[ACTUALIZARE] Rețea de hoți high tech anihilată de DIICOT și SCCO Arad – Comunicat IPJ Arad

 

[ACTUALIZARE] COMUNICAT DE PRESĂ IPJ ARAD: „Grupare infracțională, destructurată de polițiști”

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Arad au depistat 400 de carduri clonate, în urma perchezițiilor efectuate la locuințele a 5 persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

La data de 8 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii D.I.I.C.O.T -Biroul Teritorial Arad, cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județele Arad și Bistrița- Năsăud.

Activitățile vizează 5 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, fals informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite a fi implicate în activitățile infracționale.
Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iunie 2016, membrii grupării ar fi accesat fără drept sistemele securizate ale mai multor bănci, de unde ar fi obţinut ilegal datele de identificare ale unor carduri bancare care aparţineau unor persoane fizice. Ulterior, ar fi efectuat aproximativ 300 de tranzacţii on-line frauduloase, achiziţionând diverse produse sau efectuând încărcări neautorizate ale unor cartele telefonice, în valoare totală de peste 200.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, aproape 400 de carduri clonate.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au fost conduse 5 persoane, în vederea audierii și luării unor măsuri procesuale preventive.

…………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] – [BREAKING NEWS] Rețea de hoți high tech anihilată de  DIICOT și SCCO Arad

DIICOT Arad și  SCCO Arad au anihilat o rețea de hoți specializată în aparatură high tech -aparaturi electronice și electrocasnice. Aceștia acționau inclusiv prin spargerea conturilor bancare. Este vorba despre cinci persoane ( patru din Arad una din Bistrița Năsăud), cu vârste între 25 și 30 de ani care se ocupa cu fraude informatice. Aceștia au reușit să spargă baza de date a două bănci, să cloneze carduri și să folosească conturile ca să cumpere produse de pe net, pe care apoi le revindeau. Prejudiciul în cauză este de 50000 de euro. Unul dintre tineri, Olar Gherasim Gavrilă, este fotbalist al unei echipe  de fotbal  arădene, Victoria Zăbrani.

Cei cinci vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

 

Știre în curs de actualizare

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy