[ACTUALIZARE] UTA – POLI – derby în mocirlă cu prefață violentă și final dramatic

uta poli cover 1
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

UTA – POLI – noiembrie, 2016, a fost o mizerie de meci, care în afară de spectacolul dinafara dreptunghiului de… noroi și de entuziasmul jucătorilor nu a avut nimic de antologat.

Suporterii celor două echipe rivale s-au încăierat în stația centrală din  Aradul Nou, fiind nevoie de intervenția ambulanței pentru a acorda primul ajutor unei victime cu capul spart (un brașovean de 31 de ani, venit la Arad în galeria UTA-ei, a fost lovit în cap cu un baston telescopic chiar în fața stadionului)  respectiv de intervenția jandarmilor, pentru a calma spiritele.

Aproximativ  400 de suporteri timișoreni au mers să își ovaționeze echipa la Arad, în ciuda faptului că gazdele au oferit doar 90 de locuri în interiorul stadionului Motorul, iar acestea  au fost alocate juniorilor clubului timișorean. Suporterii timișoreni au mărșăluit în coloană prin centrul Aradului, de la gară până la terenul noroios din Aradul Nou. Spiritele s-au încins pe Calea Timișorii, în apropierea arenei, unde coloana timișorenilor a încercat să interacționeze cu un grup de arădeni. Suporterii s-au înjurat, timișorenii au rupt rândurile coloanei și i-au fugărit pe arădeni, apoi au aruncat cu fumigene.  Ca să vadă meciul, timișorenii au închiriat curtea unei case de lângă stadion, unde au încercat, cu ajutorul unui proiector, să vadă transmisia televizată a partidei.

Un elicopter aparţinând omului de afaceri Valer Blidar a survolat gazonul stadionului „Motorul” de la mică înălţime. S-a dorit uscarea parţială a terenului, în cele aproximativ 15 minute cât a durat operațiunea.

În direct la Digi Sport și pe Dolce, UTA Bătrâna Doamnă și ACS ASU Politehnica Timișoara au remizat, scor 1-1, în „Derby-ul Vestului”

Cele două reușite au fost marcate în partea secundă, prin Blănaru și Andor – la gazde. Arădenii au beneficiat și de o lovitură de la 11 metri, dar pe care Chindriș a ratat-o, când a fost pus să o repete, din cauză că fotbaliștii au pătruns în careu. 

UTA: 1 Miron – 20 Polgar, 8 Filaret, 2 Gligor, 14 Burlă – 18 Strătilă, 3 Chindriș, 13 Tănase, 9 Andor – 11 Petre, 7 Curtuiuș. Pe bancă: 12 Barna – 10 Copil, 21 Costin, 17 Jorza, 24 Covaci, 22 David, 30 Celea. Antrenor: Laurențiu Roșu.

Poli: 1 Gkakos – 22 Motreanu, 4 Telescu, 3 Bilia, 13 Taub, 7 Birău, 6 D. Constantinescu, 8 Stancu, 10 Ghinescu, 26 Mărgărit, 9 Bădăuță. Pe bancă: 30. A. Constantinescu – 2 Ștefanovici, 5 Todorov, 18 Blănaru, 17 Teuț, 11 Giuricici, 15 Dănăricu. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Gero Szabo (ambii Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău). Observatori: Cristian Petropulos (Alba Iulia), Ioan Onicaș (Zalău).

 

………………………………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (9 noiembrie, 2016) UTA – POLI – duelul galeriilor pricinuit de numărul insuficient de bilete raportat la cerere. Citește dialogul-model dintre suporterii cei mai înfocați ai celor două eterne rivale

Duelul UTA – POLI transcende fotbalul și e despre valorile locale, sportive și perene ale celor două orașe pe cât de apropiate, pe atât de distincte. Dacă în ceea ce privește atitudinea autorităților publice arădene și timișorene la momentele (destul de dese) în care se află față-în-față… nu avem subiect, iată că în ceea ce privește pasiunea pentru sportul-rege nu doar că avem subiect – dar avem și un dialog. Mai mult, unul civilizat, plin de nuanțe și demn de a fi dat ca exemplu de demnitate – chiar fiind bazat pe un subiect destul de rușinos: insuficiența numărului de locuri în tribună pe amărâtul „stadion” Motorul. 
Citiți duelul celor două galerii, imediat după știrea privind punerea în vânzare a biletelor preluată de pe site-ul www.uta-arad.ro.

 

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu ASU Poli Timișoara. Acestea se distribuie exclusiv la Old Lady’s Pub, din strada Poetului, nr. 5.

Biletele se vând la pachet cu ultimele două meciuri din acest an, cele cu ACS Berceni și Foresta Suceava (primele două etape din retur urmează să se desfășoară tot în acest an). Pachetul total costă 30 de lei de persoană și pot fi achiziționate – cu prezentarea cărții de identitate – maxim două de persoană.

Abonamentele sunt valabile.

Programul vânzării biletelor:

Miercuri, 9 noiembrie, orele 16:00 – 20:00.

Joi, 10 noiembrie, și vineri, 11 noiembrie, orele 10:00 – 20:00.

În cazul în care nu se epuizează, bilete vor fi și la stadion, în ziua meciului.

Comunicat Peluza Sud Timișoara

Fotbalul a reprezentat și va reprezenta întotdeauna un vector pentru valorile, ambițiile și pasiunea unei comunități.

Pârjolul fotbalului modern din România a impus în peisaj fotbalul ca jucărie a unui personaj. Indiferent că acesta a fost numit investitor strategic sau finanțator, a fost primar, „naș” sau „patron”, rezultatele au fost cele pe care le vedem cu toții: falimentarea cluburilor de tradiție, disoluția campionatului, transformarea competiției într-un circ de prost gust și, cel mai grav, îndepărtarea suporterilor de pe stadioane. Derby-urile au dispărut în cvasitotalitate, pentru că meciurile de clasament între echipe ce reprezintă câte o stradă într-un sector agricol sau câte un număr de cont atașat unui nume nu pot fi numite derby-uri.

Din fericire fotbalul de odinioară refuză să moară. Numele de tradiție din fotbalul românesc își încep din nou ascensiunea spre primele ligi, însuflețite de spiritul, dragostea și devotamentul suporterilor lor. Cluburile renasc și-și consolidează existența pe baza unor principii a căror dispariție a dus la situația dezastruoasă din fotbalul românesc actual. Principii ca respectul față de competiție. Ca respectul față de actorii acestei competiții, deopotrivă jucători și spectatori. Principii ca respectul față de spectacolul din teren și tribune.

Este la latitudinea fiecărui club să înțeleagă fotbalul cum dorește. Noi vă spunem cum am fi făcut noi ca să respectăm aceste principii, ca să respectăm fotbalul și implicit ideea de derby:

  • am fi alocat fără rezerve o peluză întreagă către adversarii cu care împărțim acest derby de generații întregi, indiferent de dimensiunea stadionului, cum se întâmplă la derby-uri din întreaga lume. Așa cum se întâmplă la Belgrad, la Milano, Roma sau Torino. Așa cum de altfel s-a întâmplat și la Timișoara de-a lungul anilor, indiferent dacă oaspeții au ocupat un sector, două sau patru din peluză, cu atât mai mult dacă vorbim de o peluză și așa subdimensionată;
  • am fi refuzat să ne ascundem după limitări minime din regulamentele care nu au contribuit la altceva în afară de golirea tribunelor;
  • am fi acceptat fără rezerve orice întâlnire cu reprezentanții clubului advers și ai forțelor de ordine în scopul găsirii de soluții pentru ca derby-ul să aibă parte de cât mai mulți suporteri în jurul său. Mai mult, am fi inițiat aceste discuții, cum de altfel am făcut-o și acum. Pentru că până la urmă în asta constă frumusețea fotbalului, în entuziasmul, motivația și exuberanța suporterilor, corelate în teren cu ambiția, talentul și devotamentul sportivilor;

Adversarii noștri de duminică au înțeles fără doar și poate anvergura acestei întâlniri. Chiar ne bucură că simpla noastră vizită le va aduce trei etape cu casa închisă. Suporterii trebuie readuși în tribune și sincer le dorim să și rămână acolo în etapele următoare. Fotbalul nu poate să crească sănătos decât în măsura în care oamenii vor crede din el. Iar primul pas este tocmai cumpărarea unui bilet, din respect față de spectacolul fotbalistic și actorii săi. Sperăm că oficialii arădeni fac măcar acasă acest lucru. Pentru că la vizita lor de etapa trecută de pe ”Știința” ne-au arătat că nu le face parte din obișnuință.

Ne pare rău să vedem că adversarii noștri au hotărât să piardă derby-ul încă înainte de a începe. Refuzăm să credem că Aradul Nou a devenit atât de mic încât să nu poată primi câteva sute de poliști în zi de derby. Au putut Racovița, Dudeștiul, Leucușeștiul și toate celelalte localități din Banat prin care ne-a dus istoria ultimilor ani. Pentru că noi vom veni, ca întotdeauna, să fim cât mai aproape de băieții noștri. Vom veni să cântăm pentru ei, pentru clubul și pentru orașul nostru. Cei mai tineri dintre noi vor ajunge chiar să-și împartă cele câteva zeci de bilete oferite. Sunt nerăbdători să vadă pentru prima oară în viață un meci cu un adversar de calibrul lor. Iar noi, cei ce vom fi cuprinși de nostalgia derby-urilor de altădată, vom cânta cât ne vor ține piepturile de cât de aproape ne va permite legea. Și nu există lege care să nu ne lase să respirăm același aer cu băieții noștri în ziua meciului. Și nu există lege care să interzică dragostea pentru oraș. Și nu există lege care să interzică pasiunea pentru culorile clubului!

Băieți, duminică vor veni câteva sute de timișoreni să vă susțină, așa cum se întâmplă în fiecare etapă de când am pornit împreună. Nu ne veți vedea pe toți, dar cu siguranță ne veți auzi. Poate nu la fel de tare cum sunteți obișnuiți, dar veți ști că vom cânta mai tare ca niciodată. Poate nu veți vedea la fel de mult alb-violet în tribună, dar veți ști că sute de fulare în aceste culori flutură aproape de voi. Și veți ști ce aveți de făcut și pentru ce luptați pe teren!

Poliștii care doresc să fie alături de Peluza Sud la Arad sunt rugați să se înscrie la numerele de telefon 0743.138.150 (Tăut) sau 0732.023.750 (Baggio). Costul deplasării este de 30 lei (bilet la meci inclus). Cu toții la Arad!

Asociația Suporterilor Timișoreni ”Druckeria”

Peluza Sud Timișoara

Timișoara, 8 noiembrie 2016

Conform www.druckeria.ro

………………………………………………………………………..

Suporter Club UTA: „Pentru noi este important să umplem Motorul cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi”

În urma comunicatului Asociaţiei Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, Suporter Club UTA face următoarele precizări:

Suntem de-acord cu cele enunţate în prima parte. În ultimii ani, fotbalul românesc a fost într-un regres continuu la toate capitolele, situaţie care a afectat echipele de tradiţie, acestea fiind nevoite să apeleze la diferite forme de reorganizare. Drept urmare s-a ajuns la situaţia în care echipe care nu reprezintă aproape pe nimeni să îşi dispute partide de prime ligă, iar echipe care însufleţesc zeci, sute de mii de suporteri să se zbată în ligile inferioare. Este îmbucurător faptul că printre echipele anonime îşi fac loc şi cluburile de tradiţie, susţinute uneori și financiar de către suporteri. Din acest motiv am respectat din primul moment decizia suporterilor timişoreni în privinţa modului cum au ales ca Politehnica Timişoara să continue. Din păcate, peste doar un an, şi noi a trebuit să trecem prin furcile caudine ale unei decizii grele, dar care s-a dovedit în cele din urmă benefică pentru UTA.

După ani de zile de instabilitate, socotind de la ultima retrogradare din Liga I deşi ne putem duce mai în spate, anul trecut UTA a fost aproape de Liga I. Cu acea ocazie, suporterii arădeni, cei din afara cercului poate mai restrâns al fidelilor, s-au reapropiat de echipă. La mai multe meciuri din campionat şi culminând cu cele două meciuri de baraj, „stadionul” „Motorul” s-a dovedit a fi  mult, mult prea mic pentru cererea de bilete. Suntem la al treilea an pe „Motorul”, echipa a ajuns deja la un nivel care presupune, într-adevăr, să îşi joace meciurile de acasă pe un stadion de fotbal. Din păcate însă, acestea sunt condiţiile pe care Aradul le poate oferi astăzi. Nu ne place nici nouă, nu ne simţim deloc mândri atunci când vedem cum arată stadionul Motorul, nu ne amintim deloc cu plăcere de scenele de la barajul contra lui Fc Voluntari şi am prefera să nu mai dăm goluri datorită noroiului.

Din punctul nostru de vedere, în aceste condiţii improprii pentru un derby adevărat, cu cererea de bilete din partea suporterilor arădeni depășind cu mult numărul locurilor din stadion, utiştii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune. Suntem convinşi că şi oaspeţii noştri de duminică ar fi gândit la fel dacă s-ar fi aflat în situaţia noastră. Înţelegem dificultatea de a împărţi acel număr mic de bilete, dar pentru noi este mai important în acest moment să umplem „Motorul” cu fularele alb-roşii ale utiştilor vechi. Din această cauză am optat şi pentru vânzarea a trei bilete deodată şi nu mai mult de două pachete pe persoană.  .

Am fost nevoiţi să încurajăm clubul în a lua decizia corectă şi normală faţă de suporterii arădeni, dar şi în ideea diminuării riscurilor organizatorice pentru clubul nostru.

În încheiere, facem încă un apel către autorităţile oraşului cu privire la urgentarea lucrărilor de reconstrucţie a stadionului „Francisc Neuman”.  Sperăm ca lucrările să nu mai întârzie, chiar dacă acum s-ar afla „înaintea planului”, indiferent de modernizările suplimentare ce se vor a fi făcute. UTA are nevoie de un stadion de fotbal, astfel încât următorul derby UTA – Poli să poată fi inclus în galeria frumoasă a confruntărilor de altă dată.

Suporter Club UTA

9.11.2016

Categorie: Sport
Etichete: derby noroi, peluza sud timisoara, POLI, SCU, UTA, UTA - POLI
Distribuie:
Articolul anterior
Noiembrie – „cătă căși!”
Articolul următor
Din seria „ori sunteți proști, ori suntem dușmani!” – ați făcut din bieții fumători niște homeleși. Măcar vi-s mândri de asta?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie