marți, iulie 5, 2022

[ACTULIZARE] FCC Baschet a pierdut FINALA Cupei României la capătul unui joc în care GHINIONUL a fost un factor important

 

FCC Baschet Arad a cedat  aseară, în ultimul act al Cupei României la baschet feminin, ediţia 2019-2020. Gazda turneului final, Sepsi Sf. Gheorghe, s-a impus cu 80-67 ( 14-24, 35-12, 14-15, 17-16).

Chiar dacă FCC-ul a început mai bine întâlnirea și a încheiat primul sfert în avantaj, 24-14, a urmat un sfert doi slab. Totul și pe fondul deciziilor aiuristice ale „fluierașilor” Alexandra Stan, Amalia Marchis şi Tiberiu Serbulea și, implicit, a tensiunii creată în teren și pe marginea sa. Astfel, Sfântu Gheorghe a trecut în avantaj după 10 minute aproape perfecte. După 49-36 la pauza mare, Aradul a reușit să echilibreze duelul în partea secundă, însă nu a putut să recupereze ecartul de puncte până la finalul meciului.

Diferenţa de scor este una prea drastică după după cele întâmplate pe parchetul „Sepsi Arena”. Cel puțin în debutul disputei cu campioana ultimelor ediții ale LBNF, echipa arădeană a dat senzaţia că poate spera la câştigarea trofeului, dar inexactitatea la aruncări în momentele cheie ale jocului, a spulberat visele „galben-albastrelor”.

Dar, pe de altă parte, a fost o finală în care trioul de arbitri şi-a făcut simţită prezenţa mai mult decât era necesar. Iar formația dezavantajată, a fost cea oaspete. S -a consemnat o situaţie mai puţin întâlnită la acest nivel, alarmantă, în acelaşi timp, în care gazdele au primit nu mai puţin de 27 de libere (?!), faţă de doar 2 (două!!) ale FCC Baschet Arad. Atât președintele Marcel Urban, cât și antrenorul Manuel Rodriguez au protestat vehement, dar s-au ales doar cu penalitatea faultului tehnic.. Nu putem omite faptul că arădeanca Andra Mandache a evoluat foarte bine în fața fostei sale echipe. Din păcate Webb nu și-a adus atât de mult aportul ofensiv în tabăra arădeană în comparație cu alte meciuri. Arădenii au contestat maniera de arbitraj, aportul publicului a contat.

FCC Baschet Arad a bifat a doua finală pierdută în Cupa României, după cea din 2007, când fusese învinsă de rivala din Târgoviște. “Galben- albastrele au cucerit în două rânduri trofeul, în 2011 și 2014.

Arad: Robinson 23 puncte, Karakasevic 14, Ardelean 9, Hadzovic 9, Webb 6, Pop 2, Bartok 2, Akathiotou 2, Mercea, Fodor, Neagu şi Ciotir.

Sf. Gheorghe: Mandache 24 puncte, Vucetic 14, Tobin 11, Givens 10, Topuzovic 6, Demeter 5, Pasic 5, Părău 3, Orban 2, Catinean, Nagy şi Kovacs.

Foto: Andreea Vlase

…………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (16 februarie, 2020) Pentru A PATRA OARĂ în finala CUPEI ROMÂNIEI: FCC Baschet Arad – cu trofeul pe masă!

Baschetbalistele de la FCC Baschet Arad s-au calificat ieri  seară pentru a patra oară în finala Cupei României.

Scorul semifinalei cu ACS KSE Târgu Secuiesc a fost 76-59, dar arădencele nici nu au forțat prea tare. În finala de azi de la ora 19:30, “galben-albastrele” se vor duela cu Sepsi Sf. Gheorghe. Gazda turneului final a depășit suta în semifinala cu Agronomia București: 109-41.

În Sepsi Arena, elevele lui Manuel Rodriguez au făcut un joc bun, în care a excelat ofensiva în primele trei sferturi. Patru arădence au fost în double-digits, cu americanca Webb, principala marcatoare (21 de puncte).  Cu toate că a avut parte de susţinerea din tribună a publicului gazdă, adversara FCC-ului nu a putut emite pretenţii, fiind depăsită clar la toate capitolele. Diferența s-a făcut în sfertul trei, (scor 23-8), celelalte fiind unele echilibrate (23-18, 22-21 și 8-12).

“Am început jocul destul de nervos, făcând multe greșeli ușoare. În prima prima parte nu am ştiut să menținem nivelul de efort la un nivel ridicat. În sfertul trei, echipa a arată de ce suntem capabili, dar ultimele 10 minute ne-am relaxat din nou. Mâine trebuie să îmbunătățim aceste fluctuaţii, deoarece 26 de mingi pierdute sunt multe,” au fost cuvintele antrenorului principal de la FCC, Manuel Rodriguez.

2007, 2011 şi 2014 sunt anii în care Aradul a mai ajuns în finala competiţiei KO. Pe ultimele două a reuşit să le şi câştige. Astăzi, FCC-ul va juca un nou meci cu trofeul pe masă, chiar cu gazda turneului.

„Sper că am scăpat de acest stres după jocul de astăzi (ieri) şi mâine ne vom bucura că vom juca finala. Totuși, munca echipei a fost bună, nicio jucătoare nu a jucat mai mult de 22 de minute. Doar două formaţii pot juca finala cupei și suntem una dintre ele. Dacă mâine vrem să avem şanse de a câştiga, trebuie să fim mai constanți în efortul defensiv,” a concluzionat ieri ibericul de pe banca Aradului.

Finala Cupei României dintre FCC Baschet Arad şi Sepsi SIC Sf. Gheorghe se va juca duminică, de la ora 19:30. Partida ce are loc în judeţul Covasna va putea fi urmărită în direct pe baschetarad.ro

Formaţii şi marcatoare:

Arad: Webb 21 puncte, Ardelean 16, Robinson 12, Hadzovic 12, Akathiotou 5, Karakasevic 4, Mercea 4, Fodor 2, Pop, Neag şi Ciotir.

Târgu Secuiesc: Mobley 23, Vega 15, Danalache 9, Debreczi 7, Miklos 3, Tuchilus 2, Lenart, Kozman, Bitai, Ardelean şi Domokos.

Foto: Andreea Vlase

 

Ultimele Știri

Related news