POLITICE

[ACTUALIZARE] Dorel CĂPRAR a elaborat REZOLUȚIA de la HELEN, prin care s-a reales PREȘEDINTE al PSD Arad, cu echipă cu tot. FIFOR: „Mai rău de atât, probabil nu se poate!”

 

 

Teoretic, deputatul Dorel Căprar a câştigat un nou mandat în fruntea PSD Arad, în urma Conferinţei Judeţene. 75 de voturi pentru şi doar cinci împotrivă a avut Dorel Căprar – din 132 prezenți. Vasile Bociort a obţinut funcţia de preşedinte executiv şi alte 17 persoane au fost alese în funcţia de viceprşedinte al PSD Arad: Adrian Butunoi, Dan Pocrişer, Emil Otlăcan, Gheorghe Sabău, Marius Sulincean, Dan Bogoşel, Flore Ciucur, Andrei Neda, Ioan Gligor, Angela Costea, Crina Miculiţ, Flavius Oncu, Banciu Toma, Adrian Manta, Francisc Kempf, Cristian Voia şi Cosmin Oprean.

Petrecut „în liniște și pace”, iar asta pentru că „Tabăra Fifor” a lipsit cu premeditare, ciudatul eveniment politic s-a derulat la sala de evenimente HELEN… locația aleasă spunând multe despre importanța și, mai ales, distincția sa.

Aceasta este REZOLUȚIA pe care Dorel Căprar a remis-o ca urmare a eveimentului în sala de nunți HELEN:

…iar acesta este statusul pe care, imediat după conferință, l-a postat pe Facebook:

În această după amiază, Conferința Extraordinară Județeană PSD Arad a ales o nouă echipă, care va lupta în următoarele…

Publicată de Dorel Gheorghe Caprar pe Vineri, 7 februarie 2020

Practic, tabăra adversă din PDS Arad a lui Dorel Căprar grupată în jurul lui Mihai Fifor, nu doar că nu recunoaște alegerile de vineri seara… dar le consideră un „atentat din interior la credibilitatea partidului”… atâta câtă a mai rămas.
Iată poziția oficială a lui Mihai Fifor, pe facebook, postată sâmbătă dimineață:

 

Buna dimineata, oameni buni! Concluzia dupa ziua de ieri…Mai rau de atat, probabil ca nu se poate. Zona in care a…

Publicată de Fifor Mihai pe Vineri, 7 februarie 2020

Dorel Căprar nu a așteptat să fie rugat să răspundă, etalând următoarea poziție, tot pe Facebook:

Observ că domnul Fifor trage concluzii pe facebook. Din spatele cortinei, nu din arenă. E foarte simplu să arunci cu…

Publicată de Dorel Gheorghe Caprar pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

Și ca și cum n-ar fi fost de ajuns, deputatul Florin Tripa, cel mai fidel aliat al lui Fifor, s-a hotărât să dezvăluiască alte mizerii, care până acum erau cunoscute doar în „underground”:

Dragul meu prieten Doru, mă doare sufletul când mă gândesc cum am putut să tac atâta vreme, știind că ai autorizat cu…

Publicată de Tripa Florin pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

…replica lui Căprar survenind acum vreo oră.

Sunt sunat de oamenii noștri din teritoriu, speriați, contrariați, dezamăgiți, amenințați, șantajați de senatorul PSD,…

Publicată de Dorel Gheorghe Caprar pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

 

 

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (7 februarie, 2020) COD ROȘU de DIZOLVARE la PSD Arad: Dorel Căprar refuză să amâne Conferința Extraordinară a Organizației Județene pentru alegerea președintelui interimar, ignorând DECIZIA emisă de CONDUCEREA CENTRALĂ! [FOTO / VIDEO]

Disputa electorală din interiorul partidului, pentru alegerea președintelui interimar al PSD Arad, a ajuns pe COD ROȘU – ambele tabere, a lui Mihai Fifor și Dorel Căprar, riscând compromiterea definitivă a partidului, după ce „contrele” dintre acestea au atins o cotă scandalos de… delicat-apropiată de marginea prăpastiei.
De duminică încoace, odată cu intervenția abjectă a unor consilieri de-ai lui Căprar pe tema… morții lui Cristian Videscu (vezi printscreenurile din galeria foto), Mihai Fifor a contraatacat utilizând „armamentul de artilerie” de la „baza centrală” din București, unde e susținut de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu probabil nu din alt motiv afară de problemele cu DNA ale lui Căprar.

După o corespondență cu CENTRUL față desfășurarea Conferinței Județene a CEx, s-a ajuns, astfel, la situația penibil ambiguă în care aceasta se va ține – peste cota „probabil” – deseară, de la ora 17.00, la Salonul de Evenimente HELEN… dar, aproape sigur, se va rezuma la un „chef de prieteni” care vor lua o decizie ce va fi invalidată de conducerea centrală.
De ce la HELEN?… Pentru că acolo ar încăpea TOȚI membri de partid pe care i-a adunat în jurul lui Dorel Căprar: peste 300 – doar că Statutul Partidului nu permite votarea președintelui organizației decât – dacă am reținut bine numărul – de 117 votanți: primarii, preşedinţii de organizaţii, viceprimarii, comitetul executiv judeţean şi cele două comisii de integritate.

Iată ce a declarat, punctual și public, Marcel Ciolacu despre această „debandadă”:

„I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferinţa, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înţeleaptă în ceea ce priveşte organizaţia de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască şi această dispută dusă în spaţiul public. PSD nu e printre favoriţii Aradului. El este actualul preşedinte, îşi doreşte să candideze încă o dată, dar trebuie să ţinem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat. Acolo trebuie avută o discuţie. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiţie”, a spus Marcel Ciolacu, joi, la „Gândurile lui Cristoiu.

„La Arad este o discuţie. Eu am trimis o adresă astăzi. A doua adresă. E o procedură specială pentru conferinţele extraordinare, nu se merge pe sistemul de a pleca de jos de la fiecare comună care îşi alege o delegaţie. Statutul prevede că la conferinţele extraordinare se prezintă primarii, preşedinţii de organizaţii, viceprimarii, comitetul executiv judeţean şi cele două comisii de integritate. Este un număr limitat. Nu sunt adunări cu sute de oameni, ca la conferinţele ordinare. După alegeri PSD trebuie să intre în conferinţe ordinare. La Arad s-a încercat schimbarea regulilor în timpul jocului. Să se aducă mai mulţi oameni la conferinţă, spunând că e mai democratic dacă sunt mai mulţi. Statutul trebuie respectat. Este o dispută între domnul Căprar şi domnul Fifor”, a subliniat Ciolacu.

Toate acestea au fost sintetizate într-o adresă remisă ieri după-masă personal lui Dorel Căprar și general Organizației Județene a PSD Arad, de către cei doi conducători interimari ai PSD

 

Dorel Căprar a decis să răspundă curajos – dar nechibzuit, după părerea noastră – conducerii centrale prin următorul COMUNICAT DE PRESĂ trimis aseară pe adresa tuturor redacțiior locale:

Conferința de alegeri a PSD Arad va fi organizată în 7 februarie, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv Național

În această după amiază, mi-am exprimat regretul, printr-o adresă transmisă președintelui interimar Marcel Ciolacu și secretarului general interimar Paul Stănescu, pentru faptul că nu reușesc să participe la Conferința Extraordinară de alegeri a Organizației Județene PSD Arad, programată pentru data de 7 februarie, de la ora 17.00.

Mi-aș fi dorit ca la această conferință să poată participa și reprezentanți ai conducerii centrale, dar cu toate acestea, nu putem accepta o amânare a alegerilor în cadrul PSD Arad, având în vedere decizia Comitetului Executiv Național și cea a Comitetului Executiv Județean, care în data de 4 februarie 2020 a stabilit data și ora organizării Conferinței extraordinare. 

Este nestatutar să amânăm organizarea alegerilor, încălcând astfel decizii ale forurilor de conducere la nivel central și la nivel județean. Mai mult, această conferință județeană nu suferă amânare, având în vedere că suntem în mare întârziere cu deciziile interne ce trebuie adoptate pentru buna organizare a alegerilor locale, având de stabilit inclusiv listele de candidați pentru primării, consilii locale și consiliul județean. 

Așadar, vineri, 7 februarie 2020, va avea loc Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Arad, unde sper, totuși, că domnul președinte Marcel Ciolacu sau domnul secretar general Paul Stănescu ne vor face onoare să fie prezenți, având în vedere că în aceste zile întreprind vizite în Transilvania. 

Dorel Căprar,
Președintele PSD Arad

În ordinea… inversă de idei, deputatul Florin Tripa și-a exprimat, tot printr-un COMUNICAT DE PRESĂ, poziția clară vizavi de acest subiect:

Florin Tripa: Abordarea iresponsabilă a președintelui PSD Arad, Dorel Căprar, ar putea atrage consecințe grave asupra filialei arădene

Secretarul executiv al PSD Arad, deputatul Florin Tripa consideră tentativa președintelui în exercițiu al filialei, Dorel Căprar, de a nu respecta deciziilor oficiale ale conducerii partidului, drept un precedent periculos care ar putea avea repercursiuni disciplinare grave asupra PSD Arad. Înștiințat printr-o notă oficială, de către domnul Marcel Ciolacu, președintele PSD și de către domnul Paul Stănescu, secretar general al partidului, că din rațiuni ce țin de complexitatea și importanța evenimentelor naționale, ziua de desfășurare a Conferinței Județene Extraordinare se amână până la o dată ulterioară, Dorel Căprar socotește necesar să ignore o hotărâre fermă a conducerii centrale, plasând organizația într-un cadru ilegal și nestatutar.

„Este esențial de precizat încă de la început că însăși convocarea Conferinței Județene Extraordinare, la fel ca și criteriile de selecție ale delegaților cu drept de vot se fac în mod unanim în urma dezbaterilor în forurile superioare ale Partidului Social Democrat. Sigur că după consultări la vârf, se emit hotărări oficiale în acest sens care sunt transmise apoi în terioriu. Situația este valabilă în toată țara și nu există derogări de la acest model, nici interpretări fanteziste ale statutului.

Nerespectarea acestor norme interne, transmise pe cale ierarhică, pot atrage consecințe periculoase asupra întregii organizații, care pot merge pe linie disciplinară până la dizolvarea filialei Arad. Organizarea unei Conferințe Extraordinare la Arad, în afara prevederilor statutare și deciziilor CEX național plasează pe cei care adoptă asemenea decizii în offsaid față de orice normă de legalitate și bună funcționare internă.

Asistăm la o tentativă disperată a președintelui în exercițiu PSD Arad de a se agăța în mod forțat de putere, scoțând practic PSD Arad de pe harta națională a Partidului Social Democrat, prin ignorarea cu bună știință și în mod voit a regulilor și criteriilor democratice foarte clare, trasate de conducerea centrală. Orice scrutin intern care se va desfășura pe 7 februarie la Arad, fără aprobarea conducerii centrale a PSD este nul.

Este cu atât mai primejdios cu cât aceste acte nesăbuite proiectează o lumină negativă asupra întregii filiale și a membrilor ei. De ce trebuie să sufere atâția oameni din cauza vanității și inconștienței unei singure persoane ?

În ceasul al doisprezecelea, în calitate de secretar executiv al PSD Arad, mandatat de conducerea centrală a partidului, pentru organizarea în condiții riguros statutare a Conferinței Județene Extraordinare și la data stabilită, fac un apel la rațiune, legalitate și nu în ultimul rând la respect față de membrii PSD Arad” , afirmă deputatul Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

***

Spre a aduce electoratul PSD Arad în direcția… pe care dorește el să o traseze partidului, tot ieri, Dorel Căprar l-a adus la Arad pe Cosmin Gușă – fost șef de campanie pentru Adrian Năstase, Mircea Geoană și Traian Băsescu printre altele – actualmente, conform propriei sale prezentări, „simplu membru PSD” și „prieten cu Doru”.

Vă lăsăm să vizionați conferința de presă a acestuia de la sediul PSD Arad:

 

Articol asociate:

[ACTUALIZARE 13] GAFĂ ENORMĂ a avocaților lui Dorel Căprar: au cerut recuzarea procurorului Codrin Gavra LAOLALTĂ cu a șefei DNA Timișoara. Deputatul a fost INCULPAT în „Dosarul șpăgilor de la Vama Nădlac 2”

Critic Arad, 8 februarie 2020 7:00

rezolutiepsd_arad-1psd1psd2psd-arad-103165305-E127-4EF6-A5B9-00AAC7CA29FB249E57D1-F586-44E9-A008-003BF0D5962621898C32-094C-4069-AC2E-AA5FC53F45C9EF743CDC-D99B-4495-80BC-46A069F0A2CF8D9FD560-04E8-462C-84D3-AFD2F971A743