ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Pușcăriile României, pacienții și clinicile din Ungaria să le MULȚUMEASCĂ frontieriștilor de la Curtici: CHIRURGUL FAKE Matteo („Matthew Mode”) Politi a fost ARESTAT

 

Matteo Politi a fost arestat aseară – pe numele său judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului I București emițând un mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile sub acuzațiile înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. 

Foto principal: www.news.ro

…………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (6 februarie, 2009) Până la Curtici i-a ținut vrăjeala: Matteo Politi, italianul care a ridicat ESCROCHERIA la un ALT NIVEL, a fost reținut în timp ce încerca s-o taie-n Budapesta… cel puțin!

Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real), italianul cu doar opt clase care s-a dat drept medic chirurg, a încercat să fugă din România, prin vama arădeană Curtici. Italianul era pasager într-un tren care urma să părăsească România cu destinația Budapesta, în jurul orei 06,00 a dimineții de miercuri.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.  În data de 06.02.2019, ora 06:11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune. Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”,  au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră pentru presa centrală.

Pe numele falsului medic există un mandat de aducere fiind acuzat că practica medicina fără drept. Italianul s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată din București să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

(Sursa: libertatea.ro)

***

Scandalul va fi discutat inclusiv de parlamentari

Petru Movilă, membru Comisia de Sănătate: „Am solicitat întrunirea comitetului de sănătate pe mâine, pentru a stabili ce este de făcut instituțional. Medicii de la spitalul Monza spun că falsul chirug a plecat din ţară acum câteva luni.”

Povestea falsului medic este demnă de filme. Matteo Politi se prezenta la clinicile din România cu un CV impresionant. Potrivit CV-ului, bărbatul a făcut studii în SUA și avea experiență în mai multe spitale din Spania și Italia. Italianul i-a convins pe managerii clinicilor private din România pentru colaborări.

Până în prezent, pe numele falsului medic nu există plângeri de la pacienți români.

Bărbatul își făcea publicitate apărând pe rețelele de socializare alături de vedete din România.

Povestea falsului medic începe în urmă cu câțiva ani, presa din Italia scria în anul 2009 cum bărbatul și-a însușit identitatea unui medic cardiolog. A reușit să convingă și medicii spitalelor din Italia să-l angajeze, reușind să lucreze în șase spitale din nouă regiuni. Falsul medic a reușit chiar să-și deschidă o clinică de estetică în Verona unde avea peste 300 de pacienți pe săptămână.

Autoritățile italiene au aflat despre escrocherie după ce o pacientă a depus plângere penală și a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Sursa: digi24.ro

Foto 2 foter.ro

 

 

Critic Arad, 8 februarie 2019 6:20

matthewmode2matteo-politichirurgul-1