marți, octombrie 4, 2022

[ACTUALIZARE] INCLUSIV OFICIAL – și l-au pus pe DORUȚU la Bibliotecă. Pentru Centrul Cultural Județean încă se negociază…

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Interimatul de la Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” s-a încheiat

În urma procedurii de concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad, dr. Doru Sinaci a fost declarat admis. Mandatul noului director la conducerea instituţiei va începe de la 01.09.2017 şi se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani.

Consiliul Judeţean Arad îşi doreşte de la noul director proiecte noi, atragerea de finanţări naţionale şi europene şi atragerea publicului arădean către lectură şi cărţi. Evaluarea sa a fost realizată de o comisie de experţi de la biblioteci din ţară, care au apreciat proiectul prezentat ca fiind viabil, aplicarea lui urmând să contribuie la dezvoltarea acestei instituţii de cultură importante pentru Arad.

În ceea ce priveşte postul de director al Centrului Cultural Judeţean Arad precizăm că dr. Doru Sinaci va asigura conducerea instituţiei până la data de 1 septembrie, urmând ca ulterior, după expirarea acestei perioade, să revenim cu un anunţ referitor la persoana care va prelua mandatul de director interimar al CCJA.

 

…………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (21 iulie, 2017) Doru Sinaci, director la Biblioteca Județeană. Ramona Crețu, în locul lui, la C.C.J. De ce? Pentru ca să se acopere consumația

24 august, 2017 cică e data aleasă (De Geani? De Claudia? Are vreo importanță?) pentru ca „Doruțu” să ocupe tronul de director al Bibliotecii Județene („A.D. Xenopol” – chiar că nu mai are nicio importanță!).
(Cum „concurs”? Ce „concurs”? Ești prost, maestre?… paranteză pentru prieteni)

Doru Sinaci visează la acest post încă de pe când freca clanța redacției la „Glasul” (că pe timpul lui Zăvoianu nu-ndrăznea nici să viseze… nici să meargă la Bibliotecă n-avea curaj pe vremea aia)… da las-acuma – visul urât s-a terminat pentru el. Pentru noi, începe, oficial, „epoca Sinaci la Bibliotecă” și așa s-a pus batista politică pe țambalul culturii locale pentru ani mulți de-acum încolo.

Pe de altă parte, la Centrul Cultural Județean, Ramona Crețu este „Noul Sinaci”. Să n-o invidieze nimeni, însă: o să aibă multă bătaie de cap acolo (noroc că-i „versată gata” de la Centrul Cultural Municipal): să acopere găuri multe, să anuleze niște contracte dubioase, să elimine din anturaj niște persoane la fel de… solicite audit extern, dacă are curaj. După părerea noastră, o pun acolo ca să-și rupă capul. Dacă nu și-l rupe, o s-o pună șefă și mai mare (ca la preoți – altă paranteză pentru prieteni).

O „plată a consumației”, dar  și un lego politic cu directori – etapa pe CULTURĂ – este tabloul la care asistăm: Ramona Crețu în locul lui Sinaci, la Centrul Cultural Județean – Sinaci, la Bibliotecă, așadar… și toată lumea-i mulțumită… nu s-a întâmplat nimic… nimeni nu a rămas dator nimănui – (totuși, consumația aia, de la Aradul… știi tu, Doruțu… fă bine și dă-le banii la fete… că-i demult – cum îți arată și doamnă-ta Claudia în magistralul instantaneu! – paranteză exclusiv pentru Doru)… chefurile s-au scurs, banii s-au cheltuit demult… totu-i pe sec… rămânem prieteni și ne vedem când ne-ntâlnim.

Cu niște timp pierdut și un vagon de bani cheltuiți pe sistemul (național, de altfel) „Dan Pulea” – cu asta ne-am ales după mandatul domnului Sinaci la Centrul Cultural Județean. Abia așteptăm să scriem, după 24 august, alte imnuri, ode sau simple poezii despre „epoca Sinaci la Bibliotecă” – cultura arădeană din vremea lui Dan Pulea…

 

Articole asociate:

Cultura arădeană în plin coşmar administrativ: Doru Sinaci, director la Biblioteca Judeţeană

PĂZEA, a intrat Ana Pauker în BIBLIOTECĂ! Claudia Boghicevici l-a înlăturat pe profesorul DIDILESCU din funcția de director, ca să joace cărți cu Miha, Ando și „Doruțu” [DOCUMENTE]

Ultimele Știri

Related news

6 COMENTARII

  1. Da, Ramona Crețu și Falca. Dar de atât timp și tot..împreuna ajung? Oare chiar a avut dna Pistru Gianina un cuvânt de spus de data asta? Cred totuși ca Bărbatul acum s-a impus.

  2. Dar ce legatura are primarul cu Centrul Cultural Judetean? E doar un zvon aruncat pe piata, eu cred ca in realitate va veni un cu totul alt sef la cultura judetului. unul pregatit de doamna Boghicevici..

  3. Dom Lucian de ce ne strici ziua cu nonvalori din astea ? Maxim ce i s-ar potrivi ar fi bibliotecar la scoala primara unde a activat. Omu astaa citit vreo carte in ultimii 15 ani de cand face menaj pe la clasa politica ??

  4. Aradul sub domnia nulităților. Falcă-un primar semidoct, abuziv, dictator, obraznic, ș.a.m.d; Sinaci-un învățător autodidact, care a urcat ca igrasia, spre posturi nemeritate; Claudia Boghicevici-tot învățătoare, ajunsă politic deputat, ministru, etc, fără calități pentru niciuna din funcțiile deținute (ptiu, drace, vorbesc de funie în casa spânzuratului); Ramona Crețu-peltică, fonfăită, insipidă, aparent neajutorată, ziarist fără condei, hai să-i găsim și ei o funcție administrativă, că-i fată buuunăăăă; Geanina și Eusebiu, Cionca și Moșneag, Căprar și Tripa, Pribac și Horgea (oho, dar mai sunt mulți paraziți care căpușează Aradul, ăsta-i doar eșalonul 1…). Niciunul n-ar fi avut vreo șansă în privat! Toți au un numitor comun: politicul, bazat pe slugărnicie, fățărnicie, minciună, alianța mediocrilor, hoție pe față sau pe acuns. Iar oameni de seamă, din cultură, economie, administrație, sport, medicină, media sunt lăsați pe dinafară sau vorbesc la TV fără să-i asculte nimeni. Or fi și alegătorii de vină, nu zic nu, dar pe cine drak să alegi, că pe listele electorale sunt doar de-ăștia.

    • Aveți dreptate în absolut tot ce scrieți, din păcate. Centrul Cultural e o caricatură, o fațadă pentru lansări politice, Biblioteca Județeană aranjează posturi pentru foști angajați ai numitului Centru Cultural, Consiliul face și desface proiecte fără valoare comunitară, pentru reclamă și campanii electorale mascate, îngroșând portofoliul de realizări al aleșilor locali, care, la rândul lor, visează să plece la București. Și noi votăm în continuare, absolvenți de profesionale și facultăți private, făcute pe repede înainte, care au ca numitor comun tupeul și inconștiența propriilor limite. Și plătim taxe.

Comentariile sunt închise.