SPORTURI

Adrian Petre calcă pe urmele lui Marcel Coraș: este primul fotbalist arădean din ultimii 35 de ani care înscrie la un Campionat INTERNAȚIONAL

 

Arădeanul Adrian Petre de patru ani este prezent în loturile reprezentative de juniori și tineret U. 17 , U 19 și își face foarte bine datoria. A înscris două goluri în campania de calificare la Euro U. 21, care se desfășoară în aceste zile în Italia și San Marino, dintre acestea unul foarte spectaculos și important în meciul cu Bosnia, 2 – 0.

Așa cum se știe, România a debutat ieri seară cu un succes în fața reprezentativei Croației 4 -1, arădeanul Adrian Petre a recidivat înscriind la scurt timp de la intrarea pe teren evoluând din minutul 89, gol venit din centrarea lui Cristi Manea închizând conturile definitiv cu o deviere din careul mic, schimbare inspirată a lui Mirel Rădoi. Golul arădeanului a fost decis la VAR de o brigadă din Anglia, după ce asistentul indicase o poziție afară din joc Adrian Petre a ajuns la trei reușite sub tricolor la U 21 în meciuri oficiale, este singurul arădean care a înscris la un turneu internațional, după Marcel Coraș în anul 1984. România a obținut cel mai categoric succes de până acum la acest Campionat European și primul succes la un astfel de turneu. În 1984 au înregistrat două remize și o înfrângere. Adrian Petre a fost așteptat la ieșirea din stadion de către Bianca iubita sa, fostă Miss International Romania în 2018 .
Adrian Petre s-a apucat de fotbal la vârsta de 6 ani la echipa fanion UTA, unde a fost înscris la o grupă cu doi ani mai mare. Înaintea acestui Campionat European cota s-a era de 1.500.000 de euro pe transfermarkt. Arădeanul a plecat de la Arad pe jumătate de milion de euro la echipa daneză Esbjerg, pentru care a marcat 12 goluri în sezonul recent încheiat. Își dorește să ajungă cât mai sus să fie principalul marcator al tuturor timpurilor cu echipa reprezentativă a țării noastre. Pe plan personal, este un tip retras și meticulos, îi plac plimbările și mâncarea asiatică, precum și să se relaxeze jucând FIFA. Adrian Petre este un tip generos, joacă în dese rânduri în meciuri cu scop caritabil. Un alt arădean a jucat bine, aseară, Denis Man a început meciul în echipa de start a ratat o bună ocazie și a obținut o lovitură liberă din care Ianis Hagi a țintit bara. Denis a fost cel care i-a lăsat locul lui Adrian Petre. FCSB a brut să – achiziționeze pe Adrian Petre împreună cu Denis Man, dar Gigi Becali a ratat mutarea, prețul find un chilipir după cum mărturisea finanțatorul din Pipera.
Revenind la acest turneu final, să spunem că se vor califica în semifinale primele clasate din fiecare grupă și cel mai bun loc doi. CE 2019 mai are însă și o altă miză. Primele 4 echipe se califică la JO Tokio 2020. Anglia nu este membră a Comitetului Olimpic Internațional (la Olimpiadă participă delegația Marii Britanii), astfel că dacă ajunge în semifinale, va mai fi organizat un play-off între locurile doi care nu prind penultima fază, pentru desemnarea ultimei echipe care ajunge la turneul olimpic de la anul.

Cosmin Gherman, 19 iunie 2019 2:21