vineri, martie 31, 2023

„Alis“ – filmul care a primit Ursul de Cristal la Berlinala din 2022, în premieră la Cinematograful „Arta“

„Alis“, (r. Clare Weiskopf și Nicolás van Hemelryck), filmul care a fost premiat cu Ursul de Cristal la Berlinala din 2022, în secțiunea competițională „Generation“, va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul, o coproducție Columbia-Chile-România, care explorează viața celor care se nasc într-un mediu care nu le oferă prea multe oportunități, va rula în 3 martie 2023, de la ora 19.00.

Accesul la film va fi gratuit.

Două adolescente care au trăit pe străzile din Bogota închid ochii și o visează pe Alis, o colegă de clasă fictivă, inventând experiențele, visele și suferințele acesteia.
Narațiunea lor plină de suflet dezvăluie o putere uimitoare de a rupe ciclul violenței și de a îmbrățișa un viitor mai luminos.
O poveste profundă și puternică, plină de râsete, dragoste și muzică, care se întâmplă în locul cel mai puțin așteptat.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Premii:
  • Ursul de cristal Generația 14+, Categoria „Cel mai bun lungmetraj“, Festivalul de film de la Berlin 2022
  • Trofeul Teddy pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film de la Berlin 2022
  • Premiul Juriului de Tineret la Festivalul de la Sheffield
  • Premiul „Cel mai bun documentar de lungmetraj iberoamerican“ la Guadalajara.
Sinopsis
Columbia, Romania, Chile 2022
Rating: Nerecomandat minorilor cu vârste sub 15 ani

Adolescente care nu demult trăiau pe străzile din Bogota participă la un exercițiu creativ al cărui rezultat este Alis, o colegă de clasă fictivă. Exercițiul începe ca un joc inocent, o pânză goală pe care fetele își pot proiecta propriile experiențe.

Pe măsură ce ficțiunea prinde contur, crește și se îmbină cu realitatea, le deschide posibilitatea de a-și vedea propriile experiențe dintr-o perspectivă  diferită. Crearea acestei colege de clasă fictive rupe ciclul de violență în care au trăit și le oferă o oportunitate unică de a visa un viitor mai bun.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news