Asocierea S.C. DSE CONSULTING SRL (Lider de asociere) și CONSTRUCȚII S.A. (Asociat 1), SC. RAL CONSTRUCT DEVELOPMENT SRL (Subcontractant), CONSORZIO STABILE EBG (terț susținător), care a și câștigat”.

Și, astăzi, în al 16-lea an de experiență cum ar veni, firma constructoare (singură sau în asociere, nici nu mai contează) a dat-o de gard cu drumul de la Cuied. În baza cărei evaluări și a căror criterii era, în 2019, așa încântat președintele CJA Iustin Cionca de faptul că această firmă a câștigat licitația pentru lucrări, nu prea știm. Putem spune generic că „ procentul” a fost criteriul din moment ce, să tastezi până și pe Google „ SC DSE Consulting” e o banalitate care te poate surprinde. Așadar, SC DSE Consulting e constructorul turmentat care a turnat asfaltul în bătaie de joc, ieri, la Cuied. De fapt, subcontractorul său, o altă firmă din Craiova…

Pe ce filieră a ajuns această firmă din București în Arad pentru lucrări, nu e prea greu de anticipat mai ales având ca probă „elanul” primarului Farcașiu de la Târnova tot în 2 septembrie 2019, în același comunicat cu al lui Cionca prin care i s-au pus și lui în gură aceleași mizerii de propagandă: „Pentru locuitorii județului Arad și în special pentru cei din Târnova, faptul că acest drum se va face este o mare realizare. Au fost voci care, în toată această perioadă, de la lansarea proiectului și până la semnarea contractului, au dorit să ne împiedice.  Au fost afirmații că drumul nu se va face, că Guvernul PSD este cel care dă banii (o minciună, pentru că au fost câștigați de Consiliul Județean, din fonduri europene), dar administrația locală nu știe să îi cheltuiască, că totul se va reduce la simple promisiuni. Astăzi asistăm la semnarea contractului și vă pot spune că atât eu, cât și colegii mei primari care se află pe acest tronson vom fi gazde bune pentru echipa de lucru, atunci când va ajunge în localitatea noastră. Sper la cât mai multe proiecte de acest gen și mulțumesc conducerii Consiliului Județean, echipei de proiect, pentru tot efortul depus și răbdarea de care a dat dovadă”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova.

La capitolul „drumuri”, Florin Farcașiu ar trebui să fie ultimul care să spună ceva, comuna Târnova fiind cea mai înapoiată comună din județ ( aproape și din țară) când vine vorba de infrastuctura de orice natură. Poate intenționat păstrată așa „idilică” de „cetățeanul de oroare” Florian Coldea și alte interese.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – miercuri, 2 septembrie]

Iustin Cionca: Joi începem asfaltarea la Cuied!

„Utilajele pentru asfaltarea comunei Cuied au ajuns astăzi la fața locului. Potrivit informării transmise de constructor președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, în cursul zilei de mâine începe așternerea asfaltului pe drumul județean care traversează comuna Cuied. Tronsonul face parte din proiectul de modernizare a drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Valoarea proiectului este de 40 de milioane de lei plus TVA. Pe șantier se intervine pe toate zonele, inclusiv zona de acostament, zona de terasament și la șanțurile de scurgere. Din cei 31,3 kilometri ai drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni au fost asfaltați până astăzi 11 kilometri, iar constructorul a informat că săptămâna viitoare se vor asfalta alți 5 kilometri. Asta înseamnă că pe 50% din drum va fi deja un strat de asfalt. Pe întregul tronson se poate circula în condiții de șantier.” 

Joi, 3 septembrie,  au fost publicate chiar şi poze prin care Consiliul Judeţean ne informa despre faptul că a demarat asfaltarea drumului din Cuied. Joi după-masă, însă, s-a decis oprirea lucrărilor şi refacerea lor.

[COMUNICAT DE PRESĂ – joi, 3 septembrie]

Iustin Cionca a oprit asfaltarea la Cuied și a cerut refacerea lucrării!

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a verificat astăzi realizarea lucrării de asfaltare în satul Cuied, parte a drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni. În urma consultării cu specialiștii din Direcția Tehnică a Consiliului Județean, s-a dispus oprirea lucrărilor, verificarea compoziției asfaltului și a pașilor tehnologici. Iustin Cionca a constatat că o parte din asfalt era turnat peste acostament, ceea ce este nepermis.

„Nu mi s-a părut o lucrare de calitate și am dispus oprirea ei și refacerea stratului de asfalt. Nu ne grăbim, este important să iasă o lucrare bună. Mesajul meu către toate firmele care lucrează în județul Arad este că nu accept absolut niciun rabat de la calitate. Sunt în joc bani mulți și așteptări mari din partea arădenilor, toate firmele trebuie să lucreze bine, nu neapărat repede. Avem 15 persoane care, pe lângă diriginții de șantier, verifică fiecare lucrare și nu facem excepție pentru nimeni” – a declarat Iustin Cionca.

„ În urma consultării cu specialiștii din Direcția Tehnică a Consiliului Județean, s-a dispus oprirea lucrărilor, verificarea compoziției asfaltului și a pașilor tehnologici. S-a constatat că o parte din asfalt era turnat peste acostament, ceea ce este nepermis”, au anunţat reprezentanţii CJA.

„Nu mi s-a părut o lucrare de calitate și am dispus oprirea ei și refacerea stratului de asfalt. Nu ne grăbim, este important să iasă o lucrare bună. Mesajul meu către toate firmele care lucrează în județul Arad este că nu accept absolut niciun rabat de la calitate. Sunt în joc bani mulți și așteptări mari din partea arădenilor, toate firmele trebuie să lucreze bine, nu neapărat repede. Avem 15 persoane care, pe lângă diriginții de șantier, verifică fiecare lucrare și nu facem excepție pentru nimeni”, a declarat Cionca.

Cionca a reacționat „brusc” și după filmarea de pe „șantier” postată pe Facebook de deputatul Florin Tripa

https://www.facebook.com/tripa.florin/videos/3243804889070982/?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAW9D7gERCBGc2CyLYR7EnBF-FtFJmGwl67fCNEYqSqCGVhYMoMSfWyCBPFu4lnOGjxFt_PEFTFlH09

 

Pe scurt, nimic nu ține o veșnicie… mai ales drumurile în județul Arad. Mai ales atunci când „ specialiști” ca Iustin Cionca sau Sergiu Bîlcea se laudă că fac drumuri.

 

- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. A fost o defecțiune la senila dreapta și nu putea trage drept grinda , sa turnat mai lat , chiar dacă a fost strâmb la margine , sa tăiat cât este banda și acum arată bine și estetic . Grosimile și calitatea asfaltului nu a fost influențată . Doar a arătat inestetic câteva ore . Nu este o problema fi. Punct de vedere tehnic , doar mai multă munca . Asfaltul pierdut in urma tăierii a rămas in costul constructorului .

Comentariile sunt închise.

- Advertisement -spot_img
Ultimele stiri

L-AȚI VĂZUT? SUNAȚI LA 112!

  În seara zilei de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 19,00, TOLNAI ȘTEFAN, de 65 de ani, a plecat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img