luni, februarie 6, 2023

[ACTUALIZARE] Raul HANȚIG, BRACONIERUL de la Gurahonț, a fost arestat

 

[ACTUALIZARE] 

Judecătorul pentru drepturi și libertăți de la Judecătoria Gurahonț a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ de arestare a inculpatului Raul Hanțig – prezentat instanței inclusiv din postura de condamnat în primă instanță în „Dosarul Jiva” (vezi articolul asociat). Braconierului i s-a întocmit un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar contestația i-a fost respinsă de Tribunalul Arad.

……………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (11 martie, 2019) Raziile și „pândele” POLIȚIEI în zona cu cel mai mare grad de INFRACȚIUNI SILVICE și CINEGETICE (Gurahonț – Hălmagiu) dau „ceva rezultate”: l-au prins și reținut (cu focuri de armă) pe unul dintre „tații braconierilor” – Raul HANȚIG

„Raziile tematice” și „pândele” pe care IPJ Arad le desfășoară în zona Gurahonț – Vârfurile – Hălmagiu pe sectorul infracțional braconaj, furturi de lemne și alte infracțiuni la regimul silvic și al armelor / munițiilor de câteva zile nu au dat rezultatele așteptate, dar nici degeaba nu se poate spune că sunt…

Ca exemplu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei acțiuni a Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în zona Hălmagiu-Gurahonț, a fost descoperit la braconaj Hanțig Raul Pavel – unul dintre cei câțiva „vânători notorii” care fac ravagii în fondul cinegetic… și așa, vai de soarta lui.

Individul face parte din aceeași grupare infracțională cu Surda Călin și Tamaș Valentin, inculpați în dosarul tentativei de omor prin împușcare asupra pădurarului Sorin Jiva – vezi articolul asociat.

Braconierul nu s-a supus somației polițiștilor, fiind necesare două focuri de armă de avertisment ca aceștia să-l oprească. L-au prins – la propriu – după ce împușcase un țap .

Anul trecut, Hanțig a mai fost descoperit de către o echipă a Serviciului Arme cu o carabină neînregistrată asupra lui, însă a reușit să se sustragă de la răspunderea penală… c-așa-i la Gurahonț.

Acum, foarte posibil, nu va mai scăpa așa ușor: astăzi este dus în propunere de arestare preventivă la Judecătoria Gurahonț, fapta sa fiind încadrată mai multe infracțiuni din registrul braconajului și cuprinsă în Dosarul nou constituit – 287/238/2019. 

https://criticarad.ro/actualizare-12-la-un-an-de-la-comiterea-tentativei-de-omor-asupra-padurarului-sorin-jiva-tribunalul-arad-s-a-pronuntat-6-ani-de-inchisoare-pentru-autorul-fizic-al-faptei-complicii-au-primit-achit/

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.