luni, februarie 6, 2023

[ACTUALIZARE] Primarul orașului Pecica, Petru Antal, a câștigat procesul cu ANI

 

[ACTUALIZARE]

Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios Administrativ s-a pronunțat astăzi, 8 iunie, pe fond în Dosarul Nr 1692/59/2014  având ca obiect „anulare act administrativ” și anume Decizia ANI cu privire la starea de incompatibilitate a primarului orașului Pecica, Petru Antal.

La termenul de judecată din data de 26 mai 2017 s-a judecat pe fond recursul formulat, în 12.06.2015, de către Agenția Națională de Integritate București dar pronunțarea a fost amânată pentru data de 08.06.2017.

Prin Decizia nr. 2167/08.06.2017 Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 132 din 20 mai 2015, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Decizia de astăzi, pronunțată în ședință publică, este definitivă.

Astfel, Agenția Națională de Integritate nu a putut susține cu probe eventuala stare de incompatibilitate a primarului Petru Antal în care, potrivit Agenției, s-ar fi aflat „începând cu data de 16 aprilie 2009, întrucât deținea, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoana fizică în cadrul ANTAL PETRU ANTAL ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ”.

Contactat de criticarad.ro, Petru Antal a declarat: „ Am spus de la bun început că nu mi se pare corectă constatarea ANI. Mă bucur că atât Curtea de Apel Timișoara cât și Înalta Curte de Casație și Justiție mi-au dat dreptate. Consider această problemă încheiată și mă pot concentra 100% pe proiectele orașului Pecica și ale satelor aparținătoare”.

……………………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (27 mai 2017): Procesul de INCOMPATIBILITATE dintre primarul de Pecica, PETRU ANTAL, și ANI a ajuns la final. Pronunțarea sentinței – pe 8 iunie

Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios Administrativ a judecat vineri, 26 mai, pe fond  Dosarul Nr 1692/59/2014  având ca obiect „anulare act administrativ” și anume Decizia ANI cu privire la starea de incompatibilitate a primarului orașului Pecica, Petru Antal.

La termenul de judecată din data de 26 mai 2017 s-a judecat pe fond recursul formulat, în 12.06.2015, de către Agenția Națională de Integritate București dar pronunțarea a fost amânată pentru data de 08.06.2017.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului Petru Antal ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcându-se, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. Conform comunicatului ANI de la acea vreme, noiembrie 2014,  „ANTAL PETRU primarul orașului Pecica – se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 16 aprilie 2009, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoana fizică în cadrul ANTAL PETRU ANTAL ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.”

Primarul orașului Pecica a  contestat de la început decizia ANI cu privire la incompatibilitatea sa,  ultima instanță competentă de soluționare fiind Înalta Curte de Casație și Justiție. Prima instanță care a judecat dosarul de incompatibilitate, Curtea de Apel Timișoara, a anulat în totalitate Decizia ANI.

„Pentru ca informația să fie completă (și corectă 100%) vă rog să precizați că prima instanță (Curtea de apel Timișoara) a anulat raportul întocmit de ANI și mi-a dat dreptate mie! Vă mulțumesc anticipat!” este precizarea importantă făcută de primarul Petru Antal.

Petru Antal își exercită în prezent cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al orașului Pecica.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Ca articolul să fie complet (și corect 100%)vă rog să precizați că prima instanță(Curtea de apel Timișoara) a anulat raportul întocmit de ANI și mi-a dat dreptate mie! Vă mulțumesc anticipat!

Comentariile sunt închise.