Acasă Recomandate DEALERI SERIOȘI – reținuți de BCCO Oradea în urma perchezițiilor de...

[ACTUALIZARE] DEALERI SERIOȘI – reținuți de BCCO Oradea în urma perchezițiilor de vineri după-amiază. Polițiștii au găsit cantități impresionante de droguri de toate felurile… cât să faci praf orice festival!

0
Droguri Arad

[

[TITLUL INIȚIAL] (1 iulie, 2022) Descinderi „la pont” ale brigăzilor ANTIDROG de pe lângă DIICOT Arad și Oradea în Micălaca și la mai multe locații din județ. A fost găsită MARFĂ LA GEAMANTAN și ridicat un dealer important

În această după-amiază, micălăcenii din capătul zonei 300 au avut parte de un spectacol mai puțin obișnuit decât… hărmălaia frecventă de la „celebrul birt de unde-ntoarce tramvaiul”.

„Mascații” au spart ușa unui bloc concomitent cu descinderea în localul cu pricina, unde se vinde și consumă „la greu” de ani de zile, au ridicat câțiva dealerași și consumatori fervenți, iar dintr-un apartament al blocului a cărui ușă a fost forțată cu „berbecul” l-au luat pe liderul grupării… un anume Matei, cu domiciliul cunoscut în Sântana.

Din surse proprii am aflat că e vorba de un „pont” dat de un alt cunoscut dealer procurorilor care l-au mai anchetat în câteva dosare („un 16” – în argou), iar din surse oficiale ni s-a confirmat că e vorba despre o acțiune sub coordonarea DIICOT – Serviciile teritoriale Arad și Oradea și că vorbim despre cantități impresionante de cannabis, „cu geamantanul”, dar și cocaină, pastile etc.

Vom reveni cu comunicatul oficial îndată ce acesta va fi publicat pe site-urile DIICOT și Poliției Române.

……………………………………………….

[ACTUALIZARE] (2 iulie, 2022)DEALERI SERIOȘI – reținuți de BCCO Oradea în urma perchezițiilor de vineri după-amiază. Polițiștii au găsit cantități impresionante de droguri de toate felurile… cât să faci praf orice festival!

 

COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de 02.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

PRINȘI ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE ÎNCERCAU SĂ VÂNDĂ 100 DE GRAME DE COCAINĂ ȘI 300 DE GRAME DE „SUBSTANȚE PSIHOACTIVE”

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 01.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog i-au prins în flagrant, în apropierea localității Șimand, din Județul Arad, pe cei doi inculpați după ce au vândut cantitățile de 100 grame de cocaină și 300 grame de substanțe psihoactive.

7 MANDATE DE PERCHEZIȚII – 2 INCULPAȚI – 32 de kg de MARFĂ

Ulterior, în cauză, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Arad, în urma cărora, au fost descoperite şi ridicate 1,58 kilograme de cocaină, 10 kilograme de pulbere cristalină psihoactivă, 2 kilograme de amfetamină, 3,8 kilograme de pulbere psihoactivă, 1,86 kilograme de pulbere susceptibilă a fi mefedronă, aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kilograme), 11,7 kilograme de canabis, sumele de 28.680 euro și 20.708 lei, cântare de înaltă precizie și telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, precum și al echipei canine din cadrul Direcției Regional Vamale Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Biroul de presă al DIICOT – Structura Centrală)

La propunerea BCCO Oradea, Tribunalul Bihor i-a plasat în arest pe cei doi dealeri pentru următoarele 30 de zile:

Ministerul Afacerilor Interne a făcut și o „poveste” cu acest caz, pe care a postat-o pe pagina oficială de facebook

(și în care le ies la numărare trei dealeri – nu doi… adică fie n-au înțeles că cel de-al treilea era… altceva, fie au vrut să bage și ei o „perdea de fum” ca să pară mai inteligenți):

Încercau să vândă și ei într-o parcare, din apropierea localității arădene Șimand, 100 de grame de cocaină și 300 de grame de substanțe psihoactive, dar… ghinion, au fost prinși.
Bineînțeles că nu au recunoscut nimic: că nu e marfa lor…, că nu știu ce e cu ea…, că nu ei…, că… zeci de scuze.
Dar la perchezițiile domiciliare, surpriză:
 •  1,58 kg. de cocaină;
 • 10 kg. de pulbere cristalină psihoactivă;
 • 2 kg. de amfetamină;
 • 3,8 kg. de pulbere psihoactivă;
 • 1,86 kg. de pulbere susceptibilă a fi mefedronă;
 • aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kg.);
 • 11,7 kg. de cannabis;
 • 28.680 de euro;
 • 20.708 lei;
 • cântare de înaltă precizie;
 • telefoane mobile.
Total: peste 32 de kilograme de droguri.
32 de kilograme în posesia celor 3 bărbați de 32, 32 și 34 de ani, care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. E destul de clar că cifra 3 le poartă ghinion.
Azi a fost in Arad, mâine ar putea fi în orice altă localitate. Ar putea fi oriunde e nevoie de noi pentru a face “curățenie”.
Mesajul nostru este simplu: nu încercați să “dați”, ca să nu fiți “luați”.

 

 

Exit mobile version