Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Cum naiba să-l găsești pe HAIDUCUL Tamaș când tu, polițist la Gurahonț fiind, nu ești în stare să urmărești două dube negre cu numere de Gorj și să afli unde AU DISPĂRUT 12 VACI… dintre care 10 gestante?!

 

Cele două surori din satul Mădrigești cărora o bandă de hoți… cu expertiză în acest gen de operațiune le-au furat cele 12 vaci din gospodărie n-au liniște și pace de o săptămână. „Cele 12 văcuțe – 10 ale noastre și 2 pe care le aveam în grijă – erau singura noastră avere, la care lucrăm de ani de zile… am rămas fără niciun venit” – se plânge una dintre ele, care ne-a sunat personal. 10 dintre vaci erau gestante, aflăm… și mai aflăm că pe piața asiatică, exact aceste vaci sunt cerute și se vând „ca pâinea caldă” nu cu 1000 de euro, cât oferă piața românească… ci cu de vreo 10 ori mai mult.

Poliția din Gurahonț pare la fel de depășită de această situație ca de „depistarea urmăritului general TAMAȘ VALENTIN”... la fel de „fără urmă” fiind concluziile „anchetei”. Punem „ancheta” polițiștilor între ghilimele pentru că, în această cauză, într-o săptămână – vreme în care vacile puteau să ajungă în China și cu yahtul – singurele „rezultate” obținute de vajnicii apărători ai legii în zonă sunt că „s-ar putea să fi fost sacrificate, deja, într-un abator” (deși înțelegem că vacile gestante nu se taie) sau că „s-ar putea să fie într-un grajd din județul Bihor” (sau Mehedinți, Constanța, Baia Mare sau Kecskemet… de ce nu?).
Iar pista pe care „cetățenii simpli” au indicat-o… ca urmare a unor investigații pe cont propriu și neplătiți de nimeni, cum că „două dubițe negre, ca ale jandarmilor, cu numere de Gorj, au bântuit toată noaptea prin zonă, ca «săgeți»” a fost, pur și simplu, ignorată (deși sunt camere video amplasate pe șosele)… că, na, dubițe negre, ca ale jandarmilor, cu numere de Gorj bântuie la ordinea zilei prin județul ăsta… nu neapărat ca să fure vaci!

Femeile au fost „liniștite” de polițiștii din Gurahonț, care au zis că „trebuie constituită o comisie, formată din șefii de poliție din mai multe localități, ca să analizeze ce s-a întâmplat pe traseu”… (ca și cea din fotografia-copertă a acestui articol, constituită pentru căutarea lui Tamaș) deci „totu-i sub control”: vacile mai au puțin și ajung în stația de epurare de la Guangzhou.

P.S. Am auzit că Tamaș Valentin a fost văzut „pe Spania”… și sigur știe ceva și de vacile alea…

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (10 august, 2019) În timp ce poliția îl caută pe haiducul Tamaș în zonă, de la Mădrigești s-au furat 12 vaci deodată!

În noaptea de joi spre vineri, în satul Mădrigești  (comuna Brazii, zona Gurahonț) a avut loc o „acțiune” a unor hoți… chiar mai spectaculoasă decât majoritatea furturilor care se petrec acolo. Lotrii au furat din grajdul unei femei situat în pădure 12 vaci.

Femeia, în vârstă de 50 de ani,  se afla singură în ferma destul de izolată, dar nu a putut da indicii cu privire la persoanele care au săvârșit fapta din cauza faptului că nu a auzit zgomote și pur și simplu nu le-a văzut. Singurele indicii sugerate polițiștilor chemați la fața locului au fost despre două autoturisme cu  care, se pare,  că au fost transportate animalele. Poliția din zonă continuă cercetările… concomitent cu căutarea haiducului Tamaș (zis Ludu) – condamnat la 8 ani de închisoare pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor asupra pădurarului Sorin Jiva și uz de armă fără drept,  dat în urmărire generală încă din luna aprilie.

Foto: Google

Critic Arad, 14 august 2019 10:45

vaci