ȘTIRI

[ACTUALIZARE] I-A PICAT în Consiliul Local „hotărârea S.F.” de a-și face primărie nouă la Șicula, dar DUȚU Căprar a ridicat-o la loc… și încă la rang de OBSESIE

 

În ședința de Consiliu Local din 8 iulie, 2020, Proiectul de Hotărâre ințiat (în exclusivitate) de Duțu Căprar (vezi al doilea document atașat al articolului) a căzut „cu brio”… consilierii neînțelegând nimic din planurile primarului de a plănui un plan de primărie nouă (sau cam așa ceva).

Să dai bani pe studii de fezabilitate în plină criză pandemică și înainte cu câteva luni de a pleca (cel mai probabil), de la conducerea Primăriei e un gest interlop – nu unul edilitar… și ce e pe cale a-l face de-a dreptul penal – dacă se adeverește zvonul pe care l-am auzit – e că lui Duțu Căprar nu i-a ieșit ideea S.F.-ului din cap: chiar dacă a fost respins de consilieri… el a pus o ofertă pe SICAP, pe „achiziții directe”… mai pe înțelesul tuturor: dacă m-ați refuzat, o să-mi iau cu japca.

Vom reveni asupra acestor 56.000 de lei – pentru că, deși mică, această buturugă poate răsturna căruța cu bani sifonați chiar în fața Primăriei Șicula.

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (8 iulie, 2020) Din Primăria Șicula au mai rămas de furat 56.000 de lei (de la „Amenajare spații servire masă caldă școli” și de la „Străzi”)… numai buni de sifonat cu un Studiu de Fezabilitate demn de un „S.F. cu proști”: O PRIMĂRIE BIPOLARĂ!

Primarul comunei Șicula, Duțu Căprar, e mai tare decât coronavirusul cel puțin în ceea ce privește ravagiile făcute în bugetul (nu fraier!) de 7, 4 milioane de lei al celor trei sate adunate într-o rimă de care comunitatea vrea să scape… și probabil că o să revenim asupra acestora pe larg și punctual, dar, iată deocamdată încă un exemplu despre „de ce n-are cum” să scape de nenorocita aia de rimă.

Prescurtăm cât putem de „pe înțelesul tuturor” obiectul subiectului care, chiar astăzi după-amiază, va face (sperăm! – recunoaștem sincer…) scandal în Consiliul Local al comunei Șicula – cu prilejul unei ședințe convocate tocmai pe această temă: Duțu Căprar și-a pus contabila să-i caute ceva bani de sifonat „pe repede-înainte”… că s-a terminat bugetul și începe campania electorală. Contabila, cum face orice contabilă, a scotocit în conturi și a găsit 50.000 de lei la „Amenajare spații servire masă caldă școli” (care, de fapt, nici n-avea proiect) și încă 6.000 de lei la „străzi” („bani de trei borduri”… vorba lor): „În total, 56.000, șefu`… atâta s-o putut!” (ca profesioniștii reci… nu discutăm despre suflet aici).
Buni și ăia… la vreme de criză.
„Și cum îi sifonăm pe ăștia… așa mărunți cum par?” e o întrebare pentru începători… nu-i genul la care Duțu Căprar să nu știe să răspundă din prima. „Ca să construim o primărie nouă, așa, din neant?!” –  dacă te-ntrebi și tu, ca-n Las Fierbinți… auzi ideea – pe cât de uzată, pe atât de bună de utilizat și acum:  facem un Studiu de Fezabilitate… asta nu înseamnă că o și construim.
56.000 de lei se încadrează perfect la categoria „costuri preliminare unui nimic”… adică S.F.-ul de la Șicula, dacă va fi aprobat în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Facem pariu pe oricât că nimeni din Gurba-Chereluș-Șicula nu știe nimic despre faptul că Duțu Căprar vrea (?!) să-și facă primărie nouă… dacă tot și-a schimbat partidul, trecând de la stânga la dreapta cu o degajare și o ușurință care l-ar face invidios până și pe un samurai… și făcându-ne județul de râsul întregului Banat cu titluri precum „Culmea traseismului politic, în vestul țării. De la PSD, la PNL, în 60 de minute”.

Sincer, începi să crezi că ăștia când intră în PNL, intră cu soft cu tot… altfel nu-ți explici coincidența că TOȚI FURĂ CU S.F.-ul!

Culmea e că, anterior acestei sifonări, Duțu Căprar a pregătit terenul… printr-o tentativă de mărire a actualului sediu al Primăriei Șicula – respectiv MANSARDAREA EI!

…și stai și te întrebi, ca prostu (chiar dacă – sau mai ales – nu ești din Șicula): cum fras` să vrei să îți mansardezi primăria în mai, și în iulie să vrei s-o muți… fără să-ntrebi pe nimeni?… de fapt neintenționând măcar să te apuci de asta… ci numai să spargi niște bani cu băieții de la noul partid.
Vom urmări cum…

Lucian Valeriu, 10 iulie 2020 8:00

dutu-caprarsicula-5sicula-6sicula-3sicula-4sicula-1