joi, martie 30, 2023

Adrian Toma va rămâne (maxim!) în istoria Micalăcii ca ĂLA CARE A DEZASAMBLAT MORTU

A trebuit să moară Mortu` ca să revină Adrian Toma din nou în atenția noastră, a suportatorilor salariului său și al subordonaților săi degeaba… Observăm că mai nou („începutul unei noi forme de comunicare odată cu noul an” sau ce?) a început să scrie mai mult  decât călugărul scolastic Toma D`Aquino  (nu degeaba îi e tiz!)… aproape în același stil care se practica în mafia secolului XII – dar mai găunos.

Citiți mostra asta de „limbă de lemn mixată cu poezie de securist ratat” cuvânt cu cuvânt – ca să-nțelegeți de ce-l cosiderăm pe Toma un grafoman grandoman penibil

nedemn de înaintașii săi … fie ei credincioși sau atei:

În ultima săptămână a lunii ianuarie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad (DGPL) au înaintat Primăriei Municipiului Arad  (PMA) o nouă solicitare de desființare a unei structuri amplasate pe domeniul public fără avizul primăriei. Ultima situație de acest fel survenise în luna decembrie 2022, când Direcția Edilitară a procedat la dezasamblarea unei gherete, în baza sesizării primite de la poliția locală.

Structura semnalată cu doar câteva zile în urmă făcuse obiectul unor controale repetate vizând societatea deținătoare. Aceasta nu avea înregistrat un punct de lucru pe strada Pășunii, unde desfășura activități de alimentație publică. S-a constatat că firma nu deținea contract încheiat cu Primăria Municipiului Arad, autorizație de funcționare, autorizație de alimentație publică, aviz și orar de funcționare, proprietarii neachitând nicitaxele obligatorii necesare funcționării comerciale și ocupării domeniului public. Pentru nedeținerea documentelor cerute imperativ de legislația în vigoare, agentul economic a fost sancționat contravențional de 2 ori, acestaneconformându-se recomandărilor polițiștilor locali, în urma amenzilor aplicate.

Și-o și pus-o pe Facebook – 17 like-uri și-o adunat în 24 de ore! La Poliția Locală lucrează vreo 200… ăștia nici ei pe ei înșiși nu se iubesc… rudele și prietenii nici atât!

Asta pentru că MORTU NU A FOST UN SIMPLU BIRT, BĂ!

– unul care funcționa – cum comunici tu, fără contract încheiat cu Primăria Municipiului Arad, autorizație de funcționare, autorizație de alimentație publică, aviz și orar de funcționare (ca o grămadă din orașul ăsta… unu mai mișto și mai util ca altul… mult mai utile d.p.v. social decât sediul DGPLA de pe „Victoriei”, de exemplu).
Păi fix ăsta era farmecul lui! În schimb avea tot restul – orice ai înțelege prin „tot restul”! Cât era de mic, înăuntru aveai toate categoriile de bețivi de pe planetă la trei mese și-un pult: gropari, pești, profesori de filosofie, polițiști, bătăuși, șantieriști ucrainieni model 2 pe 2… mi-a zis odată unul, pe la 5 dimineața, după o noapte în care s-au derulat 14 bătăi și 5 deschideri de dube sub privirile lor uluite, că „frate, dacă la noi se întâmpla doar primul scandal a ceea ce ați făcut voi aici, a doua zi în loc de birtul ăsta era o groapă!”
No lasă, că dacă nu l-or dărâmat bătăliile vreme de decenii, l-o dărâmat amu Toma… căruia n-ai cum să-i explici chestii de astea – deși exact asta ar trebui să-l recomande pe un fost șef SRI și actual șef al Poliției Locale!

Mortu` a fost un prister informațional de excepție, un loc la rigoare pacificator: după un popas acolo de vreo trei ore, 3 luni după aia, cel puțin, nu-ți mai ardea nici de bătaie, nici de alcool prost, nici de poliție – da, nahh… explică-i asta lu` Toma!…

Prietene, hai să vorbim ca la Mortu` și fii atent aici la sfatul ăsta tardiv, dar BINE documentat:

dacă făceai și tu cursurile alea de „șpioni” de vă punea pe voi de la serviciu pe bune, dacă t-ai fi uitat măcar la seriile cu James Bond, nu „dezasamblai” (urâtă ca naiba expresia asta, dar memorabilă!) Mortu`ba dimpotrivă, îl ăsai exact acolo, așa cum era, îl renovai frumos (eventual cu ăla care ți-a renovat ție casa din Aradul Nou) și-l făceai sediu de Poliție Locală undercover – de exemplu dispecerat pentru BOPI -, nu doar că-ți iertam o jumătate din păcate dintr-un foc, dar ai fi fost EROUL SRI-ului, fraiere… ceea ce ți-ai dorit toată viața!
Acuma ești „colegul lor cu care nu se laudă” și subiectul de chișat în freză a tuturor bețivanilor de-acolo… care și-așa nu v-au iubit niciodată.
„De unde-mi mai iau io acuma țigări la bucată?!”  – plânge fumătorul micălăcean standard și nu numai… că la Mortu` chiar ajungeau omuleți de pe tot mapamondu ăsta – uneori chiar și de pe alte planete… am văzut asta cu ochii mei.
Ce știi tu ce-i aia, șoricel de birou cu cașchetă care ești, să-ți iei din ultimii 10 lei 3 țigări la bucată, o sută de tărie și-o bere, după un turneu de luni până joi prin Aradul adevărat, să se facă ziuă pe tine și să te bucuri, în timp ce borăști după colț ca omul politicos, că ai rămas viu la Mortu`?
Și ce informatori ai pierdut tu odată cu dărâmarea Mortului... habar n-ai!

Fix așa trebuia să-l lași!

Altminteri, o să rămâi (maxim!) în Istoria Micalăcii ca ĂLA CARE A DEZASAMBLAT MORTU…

Ultimele Știri

Related news