INVESTIGATII

Administrația comunei Gurahonț este sub lupa procurorilor

 

 

În anul 2016 Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț era sesizat, printr-un denunț, cu privire la posibile fapte penale săvârșite de primarul comunei Gurahonț, Ana Lenuța Moțica. Dar, cum acest Parchet era copleșit de multitudinea de acte de urmărire penală pe care trebuia să le încheie în dosarele deschise hoților de lemne, braconierilor și pădurarilor delatori din competența sa teritorială, la aproape un an de atunci și, nu chiar de bunăvoie, se hotărăște să înceapă cercetările (și) în acest caz.

Există informații conform cărora angajarea financiară a comunei pentru realizarea unor lucrări s-a făcut fără a exista sursa de finanțare, studii de fezabilitate și chiar fără a exista proiect tehnic pentru unele investiții și autorizații de construire. Finanțarea acestor lucrări este esența acestui dosar penal, pentru că există unul constituit în baza denunțului din 2016, în ciuda „sfaturilor” date conducerii parchetului de unii șefi de post creatori de politică penală zonală (care din informațiile noastre vor lua în curând drumul unei anume mănăstiri când și dacă se va reinstaura normalitatea la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, mai precis la corpul de control al acestui minister, dar aceasta e o altă speșă despre care vom mai scrie).

Lucrările la care se face referire au fost plătite din banii comunei fără aprobarea consiliului local. Mai mult, Consiliul local al comunei nu a avut cunoștință nici despre vreun proiect și un deviz general pentru aceste lucrări de investiții, proiect și deviz care, dacă ar fi existat ar fi fost și pe o ordine de zi a ședințelor consiliului local.

Din informațiile noastre, martorii acestor fapte ( cinci martori au fost indicați în denunț pentru a fi audiați) dacă ele sunt reale sunt gata să meargă pana la capăt și, prin declarațiile lor, vor ajuta organele de anchetă  la stabilirea adevărului.

Vom reveni

FOTO: Comuna Gurahonț, judeșul Arad (grup Facebook)

Mihai Comanescu, 24 iunie 2017 9:46