CAMPANII

Alexandru Șipoș: Crăciunul poate însemna începutul unui dialog politic sincer

 

„Crăciunul a fost întotdeauna pentru mine o sărbătoare în care Credinţa, renăscută mereu, s-a întrepătruns cu puritatea sufletului de copil, cu protecţia şi iubirea părintească. Cred sincer că sărbătoarea nașterii Domnului e un prilej extraordinar de potrivit de a pune patima la o parte, și de a face loc dialogului în agora. Pentru că doar prin dialog sincer și deschis vom putea începe să depășim diferendele, oprind fărâmițarea care macină această națiune. Aceasta nu înseamnă un consens forțat, înseamnă doar că putem, și eu cred că putem, să vedem mai bine ceea ce ne unește ca români, indiferent de valențele politice ale momentului sau de poziționarea pe eșichierul politic, doctrinar sau social.

Mesajul sincer spre unitate nu exclude spiritul critic. Spiritul acesta critic de aşteptare în societate, pe care l-am văzut trezindu-se în ultimii ani, cred că este obiectivul pe care trebuie să ni-l asumăm împreună – şi acesta este obiectivul pe care eu mi-l dau pentru anii următori, indiferent ce o să fac în România – este de a înlocui spiritul acesta critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune, în care să punem sămânţa asta în conştiinţa individuală pentru o implicare într-o acţiune de grup.

Crăciun fericit tuturor! Să nu uităm să ne îndreptăm bunătatea şi către cei care au cu adevărat nevoie de ea” – a declarat tânărul politician Alexandru Șipoș.

Critic Arad, 25 decembrie 2018 8:36