marți, iulie 5, 2022

[ACTUALIZARE] N-a murit nimeni – dar nici ușor n-a fost: FURTUNA de vineri seara a băgat spaimă în arădeni și a „redecorat” Aradul [GALERIE FOTO]

 

[ACTUALIZARE]

Furtuna din seara de vineri, 23 iunie, nu a durat mai mult de un sfert de oră, dar între 18.15 și 18.30 a făcut prăpăd: a „redecorat” parcări, a curățat drumuri, a mutat acoperișuri, a umilit administrația publică a orașului și a băgat spaimă de moarte în mulți oameni – din fericire, niciunul dintre multele evenimente neconducând la deces.

Mai multe străzi au fost inundate, canalizările dovedindu-se incapabile să facă față şuvoaielor.

În Alfa, vântul a smuls cu o parte din acoperişul unui bloc izbindu-l de geamul unui apartament din blocul vecin. Vijelia a rupt copaci şi crengi şi a avariat mai multe autoturisme. Vântul puternic a spart țigle de pe acoperișul noii biserici din cartierul Alfa.

În curtea fabricii Takata, de asemenea, vântul a făcut ravagii: a scos stâlpi de fier din ciment și a mutat autoturismele din parcarea interioară, lovindu-le între ele.

Conform ISU Arad, vântul a rupt 30 de copaci în municipiul Arad pe străzile Armoniei, Barbu Lăutaru, în pădurea Ceala și pe strada Pădurii.

Două TIR-uri s-au răsturnat pe autostradă.

Mai multe drumuri județene și naționale, pe relația Pecica – Zădăreni – Șagu au fost blocate temporar.

„În județul Arad, efectele furtunii au fost majore pentru rețelele electrice, 6 stâlpi de înaltă tensiune au fost rupți precum și alți 49 de stâlpi de medie tensiune. La acestă oră au rămas nealimentate 7 linii electrice aeriene de medie tensiune, 25 de posturi de transformare și sunt încă fără tensiune o parte a suburbiilor municipiului Arad și parțial 3 localități: : Cruceni, Hunedoara Timișană, Pecica. Se înregistrează deranjamente individuale și colective în diverse zone ale județului Arad pentru care se intervine până la alimentarea tuturor clienților”, au declarat reprezentanții E-Distribuție Banat. Aceștia mai spun că „printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite cu ruperea copacilor sau a crengilor peste rețelele electrice, se numără izolatori sparţi, stâlpi de înaltă și medie tensiune rupți cu conductoare rupte. Echipele E-Distribuție Banat lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”.

……………………………………………………

La încheierea… ostilităților dintre  om și natură, din partea biroului de presă al Partidului Național Liberal (?!) s-a primit următorul comunicat de presă – însoțit de primele două fotografii din galerie:

Gheorghe Falcă: „Intervenție promptă în urma furtunii!”

„Împreună cu echipele de intervenţie ale municipalității, ne-am deplasat în zonele sensibile din oraș, unde pagubele în urma furtunii au fost cele mai mari.

 Le mulţumesc tuturor celor care au intervenit şi care încă intervin pentru remedierea situației. S-au folosit peste 20 de drujbe și utilaje, pe teren sunt mai multe echipe de intervenție, de la Gospodărirea Comunală, ISU, ENEL și echipe de voluntari.

Protecția Civilă din Primărie este deja în contact cu arădenii care și-au pierdut acoperișul caselor sau care este avariat de furtună.

Vom continua degajarea astfel încât până mâine să reușim să soluționăm în întregime situația”a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.                                

 

…………………………………………………………….

TITLUL INȚIAL (23 iunie, 2017) [BREAKING NEWS]: Accident colectiv la LEONI: o ușă de sticlă s-a spart și a cazut peste oameni. Sunt 9 răniți și 5 ambulanțe s-au deplasat la fața locului

Pe fondul furtunii care s-a abătut asupra Aradului în jurul orei 18:00, o ușa din sticlă a fabricii Leoni a fost luată pe sus de vânt, și spărgându-se a căzut peste angajații firmei de componente auto, rănind astfel mai multe persoane. La fața locului sunt 5 ambulanțe, până acum fiind duși la urgențe 9 oameni. Doi dintre aceștia prezintă răni grave (escoriații multiple, fractura deschisă și politraumatisme).

[Editare ulterioară] La UPU a Spitalului Județean Arad au fost duse, în cadrul acestui eveniment, 10 persoane. La acest moment, viața niciuneia dintre victime nu este în pericol.

 

Ultimele Știri

Related news