N-CAZURI

[ACTUALIZARE] Ne-am întâlnit cu Gelu Sida însuși… iar acum suntem ceva mai luminați la capitolul RĂZBOIUL NUNȚILOR, frontul Hălmagiu și mai informați pe tematica CE ARE PORCUL CU POLITICA și DE CE

 

Nu doar că e cinstit – e OBLIGATORIU din punct de vedere JURIDIC să acordăm oricăruia dintre oamenii a căror activitate în spațiul public o contestăm – indiferent câte probe directe și indirecte am deține de la oamenii care îl reclamă! Deontologia jurnalistică rămâne, deja, o problemă aproape secundară când vorbim despre Audiatur et altera pars  –  principiul sacru după care se ghidează ORICE JUDECATĂ… dar mai ales una de valoare.
Acestea fiind clarificate, vom da „delete” oricărui comentariu care sugerează orice altă interpretare la întrebarea „de ce v-ați întâlnit cu Gelu Sida?”

Ne-am întâlnit (pluralul persoanei I este obligatoriu, pentru că n-am fost doar doi) cu Gelu Sida „la noi acasă… pe terenul nostru, în Vlaicu” – am avut pretenția asta și mi s-a respectat. Am avut o discuție de vreo 30 de minute care a început prin prezentarea unui plic cu acte – pe care ni le-a și lăsat și cărora le-am făcut fotocopii și le-am publicat cu acordul său – vezi GALERIA FOTO.
N-am înregistrat „pe nașpa” discuția pentru că ÎN PRINCIPIU nu înregistrăm pe nimeni fără să-i cerem acordul și SUBIECTIV pentru că urăsc discuțiile înregistrate… mai ales „pe nașpa”.

Reproduc în continuare ce am procesat din replica lui Gelu Sida la cele două articole ale noastre – care, am înțeles, s-au soldat cu mai multe lacrimi (unele de supărare, altele de veselie) decât victime… ceea ce chiar ne bucură! -, cenzurez din rezumat partea care am convenit de comun acord „să nu apară” (urmând să apară când TREBUIE să apară) și… de restul, să înțeleagă fiecare ce poate, cu propriul său cap.

„Nu – sala nu are autorizație de construcție pentru că, de trei ani, cererea stă în așteptare la Primăria Hălmagiu… s-au purtat sute de discuții pe această temă și nu înțeleg boicotul ăsta intenționat, parcă în ciudă! În schimb, dețin autorizații pentru restaurant – un loc în care, puteți întreba pe oricine, se mănâncă cel mai bine din zonă -, cantină, carmangerie (am a doua carmangerie, ca mărime, din județ, după cea a domnului Muscă). 

 

„De-a lungul ultimilor ani (în care, din nefericire pentru unii m-am dezvoltat continuu) am avut controale de la toate instituțiile statului și nu mi s-a găsit nimic în neregulă. Vorbim aici despre DNA, SRI, ANAF, Inspectoratul General al Poliției, Direcția Sanitar-Veterinară, Corpul de control al primului ministru – și toate aceste organe au întocmit rapoarte în care nu e evidențiat nimic penal. Controlorii au stat zile întregi și au urmărit tot procesul de muncă al angajaților mei, iar  la final au constatat că nu încalc nicio lege și m-au lăudat și pentru calitatea, și pentru cantitatea muncii depuse. Nu mi s-a deschis niciun dosar penal  și, la rândul meu, nu am denunțat niciodată pe nimeni! Nimeni nu mă poate acuza, concret și pe acte, că i-am adus controale pe cap, că i-am făcut probleme… eu nu sunt genul de om care să dau lumea în judecată – și de aceea nici nu am dat în judecată nici Primăria, pentru că îmi refuză autorizația deși sala întrunește toate condițiile legale și este cea mai dotată din zonă, nici pe dumneavoastră, pentru că mi-ați denigrat imaginea. 
Am peste 60 de angajați și niciunul nu e nemulțumit de condițiile de muncă. Toți sunt pe REVISAL și pentru toți plătesc impozite și taxe. Nu am datorii la ANAF și nu mi-a fost blocat contul niciodată. Ceea ce vi s-a povestit despre mine probabil că vine din partea unei părți a oamenilor de afaceri din zonă care au pierdut pasul cu noile cerințe – foarte severe! – în domeniul alimentației publice… a sălilor de petreceri mai ales… de când cu înăsprirea regulilor de funcționare”.

Iar aici, ajungând, practic, la „punctul-cheie” al problemei cu Sala de evenimente ALMAR, l-am întrebat de autorizația ISU

„Pentru că Primăria Hălmagiu nu mi-a dat autorizație, nu pot să primesc de la ISU una. Dar nu sunt, nici pe departe, singurul în situația asta. (Dacă am înțeles bine, O SINGURĂ SALĂ DE NUNȚI DIN MUNICIPIUL ARAD ESTE AUTORIZATĂ ISU!). Legea s-a mai „domolit” puțin în acest domeniu, pentru că altfel ar fi omorât chiar toate afacerile din sate și comunele din țară – astfel încât funcționăm specificând, așa cum prevede Legea 28/2018, afișând un panou pe care scrie „ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU.”

……………………………………………..

 

[TITLUL INIȚIAL] (9 februarie, 2020) Dacă te duci în Piață la Hălmagiu să cauți DUHUL LUI IANCU, o să te întâlnești cu GELU SIDA… care deja te invită să-ți petreci „Ziua Femeii” într-un cadru ABSOLUT ILEGAL, acompaniat de două saxofoane setate pe manele

În introducerea acestui articol, vreau să-i transmit în primul rând domnului Gelu Sida toată stima mea de spectator, admirator și umil cronicar al lumii interlope de la noi din județ în primul rând, pentru ceea ce a reușit să facă din Țara Moților – filiala Arad: un asemenea personaj, pe lângă care să n-ai curaj să treci decât cu gluga peste șapcă, uitându-te în jos și în viteză, în vreme ce el, înconjurat de toți polițiștii satului, umilește pe oricine-i trece prin față și se poartă ca un han mongol cu comuna proaspăt cucerită – ei bine… la oraș nu vezi! Nici la București, Chicago sau Glasgow, nici la Timișoara… nici în Ineu măcar – darămite în Arad nu vezi așa ceva!
„Avram Iancu, bântuind nebun pe-acolo, să știi că de asta a înnebunit” – mi-a șoptit un duh, în vreme ce duhul meu căuta Duhul lui Iancu să-i spună ceva… poate-poate face ceva pentru „amărâții ăia ai lui”.
Aflând încă din primele secunde de după apariția articolului că Gelu Sida caută VINOVAȚI în spatele publicării sale, mai doresc să-i transmit lui Gelu Sida, de această dată ca de la bărbat la bărbat, o înjurătură: SINGURUL VINOVAT de apariția articolului EȘTI TU, jupâne!

Aceasta fiind introducerea, contemplați acest afiș:

…și începeți „analiza pe text și foto” de la amănuntul că a fost tipărit IMEDIAT după apariția primului episod al acestei investigații (vezi ariticolul asociat), care l-a enervat atât de tare pe Gelu Sida încât a început să caute microfoane și în nasturii de la căciula cu urechi a lui Dărău (pentru cei care nu știu „de unde să ia” acest nume: vorbim de fostul polițist de la „rutieră”, „arme și muniții” ș.a., pe care Sida vrea să și-l facă primar în locul lui Țoca… încă nu știe la ce partid să-l bage – dar la banii lui, ăsta-i chiar un amănunt nesemnificativ!).
Negăsind, a tipărit AROGANȚA ASTA EXTREMĂ prin care, practic, nu doar că invită 400 de oameni să treacă pragul unei săli de petreceri ILEGALE,  anunțând color și pe format… cât poate de mare o tipografie, o nemaipomenită petrecere de Ziua Femeii cu două luni în avans, dar oferă oricărui organ de control pretextul de a-și exercita prerogativele legale și a purcede la Hălmagiu pentru a-i adresa ÎNTREBĂRILE CARE CHIAR SE IMPUN ACOLO: „Ne arătați autorizația și orarul de funcționare?”, „Aveți autorizație ISU, stingătoare, hidranți pentru 400 de oameni?” „De unde vă alimentați cu apă?” „Ne prezentați și nouă autorizațiile de comercializare a gulașului în pâine, a purcelușilor, berbecuților, vițeilor la proțap, timbrele de la „Whisky” și „Sheridan`s?”, „Actele de proveniență a cărnii? – dacă sunteți amabil”, „Unde-i țuica aia bună?” și altele… dacă știe să răspundă la astea corect.
NU ȘTIE! – și facem pariu că nu știe – așa că voi, ăia 400 care o să mergeți la chef la Sida, de Ziua Femeii, ați face bine să vă luați câte un stingător de incendii de acasă… măcar câte unul la fiecare cuplu… sau măcar să găuriți dopurile de la cola în caz că… ceva.
Totuși – Clubul #COLECTIV funcționa mai „pe bune”!

Nu mai insistăm asupra faptului că din „Taraful de la Vârfurile” au mai rămas două saxofoane care țin isonul la doi maneliști… constatăm triști că ăsta nu-i doar „meritul” lui Sida: e doar o „umilă contribuție” a „marelului jupân” la îngroparea folclorului autentic în groapa comună în care deja s-au scheletizat „valorile tradiționale” și acum doar mai bântuie coșmarurile unor nostalgici.

„NE VOM ASIGURA CĂ VE-TI („VEȚI” – bă! – n.red.) RAMANE CU CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI IAR PENTRU ASTA IL AVEM ALATURI PE FOTO LAU” – mai și amenință, agramat, Gelu Sida în anunțul său, lumea! Adică „dacă veniți – și unde naiba să mergeți într-un loc mai șmecher decât la mine la sală?! – o să avem și poze cu voi beți… ca să vi le arătăm în piață la Hălmagiu când treceți pe lângă noi, uitându-vă în jos și în viteză, în vreme ce eu, înconjurat de toți polițiștii satului, vă mai bag un mișto de-ăla de bagabont cu patru clase… sărăciilor!”

Articol asociat: 

Gelu SIDA din Hălmagiu – un fel de „anticrăișorul munților” care a transformat ȚARA MOȚILOR în „imperiul manelelor”… mai ales din punct de vedere al aplicării LEGILOR

Lucian Valeriu, 12 februarie 2020 9:30

almar-7almar-5almar-6almar-3almar-4almar-2almar-1almargelu_sida