POLITICE

Adrian Wiener este VICEPREȘEDINTELE Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Adrian Wiener, vicepreședintele comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților

Medicul Adrian Wiener a fost ales vicepreședinte al comisiei pentru sănătate din Camera Deputaților. Ocuparea acestei poziție este un prim pas către implementarea pe cale legislativă a reformelor asumate de USR PLUS în domeniul sănătății.

Adrian Wiener, deputat USR PLUS: „Mă bucură încrederea pe care mi-au arătat-o colegii, care m-au ales în această funcție. Din punctul meu de vedere, urmează o perioadă dificilă, în care trebuie să primeze agenda reformatoare. Camera deputaților este for decizional pentru domeniul sănătății, așa că va fi mult de lucru.

Suntem deciși să asigurăm suportul legislativ necesar guvernării. Principalele direcții în care vom direcționa eforturile noastre sunt asigurarea unui mecanism modern și eficient de finanțare, dublat de reforme care să conducă la descentralizare și la responsabilizarea deciziilor din sistem.

Voi căuta să finalizez proiectele începute în cei patru ani precedenți, care acum sunt blocate în diverse stadii ale procesului legislativ. Sunt proiecte importante, care vizează restrângerea accesului tinerilor și adolescenților la fumat, o dietă mai sănătoasă, bazată în principal pe o informare facilă a consumatorilor și altele.

Momentan, sunt angrenat în audierea miniștrilor din noul guvern, pentru care sperăm că vom avea o investitură chiar în această seară. La comisia de sănătate va veni Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru ministerul sănătății.”

Critic Arad, 23 decembrie 2020 1:12

20201223-Adi-Wiener-1