joi, septembrie 29, 2022

[ACTUALIZARE] Ne-a scris arădeanul cel mai curajos din spațiul public, care poate dovedi inclusiv LIVE că POLIȚIA MINTE OFICIAL: „EU L-AM PRINS PE HOȚ, NICIDECUM POLIȚIA! POLIȚIA I-A DAT DRUMUL!”

Ceea ce povestește acest om e din seria „1001 de motive pentru a părăsi țara asta cucerită de oameni de căcat”... în TOP 10 cel puțin

Am mai primit noi mesaje de felul ăsta, urmare a publicării, fără post-documentare, a comunicatelor de presă ale IPJ Arad, în care ni se servesc, în limbajul de lemn tipic milițienesc, (non)informații gen „în data de… polițiștii de la… au depistat un bărbat care, în data de… a săvârșit infracținea de… fiind reținut pentru 24 de ore pentru a fost prezentat Judecătoriei… cu propunere de”… și-atât: fără nume, fără o descriere măcar sumară a faptei. Le-am acordat din principiu („hai, bă, că nu minte Poliția chiar oficial!”) prezumția de corectitudine – deși dacă noi am scrie despre polițiști (sau despre oricine altcineva) în termenii ăștia vag-general-acuzatori, nu credem că ne-ar acorda cineva nicio prezumție și nicio atenuantă.
No, citiți textul care ne-a fost trimis ca un fel de „drept amar la replică” (mai amar nici n-am citit!) și mai dați-le, dacă vă mai rămâne, credit ăstora,

Ceea ce povestește acest om e din seria „1001 de motive pentru a părăsi țara asta cucerită de oameni de căcat”… în TOP 10 cel puțin

„Mă numesc L.M. (omul ne-a dat numele întreg spre a-l face public… dar ne-am abținut, totuși, din rațiuni pe care n-are rost să le mai explicăm – n.red.), păgubit prin furt în data de 17.12.21, dată la care eram pe strada Mețianu, la chioșcul de ziare „la Radu”, unde mi s-au furat banii din buzunar de către un hoț de buzunare, pe care l-am reperat în data de 24.12.21, tot pe str. Mețianu, în urma imaginilor primite de pe camera de supraveghere de lângă chioșcul cu ziare.”

 

(Pickpocket-ul ăsta chiar deține CENTURA NEAGRĂ la sportul respectiv… habar n-ai ce te-o lovit, când și unde!… iar Mețianu a fost dintotdeauna „vadul preferat” al hoților de buzunare din Arad)

„După ce am sunat la Poliție să anunț furtul, poliția a zis că nu e un caz urgent. A venit după aproximativ 55 min, în condițiile în care sediul IPJ Arad este la 6 minute de str. Mețianu.”

Din seria „numai dacă te rezolvă Dumnezeu la faza asta, frate!”

„În data de 24. 12.21, în Ajun de Crăciun, m-am rugat Domnului, să mi-l scoată pe hoț în cale, pentru a-mi recupera cei 1200 lei furați de acesta în 17.12.21.” (era rata la bancă pentru apartamentul în care locuiește – ne-a explicat telefonic ce-l durea mai tare)

„Aflându-mă pe Mețianu, din nou la ziare, am remarcat individul care mi-a sustras banii din buzunar cu o săptămână în urmă, având exact aceeași îmbrăcăminte pe care o avea și în momentul furtului. L-am lăsat să treacă, i-am făcut poze

…și de aceea v-am deranjat: doresc să se facă auzită această variantă CORECTĂ:EU L-AM PRINS PE HOȚ – NICIDECUM POLIȚIA – imobilizându-l!

„Am apelat din nou la Poliție – care nici măcar nu a catadicsit să-l dea în urmărire generală, considerând că nu e caz grav.”

„Așadar, prinzându-l eu, personal, și imobilizându-l, am sunat la 112, hoțul a fost dus la poliție – eu având deja depusă și înregistrată plângerea penală. După ce și-a recunoscut fapta, a fost lăsat liber, sub promisiunea că îmi aduce banii furați înapoi.” 

„Doresc să întăresc, repetând faptul că am insistat în fața polițiștilor să fie prins, deoarece se știa deja unde activează, și că după ce eu l-am prins și dus la poliție, hoțul, totuși, a fost iar eliberat… ca acum să spună IPJ ul că ei l-au prins?! Această variantă a Poliției este una josnică, deoarece eu prinsesem deja hoțul, iar reprinderea lui, a fost doar ca să își asume ei meritele… fără să facă nimic în ajutorul prinderii, când am rugat și insistat să nu-l lase liber, că oricum nu îmi va aduce banii.”

Și noi vă rugăm să-i recunoașteți acest merit omului… și eventual să-i dați o primă de 1200 de lei în locul „Polițiștilor Biroului de Investigații Criminale”!

„Rog pe această cale, să se facă dreptate, să mi se recunoască mie meritul și curajul că am înfruntat un astfel de om, nu să le revină lor meritul prinderii hoțului pe care singur l-am predat poliției.”

„Vă trimit filmulețul cu furtul precum și pozele cu hoțul de buzunare, pe care poliția îl știa demult, dar nu l-a dat în urmărire niciodată, considerând că mai trebuie să atace, ca să fie un caz grav… Nepăsare totală. Eu și familia mea nu mai avem nici măcar 1% încredere în acești oameni ai legii, care își asumă doar niște merite false, doar ca să dea bine în presă. Cu deosebita stimă: Ing. L.M.” – se încheie această scrisoare a unui om liber care s-a săturat de căcatul ăsta de stat corupt, care nu doar că nu face nimic pentru cei din ale căror bani trăiește, dar își și asumă meritele tocmai ale celor pe care i-au umilit cu incompetența lor!
„Sunt dispus să spun asta, oricui, și LIVE” – aproape că ne uluiește cu curajul său tânărul inginer și tată de familie, credincios, bun la bătaie și progresist totodată (rar asemenea combinație… s-o recunoaștem!) – și pe cât facem pariu că „nea` epolete ăla, de i-a tot dat drumul hoțului de ani de zile-ncoace, n-are *oaie să iasă LIVE cu un drept la replică sau ceva nici măcar singur, în baie?

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (3 februarie, 2022) Polițiștii de la BIC au reușit să prindă DUPĂ O LUNĂ ȘI JUMĂTATE un hoț care i-a furat unui bărbat 1200 de lei din geacă, pe „Mețianu”

Reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat ieri 02 februarie a.c., un arădean de 25 de ani, care la data de 17.12.2021, ar fi sustras din buzunarul gecii unui bărbat, suma de 1200 de lei, în timp ce aceasta se afla pe strada Mețianu, din municipiul Arad.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Biroul de presă al IPJ Arad

Ultimele Știri

Related news