SPORTURI

Albanezul Simo Roumpoulakou e noul component al echipei UTA

 

Conducerea clubului UTA a ajuns astăzi, la un acord cu Simo Roumpoulakou, apărătorul urmând să îmbrace tricoul UTA-ei pentru un an și jumătate.

Fundașul de bandă stânga e născut pe 30 decembrie 1991 și are dublă cetățenie, greacă și albaneză. A debutat la seniori pentru Kalamata FC, în liga secundă elenă. A urmat pasul în Superliga Greciei, la PAS Giannina și Panetolikos, plus un stagiu la Panegialios. În 2017 a trecut în Albania, unde a îmbrăcat tricoul echipei Kukesi, cu care a cucerit titlul național și a jucat în cupele europene.

„Simo, chiar dacă nu a jucat în ultima perioadă, are experiență internațională, trofee în palmares și l-am simțit foarte dornic de performanță. De astfel de jucători avem nevoie, care pun pe primul loc munca și spiritul de a reuși ceva în viață. Sunt convins că va compensa lipsa jocurilor oficiale, mai ales că avem timp suficient, cinci săptămâni, până la primul joc din campionat, și ne va ajuta să ajungem unde ne dorim”, a punctat antrenorul Gyuszi Balint.

„În ultimii doi ani și jumătate a jucat în Champions League și Europa League, cifrele sale sunt mult peste nivelul ligii secunde. Are câteva zeci de meciuri în Superliga Greciei înainte de a juca pentru campioana Albaniei. Poate ajuta UTA. Nu a jucat în ultimele luni pentru că a refuzat unele oferte, l-am convins de ce înseamnă UTA, de acest proiect. UTA începe să atragă, devine interesantă pentru orice jucător bun, datorită a tot ceea ce se întâmplă aici. Nu a venit pentru bani, a venit să dea totul și sunt convins că va fi un plus incontestabil”, l-a caracterizat Bogdan Apostu, agentul care a intermediat mutarea lui Simo la Arad.

”Sunt fericit că sunt aici. Știu că UTA e un nume mare în fotbalul românesc, că aici există un proiect important, iar acest lucru a contat foarte mult. Voi munci, iar alături de coechipierii mei dorim să ne atingem obiectivul de a promova în prima ligă”, a spus cel mai proaspăt component al UTA-ei.

 

Cosmin Gherman, 20 ianuarie 2020 1:05