duminică, ianuarie 29, 2023

[ACTUALIZARE] ISU Arad a defilat cu două plutoane de Ziua Națională a României [FOTO]

Ziua Națională a României, în municipiul Arad: Expoziție de mașini de epocă, prezentare de modă pentru copii, paradă militară și concert de muzică ușoară

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Sărbătorirea Zilei Naționale a României reprezintă un moment emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii.

Sentimentele de mândrie dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

Astăzi, cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României, 21 de subofițeri nou încadrați la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au depus jurământul militar.

În cadrul ceremoniilor organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, aceștia au făcut un legământ față de țară și semeni, în slujba cărora vor fi de azi înainte.

După încheierea ceremoniei din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc defilarea cu tehnica din dotare a detașamentelor: Batalionului 191 Infanterie Colonel „Radu Golescu”, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, Penitenciarului Arad.

Astfel, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au defilat două plutoane.

Primul pluton a fost condus de Lt. col Vlad Marius, comandantul Detașamentului de Pompieri Arad, format din 18 subofițeri echipați în ținuta de intervenție.

Cel de-al doilea pluton a fost condus de Lt. col Pleșca George, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Arad, format din 21 de subofițeri echipați în costumul de intemperii.

Plutoanele au fost urmate de 6 autospeciale din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Vă mulțumim pentru că ați fost alaturi de noi!

La mulți ani, România!

La mulți ani tuturor românilor!

Biroul de presă al ISU Arad

…………………………………….

La Strada TV a filmat evenimentul și l-a montat într-un clip de 16 minute:

 

 

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (30 NOIEMBRIE, 2022) Ziua Națională a României, în municipiul Arad: Expoziție de mașini de epocă, prezentare de modă pentru copii, paradă militară și concert de muzică ușoară.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Arădenii sunt invitați în ziua de 1 Decembrie în centrul orașului unde vor fi organizate mai multe evenimente pentru a marca Ziua Națională a României.

Astfel, în Piața „Avram Iancu“,

Retromobil Club Arad va organiza o expoziție cu 35 de mașini de epocă, printre care și roadsterul Aero 30 sport, care i-a aparținut Regelui Mihai. Modelul Aero 30, fabricat în 1936, a fost oferit Regelui Mihai, pe vremea când Majestatea Sa avea 16 ani, de preşedintele Cehoslovaciei Edvard Benes. Roadsterul a fost al treilea automobil din colecţia personală a
Regelui. Roadsterul are un motor de 998 cc în doi cilindri care produce 26 de cai putere. Atinge o viteză maximă de 105 km/h și a fost fabricat în 7.780 de exemplare până în 1940.

Pe platoul din fața Palatului Administrativ

va avea loc Etno Fashion Show, o prezentare de modă specială, ai cărei protagoniști vor fi copiii.

Parada portului popular pentru copii, organizată în parteneriat cu Lawinne Models va avea două părți.

În prima parte, copiii vor purta ținute populare din diferite zone ale țării, de la Muzeul Etnografic „Marițuca“ din Vladimirescu.

În a doua parte se vor prezenta ținute din colecția Oanei Panaitescu, respectiv costume populare stilizate.

Printre cei 35 de copii care vor participa la această paradă se află Ingrid Panaitescu (7 ani), Little Miss World 2022 și premiul special Little Miss Globe.

Ea a câștigat titlul național tot la categoria ei de vârstă Little Miss România 2022, Antonia Halas (8 ani), Little Miss World 2022 locul al doilea (categoria 8-10 ani) și premiul special Photomodel of the Universe și Little Miss România 2022 și Maria Chelmăgan (13 ani), Princess Junior World 2022 (categoria 11-13 ani) și premiul special Photomodel of the World.

Manifestările oficiale dedicate Zilei Naționale a României

vor avea loc în Parcul „Mihai Eminescu“, unde la Crucea Martirilor se va desfășura ceremonialul de depunere de coroane și pe traseul Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ – Platoul Palatului Administrativ (sensul de mers spre Podgoria), unde Instituția Prefectului Județului Arad va organiza o paradă cu tehnica din dotarea detașamentelor: Batalionului 191 Infanterie Colonel „Radu Golescu”, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, Penitenciarului Arad.

După care, în coloană se vor alinia mașinile retro expuse în Piața „Avram Iancu“, care vor participa, astfel, la defilare. După care, mașinile retro se vor întoarce în Piața „Avram Iancu“, unde vor rămâne până în jurul orei 16:00.

La ora 17:30, pe platoul din fața Palatului Administrativ va avea loc un show de culoare și lumină oferit de balerinele „Light Walkers“.

Compania de teatru, acrobație și jonglerie „Famos Art“ din Cluj Napoca va crea o atmosferă de basm prin balerinele „Light Walkers“, care îi vor fermeca pe spectatori cu costumele unice, accesorizate cu leduri multicolore care formează un spectru fantastic de lumini.

Manifestările se vor încheia cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, în Parcul „Mihai Eminescu“, unde este programat un concert de muzică ușoară.
PROGRAM:
 • ora 10:00 – Depunere coroane la mormintele corifeilor Marii Uniri din Cimitirul
  „Eternitatea”
 • ora 10:00 – 16:00 – Expoziție (Piața Avram Iancu) și paradă de mașini de epocă
  (tronsonul Teatrul Clasic Ioan Slavici – Libelula) Retromobil Club Arad
 • ora 12:00 – Depunere coroane la „Crucea Martirilor”, în Parcul „Mihai Eminescu”
 • ora 13:00 – 14:00 – Paradă militară (tronsonul Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ -Libelula)
 • ora 14:00 – 15:00 – Etno Fashion Show – Prezentare de modă port popular și port popular stilizat pentru copii (Platoul Palatului Administrativ din Arad)
 • ora 17:30 – 18:10 – Prima reprezentație din spectacolul susținut de Light Walkers – Platoul Palatului Administrativ
 • ora 19:00 – 19:40 – Cea de a doua reprezentație a Light Walkers – Parcul „Mihai Eminescu”
 • ora 19:00 – Concert de muzică ușoară dedicat Zilei Naționale a României (Parcul „Mihai Eminescu”) cu: Elevi de la Școala Populară de Artă din Arad, Mădălina Boroneanț, Pacifica &Toni Șeicărescu, Formația Q-Band.

Biroul de presă al Primăriei Arad

………………………………………..

[ACTUALIZARE] – 30 noiembrie, 2022

MAI uniți împreună! 1 Decembrie – Ziua Națională a României

Vă invităm joi, 01 decembrie 2022, la evenimentele organizate de structurile M.A.I. împreună cu alte instituții, cu ocazia Zilei Naționale a României.
 • Ora 10.00: Comemorarea corifeilor Marii Uniri în Cimitirul Eternitatea.
 • Ora 12.00: Ceremonie în Parcul Mihai Eminescu, la Monumentul Crucea Martirilor.
 • După încheierea ceremoniei din Parcul Mihai Eminescu, aproximativ ora 13.00, va avea loc defilarea cu tehnică din dotare. Defilarea se va desfășura pe B-dul Revoluției, sens Teatru-Podgoria, și o vom urmări de pe platoul din fața Palatului Administrativ.
 • Pentru arădenii prezenți la eveniment vor defila militarii Batalionului 191 Infanterie Colonel „Radu Golescu”, cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad și Penitenciarului Arad.

Vă așteptăm!

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!

Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news