joi, martie 30, 2023

Adrian Todor: „PSD s-a ţinut de promisiune şi a salvat, deocamdată, Piaţa Catedralei de la demolare”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Deputatul PSD Arad Adrian Todor afirmă că reprezentanţii PSD şi ALDE din Consiliul Local Municipal au reuşit să blocheze intenţia primarului Gheorghe Falcă şi a PNL de a demola Piaţa Catedralei. Acţiunea urma să se materializeze prin amplasarea Monumentului Marii Uniri în această locaţie. Mai mult, în cursul dimineţii de vineri, deputatul Adrian Todor şi consilierii locali Beniamin Vărcuş şi Ilie Cheşa au fost prezenţi, din nou, în mijlocul comercianţilor şi producătorilor din piaţă.

„Falcă şi PNL voiau ca Monumentul Marii Uniri să fie amplasat în Piaţa Catedralei, lucru care însemna demolarea pieţei. Prin poziţiile noastre publice, avute atât înaintea şedinţei de CLM, cât şi în timpul acesteia l-am determinat pe Gheorghe Falcă să îşi retragă proiectul de pe ordinea de zi. Ştia că nu are susţinerea necesară, aceea de două treimi, şi în consecinţă a dat înapoi. A încercat să îi păcălească pe arădeni că dorinţa ca Monumentul Marii Uniri să fie amplasat în Piaţa Catedralei îi aparţine sculptorului, însă acesta nu are nicio treabă cu amplasamentul. Ba mai mult, acesta a realizat monumentul ţinând cont de amplasamentul decis, anume Lacul Pădurice. Minciunile pe care Falcă şi liberalii le-au aruncat în spaţiul public pe acest subiect s-au dovedit inutile. În şedinţa Consiliului Local Municipal, Falcă a fost umilit de cei care au venit să susţină cauza Pieţei Catedralei. A fost prins în corzile propriilor minciuni, corzi din care nu a mai scăpat. Dorinţa de a pune la pământ o piaţă veche de 150 de ani nu i-a fost îndeplinită. Interesele financiare sunt, pentru Falcă, mai presus de interesele arădenilor. Mă bucură că în şedinţa de joi am reuşit să-i oprim, pentru moment, din planul diabolic de a distruge Piaţa Catedralei. Vineri dimineaţă am fost, din nou, în Piaţa Catedralei, unde am discutat cu producătorii şi comercianţii despre găsirea unor soluţii pentru ca actuala destinaţie a pieţei să fie menţinută. Din câte îl cunosc pe Gheorghe Falcă, acesta va încerca să se răzbune şi nu va ceda în dorinţa de demolare a acestei pieţe”, a declarat Adrian Todor, deputat PSD Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news