Acasă ȘTIRI PNL Arad primește o lovitură greu de gestionat. Odată cu „dezertarea”...

[ACTUALIZARE] PNL Arad primește o lovitură greu de gestionat. Odată cu „dezertarea” lui Eusebiu Pistru în fruntea „taberei dușmane” ALDE, mai pleacă o „armată” de liberali [FOTO]

2

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, lider al ALDE, însoțit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, au oficiat, într-o conferință de presă susținută joi la Hotelul „Central”, instalarea deputatului Eusebiu Pistru în funcția de președinte al filiale arădene. Primarii din Ineu, Nădlac, Grăniceri, Igneşti și Almaş s-au inserat între cei care au salutat probabil evenimentul politic cel mai notabil din acest an.
Conform… tuturor surselor de la masă, mai mulți primari liberali ar fi fost întorşi din drum de telefoanele primite de la preşedintele PNL Ludovic Orban (despre ce le-a promis sau cu ce i-a amenințat pe aceștia vom afla, probabil, din comunicate de presă).

Și-a motivat „dezertarea” astfel:

„Cea mai importantă motivaţie a mea de a pleca din PNL au fost alegerile organizaţiei judeţene pe care le-am contestat. Am câştigat acea contestaţie, au fost invalidate alegerile de aproape opt luni de zile la organizaţia PNL Arad. Am tot aşteptat, pe promisiuni de la conducerea partidului, care spunea, domnul preşedinte Orban, care spunea că este un garant al statutului partidului, că nu va lăsa pe nimeni să încalce statutul partidului. Aceste alegeri de la Arad s-au făcut cu încălcarea gravă a statutului PNL. Aceste lucruri m-au deranjat, sunt de fapt mai multe motive, dar din această cauză am ales să fac pasul spre organizaţia ALDE”, a declarat Eusebiu Pistru.

Pistru vrea ca ALDE să câștige Primăria și Consiliul Județean Arad

Astfel, după trecerea lui Eusebiu Pistru la ALDE, organizaţia arădeană a partidului va intra într-o reorganizare, conform unui program care urmează să fie decis de conducerea judeţeană actuală. Eusebiu Pistru a spus că doreşte să eficientizeze activitatea organizaţiei, ALDE Arad având ca obiectiv „să devină principalul partid al dreptei la nivel judeţean şi, împreună cu partenerii politici, să câştige la următoarele alegeri locale atât Primăria cât şi preşedinţia Consiliului Judeţean  Arad.”

La întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu a participat şi fostul senator liberal (ales pe listele PPDD) Ion Şcheau, dar şi Caius Parpală, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad (finul lui Tăriceanu – un amănunt deloc de neglijat în negocierile ce au precedat gestul). De asemenea, a fost prezent şi Mihăiţă Calimente, secretar general adjunct al Senatului, fost preşedinte al ALDE Arad și, desigur, „marele perdant”, Florin Galiș – care pare decis să renunțe cu totul la politică, urmare a acestei detronări… sau nu neapărat. Din câte am înțeles (tot de la masa din culise), are deja oferte din partea unor organizații civice „de nișă”, unde probabil rolul i s-ar potrivi mai bine.

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (7 decembrie, 2-17) E „bătut în cuie”: Tăriceanu este la Arad, ca să-l instaleze pe Pistru în fruntea organizației ALDE

Președintele ALDE și al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, este astăzi la Arad, scopul acestei vizite fiind instalarea deputatul ales pe listele PNL Arad, Eusebiu Pistru, în fruntea filialei arădene a partidului care face parte din alianța majoritară. Demnitarul va fi insoţit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu.

Eusebiu Pistru îi va succede, astfel, lui Florin Galiș la conducerea ALDE Arad. Decizia sa de a pleca din PNL  se bazează, în principal, pe divergențele pe care le-a avut cu președințele filialei arădene, Gheorghe Falcă, mai ales după alegerile din interiorul partidului, a căror rezultate sunt, în continuare, contestate de mai mulți membri marcanți ai liberalilor .

Cei trei vor susţine o conferinţă de presă începând cu ora 11, la Hotel „Central”.

2 COMENTARII

  1. Eu, îi doresc să viziteze şi acel obiectiv de pe lângă azilul de bătrâni din Arad, care a fost construit de TCI Timisoara santier Arad al cărui salariat am fost ,…. construit înainte de aşa zisa .. „marea revoluţie ” din 1989…atunci eram mândri de fiecare obiectiv construit ca bravi constructori…dar, mai ales de acest obiectiv special şi de maximă siguranţă. Nu ne-am gândit noi pe-atunci cui le vom asigura acoperişuri deasupra capului . Doamne ajută !

  2. Ion Scheau,un traseist politic,un fripturist,din cate stiu si pot spune ca ii cunosc destul de bine activitatea de parlamentar din mandatul trecut,cat a activat la P.P.D.D,nu sa facut remarcat cu nimic si cand a vazut ca ,corabia se scufunda a fugit fuguta la P.N.L.

Comentariile sunt închise.

Exit mobile version