ȘTIRI

[ACTUALIZARE] Spitalului Județean Arad: „21 de copii diagnosticați cu COVID sunt internați pe Secția Boli Infecțioase Copii”

 

[ACTUALIZARE]: Reprezentanții Spitalului Județean Arad confirmă informația publicată vineri, 2 octombrie, cu privire la faptul că sunt mai mulți copii diagnosticați cu COVID-19 sunt internați pe Secția Boli Infecțioase Copii

Cei 21 de copii internați au vârsta cuprinsă între câteva luni și până la 17 ani și sunt atât din municipiul Arad cât și din județ și au forme ușoare și medii de COVID-19.

„21 de copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și până la 17 ani, diagnosticați cu virusul SARS CoV -2 sunt internați pe Secția Clinică Boli Infecțioase Copii. Pacienții sunt atât din municipiu cât și din județ și au forme ușoare și medii de COVID-19.

Pe această secție se tratează copii diagnosticați cu COVID-19 de la începutul lunii aprilie, iar durata medie de spitalizare este de aproximativ 14 zile.” – a precizat Florina Ionescu, managerul Spitalului Județean Arad prin purtătorul de cuvânt al instituției.

***

[TITLUL INIȚIAL] (2 octombrie, ora 19.30: NEWS ALERT- 22 de copii preșcolari diagnosticați cu COVID sunt internați la Pediatria Spitalului Județean Arad

Conform unor surse oficiale din cadrul Spitalului Județean Arad, la această oră, pe Secția de Pediatrie (dedicată copiilor infectați cu coronavirus) se află internați un număr de 22 de copii diagnosticați cu COVID 19.

Din informațiile noastre, aceștia sunt preșcolari și manifestă forme ușoare și medii ale bolii.

Venită pe surse din mediul Medicilor de familie, știrea a fost confirmată de reprezentanții SCJUA. „Copiii diagnosticați cu COVID fac forme ușoare ale bolii și se vindecă maI repede decât adulții… dar, într-adevăr, numărul celor internați a crescut astăzi” – conform acestora.

 

 

Sasha Romanov, 5 octombrie 2020 3:31