duminică, martie 26, 2023

[ACTUALIZARE] Noul album METALLICA s-a lansat oficial astăzi și e o întoarcere la originile rockului greu. Ascultă-l și vezi toate videoclipurile

 

[ACTUALIZARE]

Metallica a lansat astăzi oficial, după opt ani de pauză, dublul album «Hardwired… To Self-Destruct» înregistrat în studiourile San Rafael (California), în care se regăseşte sound-ul original al trupei cu care a furat inimile fanilor în anii 80 şi 90, relatează EFE, transmite agerpres.ro.

Este vorba de circa 20 de piese compuse de James Hetfield şi Lars Ulrich, deşi la unul dintre cântece (ManUNkind) a participat şi Robert Trujillo. La sfârşitul lunii septembrie, trupa a prezentat la o conferinţă de presă câteva dintre noile piese în studiourile Electric Lady, înfiinţate de Jimmy Hendrix. Audiţia de circa 90 de minute a fost considerată de experţi o reîntoarcere la origini a trupei Metallica.

Sunet metalic şi profunzime s-au regăsit în piese precum Confusion, Spit Out The Bone, Atlas, Rise! şi primul extras single, Hardwired. Mai melodioasă este Now That We Are Dead, în timp ce la capătul opus regăsim cea mai heavy piesă a albumului intitulată Halo of Fire.

Dublul album cuprinde şi un omagiu adus lui Lemmy, regretatului component al trupei Motorhead, prin piesa Murder One. Metallica a prezentat abumul într-un concert din sala Webster Hall, din East Village de Manhattan, cu o capacitate de numai 1.000 de persoane. Presa care a participat la audiţia din septembrie a fost nevoită să aştepte până la data lansării oficiale a noului album, pentru a-şi publica cronicile.

Metallica, înfiinţată la Los Angeles în 1983, este una din trupele cele mai atente la scurgerile pe internet şi care a protestat cel mai aprig împotriva pirateriei. Trupa a condus în anul 2000 cruciada împotriva platformei de descărcări Napster, din cauza pierderii drepturilor de autor.

Trupa, aflată în plin turneu mondial şi care a susţinut primul concert din noiembrie la Columbia, este formată din James Hetfield (chitară voce), Lars Ulrich (baterie), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas).

TOATE CELE 14 VIDEOCLIPURI ALE PIESELOR DE PE NOUL ALBUM METALLICA SE POT VEDEA PE SITE-UL FORMAȚIEI

………………………………………………………………………………..

[TITLUL PRINCIPAL] (20 august, 2016): METALLICA – album nou în stilul „And Justice for All”! Ascultă prima piesă de pe „Hardwired… To Self-Destruct” lansată săptămâna trecută

Pe 18 noiembrie vom avea ocazia să ascultăm 80 de minute de muzică nouă de la Metallica, pentru că atunci se lansează dublul-album „Hardwired… To Self-Destruct”, cel de-al zecelea material de studio al americanilor – scriu ziariștii de la site-ul specializat de noutăți în showbiz urban.ro.

Noul album va cuprinde 12 piese în format normal și încă 14 în format deluxe și se anunță ca o prelungire a ideilor muzicale de pe  And Justice for All (1988)

Până atunci, puteți  asculta primul single, numit „Hardwired”, care a fost postat alaltăieri, 18 august, 2016 pe youtube și a adunat deja 4.000.000 de vizitatori unici, devenind cel mai viral clip de pe planetă din această săptămână.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news