ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Ministrul Tudorel Toader n-a lăsat la Arad niciun discurs memorabil… dar ne-a oferit prilejul unei GALERII FOTO RARISIME

 

[ACTUALIZARE]

E rarisim să intri într-un birou de judecător… o dată-de două ori în viață ți se oferă prilejul – și nu prea ai voie să ratezi momentul. Când ai ocazia să o faci înaintea lui – chiar ai fi fraier să n-o faci!
Doi miniștri ai Justiției – fostul, Robert Cazanciuc și actualul, Tudorel Toader -, un președinte de Curte de Apel – Erica Nistor, un secretar de stat,  magistrați din Consiliul Superior al Magistraturii, președinți de tribunale și judecătorii, reprezentanții Prefecturii, comandanți de Poliție, Jandarmerie, ISU, personal din cadrul Palatului de Justiție – asta s-a putut bifa doar la capitolul „oficialități de rang înalt” care au avut rolul de gazde și de oaspeți totodată.

Poate părea o invitație banală la „inaugurarea „recompartimentării şi modernizarea mansardei, modernizarea etajului 2 şi montarea unui lift exterior” la un Palat de Justiție… dar nu e.
Fie și „doar” la capitolul POZE…
Și, desigur, interpretarea lor.

Lăsăm această plăcere pe seama cititorilor, limitându-ne în a vă informa că valoarea totală a lucrărilor a fost de 5,4 milioane de lei, iar firma care a câştigat licitaţia, respectiv Amahouse, a reuşit să finalizeze proiectul cu patru luni înainte de termen.

Esența discursurilor:

Silvia Nădăban, preşedintele Tribunalului Arad: „Este un moment festiv. Judecătorii şi grefierii se mută în casă nouă. Printre altele, unul dintre scopurile acestui proiect se referă la scurtarea proceselor. Prin eliberarea sălilor de la etajul 1 şi mutarea în mansardă, se câştigă spaţiu în care vor fi amenajate săli de judecată. Fiecare judecător va putea să îşi organizeze activitatea şi înfăţişările altfel, având spaţiu disponibil”, a spus Silvia Nădăban.

Gabriela Baltag, reprezentant al CSM: „Este pentru prima dată când aud de lucrări finalizate înainte de termen. De obicei, suntem obişnuiţi să auzim de prelungiri de termene. Felicit conducerea Tribunalului Arad pentru investiţia realizată”.

Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei: „Avem în față un program pilot încercat de Tribunalul Arad, respectiv dosarul electronic, a ajuns lege, urmând să fie implementat în întreaga ţară. Dosarul electronic a fost legiferat deja în noul Cod de Procedură Civilă.”

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Am venit cu plăcere la acest eveniment pentru că magistraţii din Arad reprezintă un etalon la nivel naţional… Dintre cele trei puteri ale statului, cea judecătorească este singura stabilă. Magistraţii au pregătire, carieră, profesionalism, spre deosebire de celelelate două puteri care sunt eterogene. Magistraţii dau continuitate şi stabilitate.”

 „În procesul de modernizare a actului de justiţie, nu avem nevoie doar de legi, ci şi de logistică. Am felicitat-o pe doamna preşedinte al Tribunalului Arad pentru această investiţie. Clădirea este funcţională, generoasă şi frumoasă”. (mai multe, vezi în VIDEO atașat)

Scurt istoric al Palatului de Justiție din Arad

Clădirea Palatului Justiției a fost construită în anul 1882, iar în prezent găzduiește Tribunalul Arad și Judecătoria Arad. Palatul Justiției este monument istoric, fiind realizat în două etape, prima între anii 1882 și 1885, iar a doua în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între anii 1940 și 1943.
În Palatul Justiției sunt 13 săli de judecată și aproape o sută de încăperi în care se regăsesc birouri și alte anexe. Suprafața totală a încăperilor din Palatul Justiției depășește 21.300 mp.
Pe lângă lucrările de modernizare inaugurate acum, Palatul Justiției a suferit alte lucrări, mult mai ample, constând în reparații capitale, între anii 1996 și 2002.
Încă de la construirea lui, Palatul Justiției a găzduit instanțele judecătorești din Arad, fiind declarat, inclusiv de către personalitățile prezente la inaugurarea ultimelor lucrări de modernizare, unul dintre cele mai moderne sedii de instanță din România.

 ……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] Ministrul Tudorel Toader și o delegație de magistrați din cele mai înalte foruri ale JUSTIȚIEI sunt la Arad… într-o zi complicată

O delegație formată din magistrații cu cele mai înalte funcții în Ministerul Justiției este prezentă astăzi la Arad, prilejul fiind inaugurarea lucrărilor de modernizare a clădirii Palatului de Justiţie Arad.

Evenimentul are loc în data de 8 iunie 2018, orele 11.00, la sediul Tribunalului Arad, B-dul Vasile Milea, nr. 2-4.

„La acest eveniment vor participa: Ministrul justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, domnul Robert CAZANCIUC, fost ministru al justiţiei, reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii şi reprezentanţi ai Curţii de Apel Timişoara” – conform comunicatului de presă remis mediei arădene de conducerea Tribunalului Arad.

 

Critic Arad, 8 iunie 2018 9:11

tribunal43tribunal42tribunal41tribunal40tribunal39tribunal38JPGtribunal38tribunal37tribunal36tribunal35tribunal34tribunal33tribunal32JPGtribunal32tribunal31tribunal30tribunal29tribunal28tribunal26tribunal25tribunal24JPGtribunal23tribunal22JPGtribunal21tribunal20tribunal19tribunal18tribunal17tribunal16tribunal15tribunal14tribunal13tribunal12tribunal11tribunal10tribunal9tribunal8tribunal7tribunal6tribunal5tribunal4tribunal3tribunal1TRIBUNALUL_ARAD